Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 10:11 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: wt lis 19, 2013 12:18 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Senny pisze:
Szkoda, że projekt cofnięcia chodnika i utworzenia zatoczki nie został przegłosowany w budżecie obywatelskim.

Mi tam nie szkoda, zrobiliby zaraz parkowanie skosem w zatoczce więc byłoby gorzej niż jest teraz.

PostZamieszczono: wt lis 19, 2013 9:39 pm 

...

Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2015 8:27 am przez gracz, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: wt lis 19, 2013 10:28 pm 

No cóż absurd w naszym kraju to codzienność.

PostZamieszczono: wt lis 19, 2013 10:39 pm 

no racja,czyli jak jakiś palant zaparkuje auto pod sklepem i wyjdzie a my urwiemy mu drzwi to i tak dostaniemy po dupie:/

PostZamieszczono: śr lis 20, 2013 10:41 am 
Awatar użytkownika

A dlaczego mielibyście nie dostać? Niewidzialny się od tego nie robi.

PostZamieszczono: śr lis 20, 2013 11:05 am 

Samochód wykonujący manewr omijania też nie robi się niewidzialny.

Mam tu na myśli sytuacje kiedy ktoś otwiera Ci drzwi przed nosem w momencie kiedy wykonujesz już manewr omijania, a nie kiedy drzwi były otwarte i z premedytacją w nie celujesz.

Cytuj:
Art. 45 Zabrania się:
3) otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;

Tak przy okazji, bo chyba nie wszyscy tutaj rozumieją w czym rzecz.

PostZamieszczono: śr lis 20, 2013 11:46 am 

Powiem tak - z Orsonem nie ma co w tych kwestiach (a tego miejsca w szczególności) wdawać sie w dyskusje. Coraz bardziej wydaje mi się, ze to jest zwykłą prowokacją z jego strony....a jak długo musimy czekać na to żeby ominąć stojącego delikwenta (bo przecież nikomu korona z głowy nie spadnie z tego powodu), a może ktoś zasłabł za kierownicą i się zatrzymał bo nie chce stwarzać zagrożenia za kółkiem ( a tu wszyscy psy wieszając na biednym człowieku. Chamstwo i totalny brak współczucia) ,....to mi się słabo robi jak czytam takie argumentacje. Ale nie o to chodzi...dyskusja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca ze wzgledu na obowiązujące (WSZYSTKICH BEZ WYJATKU KIEROWCOW I BEZ WZGLEDU CZY TRWA TO 3 MINUTY CZY 2 DOBY) przepisy, została sprowadzona do dylematu czy kierowca, który nie ma prawa w ogóle tam parkowac - ma prawo potem otworzyć drzwi czy nie. Absurd

Ostatnio zmieniony czw lis 21, 2013 10:00 pm przez Greq, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: śr lis 20, 2013 7:31 pm 

Nie ma się co denerwować zarówno na Orsona , na mnie czy innych użytkowników.
Gdy ktoś parkuje jest to irytujące i wszyscy wiedzą że nie może,jednak tu możemy pogadać a może do kogoś dotrzemy.
Co do tych drzwi,masz racje trochę absurd ale sam miałem taką sytuacje że mało brakło a urwałbym takiej osobie drzwi,wiec może lepiej zapytać.
Może ktoś miał taką sytuacje albo jest prawnikiem i się zna.
Tak czy siak ,ludzie NIE PARKUJCIE TAM! PRZESZKADZACIE!

PostZamieszczono: śr lis 20, 2013 10:30 pm 

sliwek pisze:
...
Tak czy siak ,ludzie NIE PARKUJCIE TAM! PRZESZKADZACIE!

Popieram!

PostZamieszczono: śr lis 20, 2013 11:55 pm 

...

Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2015 8:27 am przez gracz, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: czw lis 21, 2013 8:06 am 

a to jest skrzyżowanie? :o tak zgodnie z definicją?

PostZamieszczono: czw lis 21, 2013 8:13 pm 
Awatar użytkownika

Gizbern pisze:
...

Odniosłem się do waszego nawoływania do urywania drzwi. I nie, nie jest to prowokacja z mojej strony. Gdy wjeżdzam/wyjeżdżam i muszę kilka sekund poczekać, to nie toczę z tego powodu piany.

PostZamieszczono: czw lis 21, 2013 10:17 pm 

Oczywiscie, ze nie. Wolisz za to szukac najglupszych wytlumaczen, hipotez i argumentow, ktore chociaz troche moglyby usprawiedliwic zwykle wygodnictwo i przyciezkie 4 litery. Proponuje nie robic wyjatkow tylko w tym miejscu i moze na szersza skale bojkotowac przepisy kiedy tylko tak jest wygodniej - wjazd na skrzyzowanie na czerwonym jak jest maly ruch (po co marnowac czas) itp A jak sie policja przyczepi to przeciez mozna sie wytlumaczyc na zasadzie " i co, stalo sie cos? stluczki czy innego nieszczescia nie bylo, to o co chodzi?". Beda same pozytywne efekty - gwarantuje.

PostZamieszczono: pt lis 22, 2013 11:09 am 
Awatar użytkownika

Ja wam tylko podsunąłem możliwe tłumaczenie drugiej strony w przypadku sporu pod okiem Policji o to czyja to wina, że drzwi wyłamane.
Poluzuj warkoczyki, odetchnij i nie sprowadzaj dyskusji do absurdu bo i ja zacznę ją sprowadzać.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.