Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest wt gru 24, 2024 7:37 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 10:31 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
no właśnie, Koti WYJĄTKOWO ma rację :hmm: Świat schodzi na koty :?

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 10:46 am 
Awatar użytkownika

No tak jak koti usiądzie na glocku to i prawdziwego połamie :twisted:

Tymon zauważ tylko ze za tą kase to moze i pojedziesz na prawdziwego painta ale jest jedno ale. Zabawa będzie trwała max. pare godzin i tylko nabierzesz ochoty do dalszej gry... Przecież mi nie chodzi zeby kryć sie po lesie i walić ze 100m do siebie. Tu chodzi o pobieganie i dobrą zabawe. No cóż wasz wybór.

Co do strzelnicy... no tak fajna zabawa ale jeszcze krótsza i bardziej monotonna. W sumie to ja sie nastrzelałem z KBKSu i wiatrówki do tarczy i już mnie to tak nie kręci - to sie szybko nudzi. Wolałbym jednak władować komóś kulkę w łeb :twisted:

Myslałem o tym ASG jako o takiej alternatwie dla kosza tudziez siatkówki.

Aha jeszcze jedno - kulka w paincie kosztuje ok. 15-20 groszy... A recze ze na 100 kulkach sie nie skończy :twisted: No i mają podstawową wade - są jednorazowego użytku :ozorek: Wiec jak widać jak sie nie ma zbędnej kasiory to painta moze sobie w TV pooglądać.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 11:37 am 
Awatar użytkownika

tu chyba chodzi o to andrzeju, prosze ja ciebie (to ja twoj doradca od public relations) zebys sie zawzial i kupil jedna sztuke na probe. przejdziesz sie po osiedlu, dasz chlopakom raz strzelic i wtedy wszyscy pobiegna do domu wystukac http://www.taniemilitaria.pl/sklep

bo my tu sie zbieramy na tysiac sztuk broni a tak na dobra sprawe jesli ona rozni sie od twojego mp 40 tylko systemem ladowania kulek to strzelanie z tego do czegokolwiek nie ma sensu.

trza na probe kupic i szukamy chetnego.
wlasnie zaczela sie rekrutacja. kto pierwszy ten lepszy

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 11:51 am 
Awatar użytkownika

No dobra... na początku lutego wezmę tego shotguna. Pażywiom uwidim.

A MP-40 idzie do tuningu.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 11:55 am 
Awatar użytkownika

Szkoda, że w ofercie nie ma takiego cka jak w jednym oknie na carentanie. Chętnie bym sobie takie cudo rozłożył na tarasie, naprzeciwko placu zabaw hehe :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 12:15 pm 
Awatar użytkownika

Marcin Zatorski pisze:
Szkoda, że w ofercie nie ma takiego cka jak w jednym oknie na carentanie. Chętnie bym sobie takie cudo rozłożył na tarasie, naprzeciwko placu zabaw hehe :twisted:

http://www.amw.com.pl/zos_catalog.php

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 12:18 pm 
Awatar użytkownika

orson pisze:
Marcin Zatorski pisze:

hehe chodziło mi o coś na kulki z FARBĄ, w końcu to tylko dzieci ;)

chociaż http://www.amw.com.pl/zos_product_info. ... ucts_id=15

"obsługa - 5 żołnierzy" musiałby mi ktoś w tym jeszcze pomagać 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 12:20 pm 
Awatar użytkownika

Marcin Zatorski pisze:
orson pisze:
Marcin Zatorski pisze:

hehe chodziło mi o coś na kulki z FARBĄ, w końcu to tylko dzieci ;)

Dzieci szybko rosna ;)
Ostatnia propozycja i koncze ten temat bo nas mamy namierza i po nas.
http://www.bvs.cz/armysurplus_arms_mach ... _50br.html

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 12:30 pm 
Awatar użytkownika

Marcin Zatorski pisze:

Taki ??

Obrazek

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 12:33 pm 
Awatar użytkownika

ale po co ten celownik optyczny :? Nie będzie się można w razie czego powołać na nieumyślność :glupek:

Dobra, dość tego tematu bo faktycznie mamuśki nam się dobiorą do skóry
8)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 3:01 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
ludzie, ja mówiłem o normalnej, prawdziwej broni, a nie paint ballu. Są strzelnice gdzie można postrzelać z jakichś tam pistoletów, itp z ostrej amunicji. W paint balla bawiłem się już wiele razy, to jest fajne, tylko jak Andrzej pisze, dosyć drogie. Zawsze byłem na to wysyłany z firmy i koszty się nie liczyły :twisted: . Czyli tej farby to "całe wiadra wylewaliśmy" i prawie cały dzień ganialiśmy. A tak jak pódziesz sobie sam, to za jakiś tam pakiet dostaniesz gdzieś ze dwa zbiorniki kulek i albo po chwili pozostaje niedosyt (bo już wystrzelane), albo płyniesz w koszty i dokupujesz (na to właśnie liczą i są przygotowani :) )

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 3:24 pm 
Awatar użytkownika

A ostra to niby darmo?

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 3:27 pm 

A gdzie pisałem, że darmo? Mniej, niż konkretne strzelanie w paint. I nie ma ściemy, ostra, to ostra

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 5:23 pm 
Awatar użytkownika

a trzeba jakies wymogi spelnic, zeby postrzelac na takiej strzelnicy?

tzn. pomijam juz, ze pewnie pierwsza lepsza pukawka urwalaby mi reke w barku, ale chodzi mi o to, ze np. ktos moze wygladac niepozornie a jak dostanie bron, zamiast strzelac do tej nudnej, papierowej tarczy czy styropianowej kaczki (chociaz w sumie to nie byloby zle), zacznie walic po ludziach.

jak to jest?

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 5:24 pm 
Awatar użytkownika

jak to jest walic po ludziach?

hmm. jakby to ujac? (calkiem calkiem)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt sty 20, 2006 5:38 pm 
Awatar użytkownika

Koti, a o czym ja mówiłem... toż to straszna nuda tak strzelać do tarczy (choc jak ASG nie wypali to można i tak) Ja nie mówiłem o paincie Tymek coś bąknął.

Moją ideą było przeniesienie CODa w real... z ostrą amunicja może i byłoby fajnie... może i dodawałoby każdemu determinacji i większą dawkę adrenaliny... moze i byłaby ciekawsza zabawa jednak miałaby podstawowy problem... była by jednorazowa dla 99% z nas :twisted:

p.s. Swoją droga na jakieś zawody na strzelnicę możemy sie umówić.

.
.
.
.
.
.
.

Dobra panowie.... przerobiłem swojego beznadziejnego mp-40 wg zaleceń z forum ASG i powiem tylko tyle ZAJEBJOZA :o Celność, powtarzalność strzałów (mialem 4 strzały w rozrzucie 2 cm) No poprostu z karabinku za 20 zeta którym wcześniej nie mogłem trafić w drzwi z odległości 5 metrów (serio) teraz zrobiła sie niezła wiatróweczka.
A zrobiłem tylko aluminiową lufe i dociążyłem karabin i magazynek.

Po wypłacie kupuje shotguna i elektryka i pobawie sie z tymi. Jednak w tych modelach są juz lufy metalowe i tu nie trzeba będzie rzeźbić. A nawet jak coś to jest to dziecinnie proste.

.
.
.
.
.
.
.

Krótkie podsumowanie...

Za 150 zeta nie kupi sie nic dobrego... niestety trzeba podłubać i wtedy mozna wyciągnąć jako takie osiągi. Jednak jeśli sie nie chce robic za mięso armatnie to trzeba zainwestować w coś lepsiejszego. To tak jak z tuningiem auta... samym filtrem stożkowym i końcówką wydechu za 300 złoty nie zrobimy potwora.

Byłem dzisiaj na strzelance z drużyną z wroca... było ZAJEBIŚCIE !!! http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?p=264236#264236

Ja ze swoją stuningowana sprężyną MP-40 wyskakiwałem naprzeciw 4 razy bardzij celnym elektrykom :twisted: Co prawda zdejmowali mnie od razu ale nie to sie liczy... ta adrenalinka podchodów... ehhh za tydzień ide raz jeszcze :twisted:

Jakby ktoś chciał sie w to wkręcić to zapraszam.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lut 14, 2006 1:33 pm 
Awatar użytkownika

Jako, że cześć osób nie wchodzi na forum growe pozwoliłem sobie przenieść ten wątek.

I teraz mam pytanko czy ktoś z zadeklarowanych wcześniejreflektuje w ogóle na taką zabawe czy ni...

Co do broni - tej plastikowej i na korbę :twisted: to ten shotgun

Obrazek

jest idealny. Wczoraj go przetestowałem - jest celny i mocny. Ma aluminiową lufę i regulowanego hop-up'a więc w połączniu z kulkami 0,2 g będzie niezłym wymiataczem nawet w wietrzne dni. Poręcznosc w strzelaniu moze nie jest taka jak przy elektryku ale o wiele lepsza niż w innych sprężynkach. Z reszta jak wszyscy bedą mieli ten sam rodzaj broni to szanse sa równe.

Miejsca do pykania tez już znam więc mozna sie wybrac na 2 auta w jakąś sobotę.

A może zbierzemy sie na strzelnicę jak pisał Koti ??

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lut 14, 2006 1:59 pm 
Awatar użytkownika

meskalito pisze:
słuchajcie nie jestem specem ale wydaje mi sie, żę powyzszy sprzet nadaje sie tylko do strzelania małymi kulkami a to w prównaniu z prawdziwym paintballem wypada bardzo blado......,

z tego co sie orientowałem cena całego kompletu do normalnego painballa waha sie od min. 900 pln w wzwyż......,

mozna kupić karabiny uzywane ale wiadomo jak jest z używanym sprzetem ........

ps. tymi małymi kulakmi mozna sie dobrze bawić tylko w zamknietych pomieszczeniach specjalnie przygotowanych pod tego typu zabawy, na wolnym powietrzu kulki są znoszone przez najmniejszy nawet podmuch wiatru......

Meskalito - opowiem wrażenia z akcji... ciężko porównywać zalety painta nad ASG i odwrotnie bo to jest trochę inny "sport" jednak po ostatniej strzelance jestem w stanie stwierdzić ze za cenę poządnego sprzętu do painta kupi się równie pożądny do ASG. I nie sa to plastikowe repliki tylko metalowe które przy nawet znacznym wietrze z dobrze wyregulowanym hop-upem niosa kuleczki prościutko jak po lininjce.

Poza tym kuleczki nie sa takie drogie jak w paincie i no i odpada wleczenie sie z butlą CO2 i jej doładowywanie.

Jesli chcesz zasmakować to co daje ASG to zapraszam cie na strzelankę w przyszła niedzielę na poligon za pawłowicami - ZMECH. Jade samochodem wiec transport bedziesz miał. Broń i okulary też ci tam dadzą tylko musisz mieć ze soba paczke petard... do jakiegos scenariusza.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt mar 31, 2006 8:59 am 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

Cos z lekka w klimacie :D
http://video.google.com/videoplay?docid ... ts&pl=true

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: pt mar 31, 2006 1:37 pm 
Awatar użytkownika

SARR pisze:

Piękne :-D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+2godz.