Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 10:31 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 06, 2006 1:09 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Sluchajcie!! pozytywnie do sprawy trzeba podejść i konstruktywnie :wink:
1. Wszyscy narzekają na pocztę na Brochowie i ich pocztylionów
2. Wszyscy chcemy mieć super obsługę i szybko zalatwiać spraw, najlepiej na miejscu.
3. Jest pare osob na osiedlu - nie liczac aktywnych forumowiczow, ktorzy szukaja pracy, chca sie przebranzowic.
4. Poczta bardzo chetnie udziela frenchasingu na swoje placowki
5. Dalej jest wolny - niezajety jak widze - lokal w F1.
ergo

1+2+3+4+5 ---> Moze sie znajdzie ktos kto zorganizuje tutaj u nas oddzial pocztowy??

taki biznesplan powinnien sie calkiem latwo zamknąc przy ocenie potencjalu naszego osiedla....

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 06, 2006 1:20 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Jestem za :!: :!: :!:

A jeżeli ktoś jeszcze nie miał "tej przyjemności" bycia na Semaforowej, to polecam znany wszystkim filmik ...
-> Znaszli ten kraj ? <-

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 06, 2006 9:06 am 
Awatar użytkownika

Franz pisze:
Sluchajcie!! pozytywnie do sprawy trzeba podejść i konstruktywnie :wink:
1. Wszyscy narzekają na pocztę na Brochowie i ich pocztylionów
2. Wszyscy chcemy mieć super obsługę i szybko zalatwiać spraw, najlepiej na miejscu.
3. Jest pare osob na osiedlu - nie liczac aktywnych forumowiczow, ktorzy szukaja pracy, chca sie przebranzowic.
4. Poczta bardzo chetnie udziela frenchasingu na swoje placowki
5. Dalej jest wolny - niezajety jak widze - lokal w F1.
ergo

1+2+3+4+5 ---> Moze sie znajdzie ktos kto zorganizuje tutaj u nas oddzial pocztowy??

taki biznesplan powinnien sie calkiem latwo zamknąc przy ocenie potencjalu naszego osiedla....

tak bardzo chętnie, to chyba nie. Wymagająponoć zapewnionego dostępu określonej liczby mieszkańców.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 09, 2006 2:08 pm 
Awatar użytkownika

Jedzie ktoś może na pocztę w tym tygodniu? znowu awizo :x

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 09, 2006 4:12 pm 

W ostatnim czaseie zgineły do mnie dwie przesyki - jedna z banku - nowa karta, druga z sądu - zawiadomienie o założeniu księgi - Jak mniemam obie były polecone bo sa to dosyc istotne sprawy. Co sie z nimi stało nie wiadomo.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 09, 2006 4:17 pm 
Awatar użytkownika

osmiorniczka pisze:
W ostatnim czaseie zgineły do mnie dwie przesyki - jedna z banku - nowa karta, druga z sądu - zawiadomienie o założeniu księgi - Jak mniemam obie były polecone bo sa to dosyc istotne sprawy. Co sie z nimi stało nie wiadomo.

Nie wiem w jak w przypadku ksiag ale karty do mnie przychodza normalnym listem a nie poleconym.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 09, 2006 4:28 pm 
Awatar użytkownika

osmiorniczka pisze:

po tym, co wlasnie zobaczylam, chyba nic nie powinno mnie juz zdziwic...
Otoz przed chwilą, na mojej klatce pan listonosz zostawił otwartą całą swoją torbę, a przy niej porozkladane na sankach przerózne listy...
Ja rozumiem, ze CPR to elytarne osiedle jest, ale zeby az takie zaufanie do obcych ludzi miec?

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 09, 2006 4:33 pm 

orson pisze:
osmiorniczka pisze:

Nie wiem w jak w przypadku ksiag ale karty do mnie przychodza normalnym listem a nie poleconym.

Nie wazne czy normalnym czy poleconym Istotne jest to ze nie doszły.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob sty 14, 2006 3:34 pm 

Kilka dni temu przespacerowałem się na naszą pocztę. Przede mną stały trzy osoby, z których dwie przyszły aby zapytać, czy przypadkiem nie ma do nich jakiejś ważnej przesyłki, bo się takowej spodziewali, a awiza nie otrzymali. Obie się znalazły...

Wniosek - listonosz nie ma rękawiczek, dłonie mu marzną i nie wypisuje części awiz. Może jakaś zrzutka? :)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob sty 14, 2006 4:01 pm 

Ja znalazłam wczoraj wieczorem w klatce 46 dużą przesyłkę poleconą, leżącą po prostu na skrzynkach pocztowych. Zaniosłam ją adresatowi i okazało się, że na tę samą przesyłkę dostał awizo :!:
W mojej skrzynce znalazłam awizo, informujące, że o godzinie 13:30 listonosz nikogo nie zastał w domu, chociaż to nieprawda, a poza tym o godzinie 16:00 tego awizo jeszcze nie było. Więc w poniedziałek trzeba pojechać na Brochów :(

Tytuł:
PostZamieszczono: sob sty 14, 2006 4:11 pm 
Awatar użytkownika

My z kolei systematycznie otrzymujemy korespondecję adresowaną do Pana Briena Harrisona,chociaz na listach wyraznie widnieje Vivaldiego 27,a nie 23 .. :x

Tytuł:
PostZamieszczono: sob sty 14, 2006 4:27 pm 

jelonek pisze:
My z kolei systematycznie otrzymujemy korespondecję adresowaną do Pana Briena Harrisona,chociaz na listach wyraznie widnieje Vivaldiego 27,a nie 23 .. :x

no tu akurat się listonoszowi nie dziwię, Brien Harrison to gołąb, pewnie trudno go zastać :)

http://www.mark-stafford.tripod.com/11594p.htm

Tytuł:
PostZamieszczono: sob sty 14, 2006 5:44 pm 

Staszek Kamiński pisze:
jelonek pisze:

no tu akurat się listonoszowi nie dziwię, Brien Harrison to gołąb, pewnie trudno go zastać :)

http://www.mark-stafford.tripod.com/11594p.htm

O Staszku, ten jest O'Brien

PostZamieszczono: pn sty 16, 2006 10:20 am 

Poczta pocztą na naszej nie ma możliwości żebym nie czekał. Tam jest czynne zawsze jedno okienko choć ludzi jest tyle że mogli by otowrzyć wszystkie. Jednak nie o tym chciałem pisać. Nasz listonosz jest bardzo ciekawy. Ostatnio ponieważ przesyłka do mnie nie zmiesciła mu sie do skrzynki zgiął ją w pół ( i po przesyłce). Ciekawe jest to ze przy pudelkach wielkości dwoch paczek papierosów pisze awizo i dodaje duzy format. No i trzeba jechać po to na pocztę:(. Jak muszę jechać na tą pocztę to jestem chory:(

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 16, 2006 10:41 am 
Awatar użytkownika

wiadziałem chyba w czwartek tego listonosza! Zostawił wszystkie swoje torby i przesyłki na rogu koło ścieżki autobusowej i z wypisanym już avizo pobiegł do ostatniej klatki w bud. C2 i od razy wrzucił je do skrzynki do nikogo nie dzwoniąc. W tym czasie przesyłki spokojnie leżały sobie, a on nie miał możliwości ich kontrolowania. Luzak :-)

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 16, 2006 10:52 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Proponuje opisywac to co sie widzi w listach do jednostki nadzorujacej (Tarnogaj) lub dzwonic i opowiadac o tym. Jesli zostawimy takie opowiesci tylko dla siebie, to listy i paczki beda ginely dalej. Trzeba o tym mowic, mowic i jeszcze raz mowic Poczcie.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 16, 2006 8:45 pm 
Awatar użytkownika

a może zarząd wspólnoty w imieniu wszystkich mieszkańców powinien wystosować jakieś pismo- skargę odnośnie naszych problemów - do Poczty + do np.Rzecznika Praw Konsumenta .... może to ich zdyscyplinuje i odniesie lepszy skutek niż indywidualne zażalenia ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.