Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 10:38 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: sob wrz 10, 2005 11:14 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Chętnie kupię, używaną, w dobrym stanie, może być z grami. Za jakąś rozsądną cenę, bo na allegro trochę przesadzają ;)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob wrz 10, 2005 5:37 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
A ile chcesz na nia przeznaczyc?

No i ma byc "tradycyjna" czy odchudzona? :)

Nie wiem, czy oplaca sie kupowac uzywana konsole, to jest jednak rzecz, ktora lubi sie zuzywac. Moja np. wyglada bardzo ladnie, ale bebechy (laser) ma po dwukrotnej wymianie i zajechane.

Za 559 widze na Allegro nowiutka PS2 Slim:

http://allegro.pl/show_item.php?item=63651174

Generalnie, jesli masz jakies pytania przed zakupem, to postaram sie cos doradzic :)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob wrz 10, 2005 6:17 pm 
Awatar użytkownika

mogę się pozbyć bardzo używanej ps2 z walniętym laserem

Tytuł:
PostZamieszczono: sob wrz 10, 2005 8:16 pm 
Awatar użytkownika

Dzięki.
Kolega coś mi nagrał - znajomy sprzedaje na allegro 400 zł. Podobno sprawna w 100%. Zobaczymy;)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob wrz 10, 2005 8:17 pm 
Awatar użytkownika

Używaną dlatego, że grać chce się bardzo, a PS3 nadchodzi. więc nową lepiej kupić PS3 ;)

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 10:49 am 
Awatar użytkownika

Hm... no ja tez jestem zgrzany z powodu PS3, ale wydaje mi sie, ze na jej premiere u nas trzeba bedzie jeszcze sporo poczekac. Marzec w Japonii (jak dobrze pojdzie, bo cos mi sie obilo o uszy, ze ktorys z podwykonawcow czesci nie nadaza z produkcja), potem stany i dopiero europa. Do tego pewnie okaze sie, ze na poczatku cena bedzie podobna do tej, jaka krzyknieto przy starcie PS2 (3000 zeta). Dlatego wydaje mi sie, ze jesli kupisz teraz konsolke, rok z hakiem spokojnie na niej pograsz. Mysle, ze w takiej sytuacji warto dorzucic te 150 zeta i miec nowa. No chyba, ze zalezy ci na przerobionej konsoli. Jesli ta znajomego ma jakiegos chipa, dowiedz sie, czy ma oprocz niego zabezpieczenia przed paleniem lasera, bez tego nie kupuj!

Pozdrowki, daj znac, jak poszlo :)

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 11:03 am 
Awatar użytkownika

Cytat z FrazPC.pl

Premiera Xboksa 360 nastąpi jeszcze w tym roku. PlayStation 3 światło dzienne ujrzy nieco później, dlatego Sony póki co zamierza konkurować z „zabawką” Microsoftu konsolą, która jest od dawna w sprzedaży – PlayStation 2. Tylko jak, skoro Xbox 360 przewyższa (o wiele) technologią PS2? To proste, Sony zwyczajnie zredukuje swój cennik. Firma planuje obniżkę cen swojego produktu (wersji slim) na razie na terenie Wielkiej Brytanii – z obecnych 105 funtów, do 60-70 funtów. Dodatkowo nieoficjalne informacje donoszą, że sprzęt potanieć ma również w USA i jego nowa cena wynosić będzie okrągłe 100 dolarów. Takie rozwiązanie może odwrócić uwagę niektórych osób chcących nabyć produkt Microsoftu, gdyż Xbox 360 ma zadebiutować z ceną 299 USD – trzykrotnie drożej niż PS2.

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 11:09 am 
Awatar użytkownika

ale ja by ten tego sie sklanial jednak chyba do x-boxa 360 niz do ps3

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 12:39 pm 
Awatar użytkownika

Kupiłem. No znaczy prawie. Jadę oglądać. 350 zł znajomy chce dostać. Przerobiona, z padami, jakieś gry. Na rok, dwa, mam nadzieję wystarczy
;)

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 3:46 pm 
Awatar użytkownika

jako ciekawostka - naprawa lasera to koszt od 250 do 300 zł

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 5:49 pm 
Awatar użytkownika

gm pisze:

dlaczego?

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 7:22 pm 
Awatar użytkownika

witq pisze:
gm pisze:

dlaczego?

Ps3 naszpikowany jest nowinkami jak: procesor cell, układ graficzny RSX, niebieski laser w napedzie, wifi itd, ktore mają kompletnie zdeklasować xboxa 360 i sprawić, że ps3 posłuży co najmniej do 2010 roku, i podobno sony do kazdego takiego cudenka bedzie z wlasnej kasy doplacac 100$ bo na palcach po cenach katalogowych podzespolow wychodzi, ze dokladaja do tego interesu. Powoli jednak zaczyna sie okazywac, ze moze jednak troche to przereklamowane - chocby ukald RSX jest słabszy od karty graficznej GeForce 7800, a uklad Xenos ma moc przekraczającą nawet możliwości nadchodzącego układu ATI R520. Czyli szybka kalkulacja wykazuje, ze moc grafiki xboxa bedzie co najmniej 2 razy wieksza niz ps3. Poza tym xbox to moze nie skladanka podzespolow z najwyzszej polki, ale elementy, ktore juz dluzszy czas sa w uzyciu - daje to podstawy by twierdzic, ze xbox nie bedzie narazony na konflikty sprzetowe etc. nie mowiac o duzo nizszej cenie. Wydaje mi się również choć nie mogę tego potwierdzic w 100% microsoft zdecydował się skupic na tworcach gier kontraktujac ponad polowe rynku na przygotowanie rozwiazan dedykowanych dla xbox.

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 7:28 pm 
Awatar użytkownika

:?

Ostatnio zmieniony ndz wrz 11, 2005 7:38 pm przez gm, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 7:36 pm 
Awatar użytkownika

hm... w kwestii wnetrznosci nie bede sie sprzeczal, chociaz na filmie z konferencji prasowej, na ktorej zaprezentowano PS3 porownywano ja z iksem i sytuacja wygladala dokladnie odwrotnie. tzn. ps3 deklasowalo konsole ms.

ja, jako odwieczny fan sony, jestem za ps3. mam za soba krotki epizod xboxowy i nie zrobil na mnie takiego wrazenia jak ps2. sila konsoli sa gry, a w tej kwestii sony rzadzi (gran turismo, tekken, metal gear solid... :) )

no ale to moje prywatne zdanie, jak juz kupisz nowego iksa to chetnie zajrze zobaczyc :D

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 9:18 pm 
Awatar użytkownika

K&P pisze:
Używaną dlatego, że grać chce się bardzo, a PS3 nadchodzi. więc nową lepiej kupić PS3 ;)

Pomyśl.

Popatrz na planowaną cenę PS3. Przypomnij sobie cenę PS2 z czasu startu tej konsoli. Popatrz jak spadała razem z czasem. Porównaj gry, z momentu premiery z tymi późniejszymi. Wyciągnij wnioski.

Już nie mówię o tak prostej rzeczy, jak modchip - stare modchipy paliły układ zasilający (bodajże) lasera, nowe sobie z tym radzą, są flashowalne, można je również całkowicie wyłączyć. Wystarczyło poczekać.

Ja typuję że PS3 zawita w moim domu jakieś dobre pół roku od premiery...

KT.

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz wrz 11, 2005 11:00 pm 
Awatar użytkownika

gm pisze:
Ps3 naszpikowany jest nowinkami jak: procesor cell, układ graficzny RSX, niebieski laser w napedzie, wifi itd, ktore mają kompletnie zdeklasować xboxa 360 i sprawić, że ps3 posłuży co najmniej do 2010 roku, i podobno sony do kazdego takiego cudenka bedzie z wlasnej kasy doplacac 100$ bo na palcach po cenach katalogowych podzespolow wychodzi, ze dokladaja do tego interesu.

Większość firm produkujących konsole dokłada do tego, dlatego gry są dużo droższe niż na PC. Jak przeczytałem gdzieś jakie straty przynosi do tej pory dział MS odpowiedzialny za XBOXa to mi kopara opadła. Ale oni planują długofalowo, liczą na opanowanie większego udziału w rynku.
gm pisze:
Powoli jednak zaczyna sie okazywac, ze moze jednak troche to przereklamowane - chocby ukald RSX jest słabszy od karty graficznej GeForce 7800, a uklad Xenos ma moc przekraczającą nawet możliwości nadchodzącego układu ATI R520. Czyli szybka kalkulacja wykazuje, ze moc grafiki xboxa bedzie co najmniej 2 razy wieksza niz ps3.

Sama moc grafiki to nie wszystko. Jak wsadzisz do pieca ze słabym prockiem najnowszejszego Radka to i tak g. to da.
gm pisze:
Poza tym xbox to moze nie skladanka podzespolow z najwyzszej polki, ale elementy, ktore juz dluzszy czas sa w uzyciu - daje to podstawy by twierdzic, ze xbox nie bedzie narazony na konflikty sprzetowe etc. nie mowiac o duzo nizszej cenie.

Według mnie kompletna bzdura. Konsola to nie PC. One są projektowane jako zamknięta całość właśnie po to aby wszystko ze sobą działało.

A i tak rację ma witq, konsola jest tak dobra jak gry na nią. Że przypomnę klęskę Jaguara.

PostZamieszczono: pn wrz 12, 2005 10:44 am 

Nowy XBox wyzwaniem dla hackerów 2005-09-10 14:14:30
Microsoft, autor: Damian Zelek, czytań: 3203

Microsoft chce, aby jego najnowsze dziecko - konsola XBox 360, była możliwie najtrudniejsza do zhackowania.

Dlatego też, 360 będzie posiadać wbudowane mechanizmy bezpieczeństwa już na poziomie sprzętu.

Wszyscy pamiętają jak wyglądała sprawa bezpieczeństwa w pierwszej konsoli Microsoftu. Fani owej konsoli zmodyfikowali ją w taki sposób, iż mogli grać w gry, w które normalnie nie można było (a przynajmniej Microsoft tego nie przewidywał).

Modyfikowanie konsoli w Wielkiej Brytanii jest nielegalne, jeżeli rozchodzi się o intencje uruchamiania pirackich gier.

Konsole takie jak XBox czy PS2 mogą być w łatwy sposób modyfikowane poprzez "grzebanie" przy głównym chipie. Jest on odpowiedzialny m. in. za obsługę i uruchamianie tylko legalnych kopii gier oraz tworzenie backup'u.

Jak twierdzą projektanci nowego XBox 360, tym razem położono wielki nacisk na bezpieczeństwo już na poziomie samego sprzętu. Konsola będzie zawierała szereg zabezpieczeń, przez co potencjalny "włamywacz" będzie musiał je przechodzić wszystkie po kolei.

Dzięki zabezpieczeniom, właściciele konsoli nie będą w stanie oglądać pirackich filmów czy chociażby programów telewizyjnych.

Twórcy konsoli wiedzą, iż wcześniej czy później ktoś złamie ich zabezpieczenia. Dlatego dokładają wszelkich starań, aby nastąpiło to jak najpóźniej.

XBox 360 ma trafić do sklepów jeszcze przed tegorocznymi świętami Bożego Narodzenia.

Źródło: BBC News, Slashdot

Zobacz rowniez:
Xbox 360: Microsoft ujawnił ceny
Wszystko, co chcieliście wiedzieć o nowej konsoli Microsoftu
Następca Xboxa w MTV

PostZamieszczono: pn wrz 12, 2005 10:56 am 
Awatar użytkownika

jakub pisze:
Twórcy konsoli wiedzą, iż wcześniej czy później ktoś złamie ich zabezpieczenia. Dlatego dokładają wszelkich starań, aby nastąpiło to jak najpóźniej.

Zazwyczaj po takich "zapowiedziach" dzieje się dokładnie odwrotnie... :lol:

Tytuł: PS
PostZamieszczono: śr wrz 14, 2005 1:04 pm 

GG3583415 Zobacz tu

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.