gm pisze:
Ps3 naszpikowany jest nowinkami jak: procesor cell, układ graficzny RSX, niebieski laser w napedzie, wifi itd, ktore mają kompletnie zdeklasować xboxa 360 i sprawić, że ps3 posłuży co najmniej do 2010 roku, i podobno sony do kazdego takiego cudenka bedzie z wlasnej kasy doplacac 100$ bo na palcach po cenach katalogowych podzespolow wychodzi, ze dokladaja do tego interesu.
Większość firm produkujących konsole dokłada do tego, dlatego gry są dużo droższe niż na PC. Jak przeczytałem gdzieś jakie straty przynosi do tej pory dział MS odpowiedzialny za XBOXa to mi kopara opadła. Ale oni planują długofalowo, liczą na opanowanie większego udziału w rynku.
gm pisze:
Powoli jednak zaczyna sie okazywac, ze moze jednak troche to przereklamowane - chocby ukald RSX jest słabszy od karty graficznej GeForce 7800, a uklad Xenos ma moc przekraczającą nawet możliwości nadchodzącego układu ATI R520. Czyli szybka kalkulacja wykazuje, ze moc grafiki xboxa bedzie co najmniej 2 razy wieksza niz ps3.
Sama moc grafiki to nie wszystko. Jak wsadzisz do pieca ze słabym prockiem najnowszejszego Radka to i tak g. to da.
gm pisze:
Poza tym xbox to moze nie skladanka podzespolow z najwyzszej polki, ale elementy, ktore juz dluzszy czas sa w uzyciu - daje to podstawy by twierdzic, ze xbox nie bedzie narazony na konflikty sprzetowe etc. nie mowiac o duzo nizszej cenie.
Według mnie kompletna bzdura. Konsola to nie PC. One są projektowane jako zamknięta całość właśnie po to aby wszystko ze sobą działało.
A i tak rację ma witq, konsola jest tak dobra jak gry na nią. Że przypomnę klęskę Jaguara.