Witam,
19.09.2014 (z informacji sąsiadów, którzy kartkę zauważyli powracając wieczorem do domu) osoba w prostacki i chamski sposób pozostawiła kartkę na wózku i odkręciła koło, zabierając je z sobą.
Prostak bez wyobraźni, ustawił wózek odkręconym kołem do ściany, aby nie było zauważalne. Przy wkładaniu dziecka, wózek przechylił się na bok i dziecko zjechało do nóżek gondoli a ja zdążyłam wózek złapać za rączkę, aby się nie przewrócił.
Moja cierpliwość i spokój się wyczerpały na chamskie, szczeniackie i prostackie zachowania niektórych sąsiadów z tej właśnie klatki.
Poproszony grzecznie owy osobnik w postaci kartki na drzwiach wejściowych klatki schodowej, nie kwapi się aby koło dziecku do wózka zwrócić, bo i po co? Dziecko może siedzieć w domu, bo bez wózka przecież z niemowlakiem na rękach ciężko chodzić.
Producent wózka koło dostarczy, a jakże!!!! Ale za tydzień, może dwa.......
W tej sytuacji każda ze stron ma rację, bo po co stawiam wózek na klatce schodowej, blokując przejście do piwnic (choć nie blokował).
Z drugiej jednak strony, jak mam wnieść/znieść wózek z niemowlęciem z wyższego piętra niż parter, gdy Mąż jest w pracy?
Mogę zamknąć w piwnicy, bo na szczęście ją posiadam

Ale widok porozstawianych trutek na szczury przyprawia mnie o dreszcze jak pomyślę o tych zwierzątkach, które biegały po wózku 3-miesięcznego dziecka.
Nie chodzi tutaj o koło. Zakupię. Dosyć tolerowania ludzi, którzy są nieszczęśliwi, myślą, że są bezkarni, zwykłą rozmowę zastępują patologicznym zachowaniem i mogą bez problemu niszczyć czyjeś mienie!!!!!!!
(Dla przykładu) Czy blokujący przejście samochód z chodnika na chodnik mam przerysować gwoździem ???? Bo ktoś postawił mi go na drodze??? Cóż, ja go ominę, bo chęć zemsty za mój zły nastrój w dniu dzisiejszym nie leży w mojej naturze, ale są osoby, którym wszystko przeszkadza.
Reasumując. Zwracam się z wielką prośbą o pomoc w namierzeniu sąsiada/sąsiadki, która "nie lubi ludzi" i dewastuje wózek dziecku, które jest niewinne. Wyznaczam nagrodę w kwocie 200 zł za informację dla osoby, która ,być może się tak zdarzyło, była świadkiem tego zajścia.
Dziękuję sąsiadce spod 21 za pomoc i wsparcie oraz sąsiadom spod 30 za użyczenie wózka na czas zakupu koła. Miło żyć z myślą, że wśród nas, mieszkają także ludzie normalni i szczęśliwi.