Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 1:43 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 16, 2005 9:06 pm 
Awatar użytkownika

Nokia 6230 jest b.fajna, ma wszystko to co potrzeba i nic więcej /ja nie przepadam za nagormadzeniem bezsensownych gadżetów/,jest z niezłego materiału/nie wyślizguje się z rąk/, ma fajny aparat. Nawet bmw go poleca jako najbardziej kompatybilny z ich zestawem głośnomówiącym. Sony nie widziałam ale miałam P910 i strasznie mi nie pasował, pełno bezsensownych bajerów,mało czytelne menu .Ale to kwestia gustu.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 16, 2005 9:12 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
dzięki :) a do focusa pasuję :?: ;)

właśnie na takie konkrety czekałem. Może, millka, wiesz gdzie jest salon Nokii we Wrocławiu :?:

Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 16, 2005 9:23 pm 
Awatar użytkownika

ten sam kraj to pewnie też :wink:

coś mi się wydaje że Nokia jest na pl.Teatralnym 2,ale głowy nie dam

Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 16, 2005 9:25 pm 
Awatar użytkownika

chyba mi się dobrze wydawało

GSM Autoryzowany Serwis
Punkt Serwisowy
Pl. Teatralny 2
http://www.nokiasalon.wroclaw.pl
Tel. (71) 3723143
Fax (71) 3723143
Godz. otwarcia: pn-pt: 9-19; sb:10-14

Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 30, 2005 3:29 pm 
Awatar użytkownika

ja wciąż szukam telefonu dla siebie i stąd moje pytanie:

czy ktoś się orientuje jaki jest klucz oznaczeń telefonów marki Nokia i Simens. Czy w Nokii czym większy numer to wyższa klasa telefonu? A czy w simensie oznaczenia literowe CLK, SCL to jak w mercedesie :?: klasa A, C, E, S :?: Naprawdę się w tym gubię

Pytam na Forum bo byłem w tym „salonie” Noki na placu teatralnym ale obsługa.... po prostu obsuwa, a simensa nie ma chyba we Wrocławiu.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 30, 2005 3:33 pm 
Awatar użytkownika

Marcin Zatorski pisze:
ja wciąż szukam telefonu dla siebie i stąd moje pytanie:

czy ktoś się orientuje jaki jest klucz oznaczeń telefonów marki Nokia i Simens. Czy w Nokii czym większy numer to wyższa klasa telefonu? A czy w simensie oznaczenia literowe CLK, SCL to jak w mercedesie :?: klasa A, C, E, S :?: Naprawdę się w tym gubię

Pytam na Forum bo byłem w tym „salonie” Noki na placu teatralnym ale obsługa.... po prostu obsuwa, a simensa nie ma chyba we Wrocławiu.

Nie wiem czy ja mam takie szczescie ale mialam siemensa przez kilka (chyba 5) miesiecy i musialam w nim wymieniac oprogramowanie :? osoba ktora wgrywala mi oprogramowanie na nowo mowila ze nie poleca siemensow bo najszybciej mowia papa :(

PostZamieszczono: pt wrz 30, 2005 6:08 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Marcin Zatorski pisze:
- może to niektórych zaskoczy ale kilka telefonów z jakimi się spotkałem nie miały powiadomień o dostarczeniu SMS, mój musi mieć,

a tego nie ustawia się własnoręcznie ? :?

Tytuł:
PostZamieszczono: pt wrz 30, 2005 6:24 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
na numeracji nokii sie nie znam, ale 1) polecam 6230 jako zadowolony wlasciciel 2) nie polecam siemensow jako zadowolony juz-nie-wlasciciel :)

telefonik ma dobry wyswietlacz (wciaz jako jeden z niewielu ma aktywna materyce), duza pamiec (ktora mozna rozszerzyc), jest lekki i zgrabny, ma swietna baterie (pod warunkiem, ze dobrze sie ja sformatuje!).

jako ze ma jave, latwo jest sobie dograc jakies ciekawe funkcje.

no i bardzo szybki internet (chyba najszybszy w sieciach drugiej generacji).

radia ani mp3 nie uzywalem, ale sa. bluetooth sie sprawdza w samochodzie, nie trzeba wyjmowac telefonu z kieszeni zeby skorzystac z zestawu samochodowego.

moj niestety ma wadliwe oprogramowanie, lubi sie zawiesic i "podmienia pliki" ;) ale da sie z tym zyc, z reszta zawsze mozna wgrac nowsze oprogramowanie, ktore tych wad nie posiada (ty pewnie bedziesz takie mial, bo moj telefonik ma juz prawie rok).

a tak w ogole to zastanow sie nad nokia 6230i, w koncu jestes burzuj ;), a ona jest jeszcze fajniejsza (jeszcze lepszy wyswietlacz, aparat + pare bajerow).

Tytuł:
PostZamieszczono: sob paź 08, 2005 1:03 pm 
Awatar użytkownika

Od poniedziałku mam nadzieję, że już będzie można przenosić swój numer telefonu do innego operatora. Mam nadzieję, że nie będzie jakieś zaporowej ceny za to. To pomoże mi w wyborze oferty.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob paź 08, 2005 1:15 pm 
Awatar użytkownika

Niestety ale musze Wam odradzic nokie 6230... widac ze na szybko ja robili... wiele niedociagniec, obsluguje karty tylko do 65mb, czesto sie wiesza. Potrafila mi sie wylaczyc w najmniej oczekiwanym momencie. Aparat i kamera tylko 640x480px.

Co innego Nokia 6230i. Jako jej obecny wlasciciel polecam ja z czystym sumieniem... widac ze nokia poprawila ten model w edycji i. Zajefajny wyswietlacz 208x208px (lepszy niz w 6230), aparat 1,3 megapix, obsluguje karty pamieci do 512mb, zero zawieszenia... i nawet bateria dlugo trzyma... problem tylko ze ja bardzo czesto rozmawiam przez tel. kom. i co 3 dni musze ja ladowac... ale tak jak pisze czesto gadam :)

Zaleta noki 6230i (tak samo jak 6230) to wymienne obudowy... mialem wiele telefonow (ponad 40) ;) i jest to zdecydowany plus. Telefon w kieszeni czy torebce potrafi sie zabrudzic i mozna go w latwy sposob wyczyscic, w przeciwienstwie do innych telefonow, ktore trzeba oddac do serwisu... w obce lapy (a znam przypadki, ze podczas naprawy telefonu uszkadzali np. antene i fon gubil zasieg).

z czystym sumieniem polecam 6230i (koniecznie i) ;)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob paź 08, 2005 1:16 pm 
Awatar użytkownika

Właśnie słyszałem pewną bzdurę, że nie można przenosić nr telefonu na kartę bo ktoś pomylił się w tłumaczeniu unijnego prawa, zamiast słowa „klient”, przetłumaczono „abonent” (choć i to nie jest dla inteligentnego prawnika przeszkodą). Już student czwartego roku prawa wie, że można się posłużyć każdym oficjalnym tłumaczeniem prawa, czyli każdym oficjalny językiem UE (w skrócie mówiąc wszystkimi językami państw należących do UE) więc nie wiem w czym problem. Nasi operatorzy zrobią wszystko by utrudnić wprowadzenie prawa konsumenckiego i tak już skutecznie jego wprowadzenie opóźnili :x.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob paź 08, 2005 1:21 pm 
Awatar użytkownika

Szym pisze:
Dzięki za konkretne informację. Dla mnie ważne jest jeszcze to co dorzucają do pudełka z telefonem. Bardzo często jest tak, ze telefon ma jakiś tam odtwarzacz muzyki a nie ma słuchawek, ma możliwość połączenia z komputerem a nie dodają kabelka do tego. Miałeś jakieś akcesoria dodane do telefonu :?:

Tytuł:
PostZamieszczono: sob paź 08, 2005 1:22 pm 
Awatar użytkownika

A ja slyszalem ze jest mozliwosc przenoszenia numeru telefonu miedzy operatorami, zostala napisana ustawa i niby wszystko super :), ale jest jeden problem, bo podobno nie ma ustawy wykonawczej... i operatorzy nie wiedza jak maja tego dokonac.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: sob paź 08, 2005 1:28 pm 
Awatar użytkownika

Marcin Zatorski pisze:
Szym pisze:
Dzięki za konkretne informację. Dla mnie ważne jest jeszcze to co dorzucają do pudełka z telefonem. Bardzo często jest tak, ze telefon ma jakiś tam odtwarzacz muzyki a nie ma słuchawek, ma możliwość połączenia z komputerem a nie dodają kabelka do tego. Miałeś jakieś akcesoria dodane do telefonu :?:

Ten fon ma mp3 player... dostalem z telefonem plytke do kompa oraz zestaw sluchawkowy (stereo).

Poniewaz codziennie korzystam i pracuje na laptoku, mam w nim port IRDA wiec kabel FON -> PC nie jest mi potrzebny. Pliki przenosze portem.

Do tego telefonu jest potrzebny kabel USB -> FON DKU-2

http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/ ... 49550.html

Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.