Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 6:10 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupie auto
PostZamieszczono: sob kwie 20, 2013 12:07 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Czy może ktoś z współmieszkańców może polecić UCZCIWY komis samochodowy,działający w nie za odległej okolicy lub firmę sprowadzająca zawodowo auta ale bez cofania liczników i idiotyzmów typu :poprzedni właściciel- niewidomy dziadek Niemiec (autentyczna oferta....) etc?.
Poszukuję auta miejskiego, najchętniej 2 drzwiowy hatchback- silnik 1,2 -1.4, max 5 letnie.
Będę wdzięczny za ewentualne informacje na PRIV.
---------------------------------------

"Etatowym, wszystkowiedzącym, osiedlowym komentatorom wszelkich postów od szydełkowania po wybuchy supernowej dziękuję za powstrzymanie się od rad"

Tytuł: Re: Kupie auto
PostZamieszczono: ndz kwie 21, 2013 3:19 pm 

Jasiek35 pisze:
Czy może ktoś z współmieszkańców może polecić UCZCIWY komis samochodowy

Z doświadczenia wiem tyle, że te słowa wzajemnie się wykluczają. Na ileś dziesiąt samochodów 2-3 letnich oglądanych w komisie trafiłem na tylko jeden wart uwagi (dobrze zrobiony lub nie był bity, nie miał prostowanej ramy ani cofanego licznika) ale był już sprzedany :-( . Skończyłem poszukiwania w salonie - wiem, że samochód już stracił sporo na wartości ale wiem też, za co zapłaciłem.

Radziłbym jednak szukać w ogłoszeniach (unikać handlarzy, raczej rozglądać się za autkami kupionymi w polskim salonie i pierwszy właściciel) i z dobrym mechanikiem pojeździć i pooglądać te samochody (historię samochodów z VAGa (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat) można sprawdzić w ich serwisach).

PostZamieszczono: pn kwie 22, 2013 1:51 pm 
Awatar użytkownika

Wiem, że to zabrzmi jak tani żart handlarza, ale ja posiadam 19-letniego Golfa III z przebiegiem 132 tys :) Tak więc da się kupić auto zadbane, fakt faktem, że łaziłem za tym samochodem chyba z dwa lata i nudziłem konia ;) Powodzenia w poszukiwaniach, radzę mimo wszystko omijać komisy i szukać u prywatnych sprzedawców :)

PostZamieszczono: wt kwie 23, 2013 6:43 am 
Awatar użytkownika

Możesz też popatrzeć w oferty używanych samochodów salonów. Zwłaszcza auta z programów "pewne auto", itp. są w miarę pewne.
Druga możliwość to auta z windykacji. Do nich masz bardzo dokładne opinie rzeczoznawców.
np. tutaj https://aukcje.getinbank.pl/category/sh ... a251699414

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.