Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest wt gru 24, 2024 6:00 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 9:12 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Koti pisze:
Wybra pisze:
Dopiero teraz koti dopisuje, że w warsztacie, robił to samo! :

choćby w tym przypadku pokażę że znów kłamiesz
Koti pisze:
dawno temu jeździłem Golfem 4 TDI, zaraz po 100 000 przebiegu zaczęły się problemy. Czasami przy przyspieszaniu nagle moc padała. Stawałem, gasiłem i zapalałem - wyłączał się tryb awaryjny i normalnie jechał, aż do następnego razu.W serwisie nic nie widzieli na komputerze. Dopiero kiedy przyjechałem na takiej "padniętej mocy" bez gaszenia komputer pokazał padniętą turbinę

Nic nie pisałem dopiero teraz, że w serwisie sprawdzałem na komputerze. Co myślisz że robiłem w serwisie podczas wizyt które wyżej opisałem? Siedziałem z mechanikiem przy kawie i słownie mu opisywałem problemy z autem??? On dał mi poradę i pojechałem do domu? Wrzucali go na komputer, który nic nie pokazał, a ja nie czuję się mądrzejszy od nich więc przyjechałem z zawieszoną turbiną bez gaszenia i wtedy pokazał. Możesz się wymądrzać ile chcesz nie swoją teoretyczną wiedzą od wymiataczy, że to niemożliwe, ale ja taki przypadek przeżyłem i to tu napisałem.

No tak, koti znowu sobie coś zmyśli i będzie rzucał oszczerstwo o kłamstwie.
Gdzie ja napisałem, że to niemożliwe? Podaj cytat omnibusie.
Napisałeś, że nic nie pokazało. Potem ja odpisałem ci, że oprócz odczytu błędów można wykonać logi i zacytowałem jak. Czego zresztą nie omieszkałeś dyskredytować przy każdej okazji, żeby potem przyznać, że robiłeś to samo, z czego wcześniej się naśmiewałeś.
To
Koti pisze:
Wkleiłeś instrukcję od wymiataczy z for profilowanych. Ja z tym byłem w serwisie i to właśnie kilka razy zrobili czyli sprawdzenie na komputerze

napisałeś dopiero przedwczoraj, więc jeżeli nie masz swoich słów za g..no, nie zarzucaj bezczelnie kłamstwa cytującemu twoje wypowiedzi.
Tak na marinesie dodam, że logi wykonuje się na 3 lub lepiej 4 biegu w pełnym zakresie obrotów. Choć i to dla ciebie jest pewnie bezwartościowa informacja. Z tego co pamiętam, to tryb awaryjny pojawia się, przy 3 tyś. obrotów przy prędkości 120 km/h, więc zapisując odczyty według tej instrukcji, która dla ciebie jest bezwartościowa, chociaż sam to robiłeś, silnik wejdzie w tryb awaryjny i da się znaleźć przyczynę. Co tak naprawdę tam robiłeś? Nie wiem, ale nie matacz i nie przekręcaj moich słów.
Koti pisze:
Ja pisałem o jednym na cztery, bo pisałem - co ciągle zaznaczam - TYLKO O AUTACH KTÓRYMI JA SAM JEŹDZIŁEM

Dokładnie tak pisałeś. I z tych badań wysnułeś teorię, że 1/4 to norma, a 3/4 to wyjątek. Na co nie tylko ja zwróciłem ci uwagę. Kolejne cytaty samego siebie, jak to wyglądało, masz wyżej.

I jeszcze raz powtórzę, może w końcu dotrze do główki, że nigdzie nie polemizowałem, czy turbiny padają, czy nie. Nic takiego nie napisałem. Odniosłem się tylko do twojego pseudo-logicznego wywodu z wieloletnich badań na 4 autach, którymi sam jeździłeś.

Tak, tak, ty wszystko wiesz lepiej i do każdej wiedzy doszedłeś sam, nie czytasz książek i nie przeglądasz internetu. Ze szkoły też pewnie zrezygnowałeś. Bo tam przekazują czyjąś wiedzę. Uczysz sam siebie na tajnych kompletach. Stworzyłeś wszystkie teorie, a historię II Wojny Światowej badałeś w archiwach III Rzeszy. Do tego śpiewasz, tańczysz i stepujesz. Lokalny Da Vinci :D

Koti pisze:
Chciałeś błysnąć czyjąć wiedzą jak swoją

Kolejne kłamstwo kotiego.
Gdzie przypisałem sobie czyjąś wiedzę? Wskazałem żródło, ale ty to teraz skrzętnie pominąłeś, chociaż wcześniej nie omieszkałeś z tego szydzić. Krętactwo, to twoja specjalność. Napisz jeszcze jakieś chwytliwe zdanie z książki dla akwizytora :lol:

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 10:21 am 

no dobrze, to jest moja ostatnia rzeczowa wypowiedź w tym wątku, bo wojny na krętactwa i przepychanki z tak wytrawnym graczem się nie wygra.
Tak jak napisałem "wieszała się" w liczbie mnogiej, więc byłem w serwisie parę razy (bo przecież jeżdżąc dużo nie mogłem tego tak zostawić). Zaraz oczywiście - jak we wszystkim - przywalisz się że nie napisałem tego dokładnie.
Dla normalnego człowieka skrót myślowy "pojechania z autem do serwisu" oznacza - co znowu przypominam że już napisałem - że auto zostało sprawdzone (przypominam że przez moich kolegów), zgodnie z instrukcjami (także tymi które tu powklejałeś). Nie sądziłem, że jest tu człowiek który nie wierzy że zostało tam to dokładnie zrobione, bo nie opisałem tego wyczerpująco w kilkunastu zdaniach. Napisałem mój przypadek pod postem Tomka, bo od dawna wiem, że to samochodziarz i byłem ciekaw co na to powie. Nie spodziewałem się, że zacznie w tym grzebać anal-ityk, ze specjalnością tylko w forach. A taki jak coś jest nie tak, będzie pisał że to nieprawda i dalej będzie wklejał instrukcje z programu serwisowego.
Nie neguję żadnych logów, napisałem przykład w którym nkomputer nie pokazał błedów, a ty szyderczo twierdziłes że to niemożliwe. Zacząłeś się potem głupawo naigrywać że uważam 25% za większość czy tam normę. Napisałem dokładnie w odpowiedzi na posta pimpa "chyba nie. 25% to mało?". W zwrocie "chyba nie" zawarty był (uwaga - trudne!!) skrót myślowy, który jest kontynuowany dokładnie w następnym zdaniu. Ale i tak pewnie nie zrozumiesz albo na siłę nie będziesz chciał.
Zacząłeś już w w tym swoim gnidowatym stylu czepiać się inteligencji (podteksty o średnio rozgarniętych istotach), a teraz wykształcenia. To świadczy o jakości twojej inteligencji, a może i wykształcenia. Internetu nie neguję, neguję tylko bezkrytyczne uwielbienie dla wymiataczy w nim piszących, co zresztą Pieszy jednym zdaniem pokazał. Ty nie odpowiedziałeś jakie masz doświadczenie w użytkowaniu samochodów, a ja mam podejrzenie jakie ono jest. Nie ukończyłes też pewnie szkół mechanicznych i nie grzebiesz w samochodach. Bazujesz więc tylko na necie. I teraz jest ciekawe pytanie: w jaki więc sposób jesteś w stanie odróżnić prawdziwego fachowca w dziedzinie od takiego wymiatacza jak ty, czyli wklejającego jak swoje teksty innego, który wkleja teksty innego. Dopiero później dociśnięty do ściany, przyznajesz że to od wymiataczy z profilowanych for, pisząc teraz że podałes źródło i znowu zarzucając mi kłamanie. Ja w przeciwieństwie do ciebie nie popisywałem się mądrymi poradami jak swoimi, tylko spokojnie jak kierowca o przeciętnej wiedzy z działania silników pojechałem do serwisu. I tylko to napisałem.
Na koniec trochę gnidowatego stylu "made by wybra":
Możesz dalej lać tu łzy i smarkać na klawiaturę, oświadczam ci że w odpowiedziach nie będę bawił się w kolejne rozbiory zdań i obalał następne absurdalne zarzuty że kłamię. Zarzutów takich postwiłeś tu już kilka. Nie zdecydowałes się np jeszcze na sprawdzanie czy rzeczywiście kłamałem z tą kolejną padającą turbiną. Jeśli uczestniczę dyskusji, a już zwłaszcza kiedy chodzi pytanie o poradę dla kogoś, to nie przychodzi mi do głowy posługiwać się kłamstwami, mnie to dziwi, po co miałbym tak robić? Skoro tak często używasz tu takich zarzutów to wyraźnie rozumiem, że dla ciebie to może nic nowego.
Wyluzuj człowieku i odwal się, włącz sobie na czymś jakiś film i odpocznij :D
AVE! :)

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 11:35 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Kłamstwo na kłamstwie, czyli "rzeczowe" wypowiedzi kotiego :lol:
Po raz kolejny z uporem maniaka wmawiasz, że napisałem, że coś jest niemożliwe. A że nie potrafisz przywołać cytatu, albo nie chce ci się sprawdzić, co dokładnie napisałem, nie szkodzi. To samo dotyczy rzekomego przypisywania sobie wiedzy innych. Łatwo przychodzi ci rzucać kalumnie, ale nie jesteś w stanie przywołać faktów. Że niby zarzucam ci kłamstwo w sprawie padającej drugiej turbiny? Koleś, poszukaj, przeczytaj. Nie? Zapomniałem, że nie masz tego w zwyczaju. Łatwiej przekręcać. Przecież nikt cie nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe.

Bezkrytyczne uwielbienie? Gdzie? Zapomniałem, że znowu nie odwołasz się do faktów. Napisałem tylko, że bardziej im ufam, niż tobie. Nie schlebiaj sobie, po prostu w tym porównaniu jesteś niskim punktem odniesienia. Ale kolejna nadintepretacja, matactwo i kłamstwo kotiego gotowe.

Dlaczego kłamiesz? Nie wiem, to twój problem, może masz taką naturę? Chociaż mógłbyś dać sobie z tym spokój przynajmniej na chwilę. To już byłby duży postęp.

Teraz już nie negujesz logów, to już coś. Jednak nie przeszkadza ci to w idiotyczny sposób dyskredytować wiedzy, którą podzieli się ludzie, których nawet nie znasz. I nie ważna jest treść, dla ciebie liczy się autor. A jak ci już zmiękła rura, to nawet przyznajesz, że robiłeś to samo :lol:

Rzucanie chamskimi wstawkami to twoja specjalność. Trudno. Tak już masz.
Podobnie jak skróty myślowe. Wzorujesz się na "najlepszych".

Czy 25% to mało? Z pewnością za mało, żeby powiedzieć, że to norma, a cała reszta to wyjątki. ty dodasz jeszcze, że naoglądałeś się dużo zepsutych turbin. Ja codziennie widzę dużo ludzi mówiących po polsku. Ale czy z tego wynika, że język polski to norma na świecie? Jak radzi lokalny Leonardo "pomyśl nad tym dziś wieczorem. I jutro. Przeanalizuj to także na komputerze" :lol:

I jeszcze raz ci napiszę, że twoja samoocena (dot. rozgarnięcia) mnie nie interesuje. Rozwiąż ten problem sam bez mojego udziału. Podobnie jak twoje wykształcenie, o którym zresztą nigdzie nie wspomniałem - kolejne kocie kłamstwo i nadinterpretacja. Taki twój styl. Ja po prostu jestem pełen podziwu, że do całej wiedzy, którą tu błyszczysz, doszedłeś sam, bez pomocy osób i żródłeł zewnętrznych, gdy inni jeszcze "na chleb mówili bep a na mrówkę ptipti" i nikt ci nie musiał w niczym pomagać :lol: Poważnie.

Pozdrawiam cię równie gorąco i serdecznie :hej:
Daj sobie siana i idź spać, koleś.

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 3:23 pm 

to dla ciebie, na koniec. Dotyczy pierwszego twojego akapitu
Wybra pisze:
Pokaże, pokaże. Coś pokaże

normalnie jak ratlerek: przywali się nie wiadomo o co, drze pysk najgłośniej w okolicy i nie da się od tego g...a opędzić. A szkoda pacnąć żeby krzywdy nie zrobić

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 6:18 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Koti pisze:
to dla ciebie, na koniec. Dotyczy pierwszego twojego akapitu
Wybra pisze:
Pokaże, pokaże. Coś pokaże

normalnie jak ratlerek: przywali się nie wiadomo o co, drze pysk najgłośniej w okolicy i nie da się od tego g...a opędzić. A szkoda pacnąć żeby krzywdy nie zrobić

Jasne. I z tego wynika, że pisałem, że niemozliwe, że nie pokaże.
Mistrzu logiki, rzeczowych odpowiedzi i dobrych manier.
Nie dziwi mnie, że tak nisko oceniasz swoje rozgarnięcie, bo poziom debilizmu windujesz wysoko w swoim "chamskim stylu kotiego".
Mimo wszystko pozdrawiam, bo trzeba się o ciebie jakoś zatroszczyć :)

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 6:21 pm 

nawet w swej gnidowatości zaczynasz już być kopiujący to jak cie oceniają inni
szczekaj szczekaj

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 9:44 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

kończysz i skończyć nie możesz, jest coś czego nie spartaczyłeś?
pozdrawiam z głębi serca :)

Ostatnio zmieniony czw sty 19, 2012 9:52 pm przez Wybra, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: czw sty 19, 2012 10:50 pm 

znowu nie dopatrzyłeś, zakończyłem rzeczową dyskusję, wyraźnie to napisałem. Chętnie poobserwuję dalsze szczekanie, bo czuję że jak każdy rasowy ratlerek nie odpuścisz.
Partactwem była znajomość z tobą, ale podobnie jak wcześniej paru naszych wspólnych znajomych bez żalu ją kończę

PostZamieszczono: pt sty 20, 2012 10:57 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

To już tworzycie parę. Gratuluję.
Popajacuj jeszcze trochę, napisz coś jak cały czas wcześniej rzeczowego. Nie pozwól, żebyś był wyjątkiem od zasady "gówno na wierzch wypłynie".
Żegnam i jak zawsze pozdrawiam :)

PostZamieszczono: pt sty 20, 2012 11:09 am 

nie parę, paru.
Szczekaj szczekaj

PostZamieszczono: wt kwie 10, 2012 6:55 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Co myslicie o tym warsztacie najbliżej nas, przed Barem Jaga, tam gdzie jest gaz, polecacie?

PostZamieszczono: wt kwie 10, 2012 8:03 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Ja tam robiłem pare rzeczy mechanicznych (hamulce, rozrząd nawet, wymiany opon) i raczej nie mam negatywnych uwag.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.