Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest śr gru 25, 2024 7:13 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: czw maja 19, 2011 4:27 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam serdecznie, nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam temat ale to mój pierwszy temat i jeszcze nie jestem tu rozeznana. Sąsiedzi, ostatnio wymieniał ktoś może drzwi wejściowe? Kto się orientuje jak wyglądają koszty? czy będę musiała dodatkowo płacić za demontaż starych drzwi, za wylanie progu, czy przywiezienie drzwi itd? Dzwoniłam w parę miejsc we Wrocławiu ale jest spora rozbieżność jeśli chodzi o ceny i zakres usłu. proszę o garść informacji od tych którzy ostatnio wymieniali.

PostZamieszczono: czw maja 19, 2011 7:30 pm 

Jak zapłacisz więcej, to i zrobia lepiej, zapłacisz mniej, to kaszane odwala, wybor należy do Ciebie.

PostZamieszczono: pn maja 23, 2011 2:04 pm 

koszty zależą od wielu czynników: czy mają to być drzwi antywłamaniowe, czy mają mieć certyfikaty (ma to znaczenie przy ubezpieczaniu mieszkania - swoją drogą gdyby ktoś był zainteresowany proszę pisać na PW) jakiej marki są drzwi itp itd. doprecyzuj to będzie można coś na temat kosztów wywnioskować, ja jak wymieniałem swoje to wszystkie te usługi o których piszesz były w cenie ale różnie to bywa, warto się dopytać bo dużo firm ma ukryte koszty, doliczają sobie za dowóz, wniesienie, wylanie progu, montaż klamek itp

PostZamieszczono: wt maja 31, 2011 4:48 pm 

Chciałabym na drzwi wraz z montarzem przeznaczyć max 1500 pln (nie jakiś tam szajs), jeśli w tej cenie dostanę antywłamaniowe to czemu nie. marka nie ma dla mnie szczególnego znaczenia, ważne żeby wizualnie dobrze sie prezentowały ładnie :) jak tak się znacie Ronaldo, mandragora, to może dacie namiar na kogoś kto mi wstawi te drzwi bez ukrytych kosztów no i porządnie :)

PostZamieszczono: wt maja 31, 2011 5:36 pm 

Witam,
Proszę sobie zajrzeć tutaj; http://kmt.com.pl/uploads/pdf/KATALOG%20-%202011.pdf
Myślę, że uda się znaleźć dystrybutora we Wrocławiu.

Pozdrawiam.

PostZamieszczono: śr cze 01, 2011 12:51 pm 

Z tymi firmami to jest różnie , nie warto za bardzo polecać kogokolwiek bo trafi im się gorszy dzień i będzie na mnie :) . W sumie to tak na stałym dosyć wysokim poziomie jeśli chodzi o obsługę klienta i jakość wykonania jest salon z ul zielonogórskiej. Do 1500 zł znajdziesz oczywiście drzwi antywłamaniowe, ale nie będą to znane marki typu Gerda, co nie znaczy że będą jakościowo gorsze.

PostZamieszczono: pn cze 06, 2011 2:21 pm 

Ok dziękuję za info. mam jeszcze pytanko, co sądzisz o takich: http://drzwi.pl/katalog/drzwi-antywlama ... gre02.html" target="_blank , wzór mi się podoba, cena też dobra tylko nie wiem jak z jakością.

PostZamieszczono: ndz cze 12, 2011 12:54 pm 
Awatar użytkownika

Wydaje się, że nie można sobie zamontować dowolnych. Muszą pasować do reszty klatki schodowej (część wspólna). W regulaminie wspólnoty jest pewnie konieczność uzgodnienia takowych z zarządcą (oczywiście chodzi o stronę zewnętrzną, kolorystykę itp.).

PostZamieszczono: wt cze 14, 2011 4:54 pm 

Cytuj:
Ok dziękuję za info. mam jeszcze pytanko, co sądzisz o takich: http://drzwi.pl/katalog/drzwi-antywlama ... gre02.html , wzór mi się podoba, cena też dobra tylko nie wiem jak z jakością.

To są drzwi marki Groemix, dobra solidna firma, jakościowo nie odbiega od marek znanych i renomowanych typu Gerda. Nie reklamują się zbytnio stąd niska cena.

Cytuj:
Wydaje się, że nie można sobie zamontować dowolnych. Muszą pasować do reszty klatki schodowej (część wspólna). W regulaminie wspólnoty jest pewnie konieczność uzgodnienia takowych z zarządcą (oczywiście chodzi o stronę zewnętrzną, kolorystykę itp.)

Może być tak że mają być ze względów estetycznych u wszystkich takie same - przynajmniej zewnętrznie. Dopytaj się zanim wymienisz

PostZamieszczono: pt cze 17, 2011 2:46 pm 

Ok jestem po montażu. Drzwi ładne, funkcjonalne. Nie wiem czy jestem teraz bezpieczniejsza ale tak się w sumie czuję :D , dziękuję za wszelkie rady.

PostZamieszczono: czw lut 23, 2012 1:25 pm 

mam pytanko w temacie, czy ta firma o której piszecie daje ratry "od ręki", czy trzeba się bawić w jakieś bankowe formularze?

PostZamieszczono: śr lut 29, 2012 1:48 pm 

Marek, jak ja brałam tam raty, to wystarczył tylko dowód ale nie wiem czy coś sie nie pozmieniało.

PostZamieszczono: pt mar 02, 2012 3:35 pm 

Ok, mam nadzieję że nic się nie zmieniło, wszędzie teraz się mówi że już nie chcą tak łatwo rat przyznawać... A jeszcze jedno pytanko, po "pomiarach" - dzisiaj ma przyjść ekipa, ile czekałaś na ekipę montażową?

PostZamieszczono: pn mar 05, 2012 1:43 pm 

Na ekipę moztażową czekaliśmy ok tygodnia, ale może być ten termin dłuższy jeśli zamówiłeś drzwi których akurat nie mają na stanie i muszą zamówić u producenta.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.