należy udać się do zarządu. w zeszłym roku urzędował w sobotę od 12-13 ale nie pamiętam czy w pierwszą każdego miesiąca czy ostatnią (chyba pierwszą). siedzibę mają na ogrodzie koło wiaduktu
http://maps.google.de/maps?q=terenowa+w ... =pl&tab=wl" target="_blank" target="_blank" target="_blank i tam też można na tablicy przeczytać co gdzie i kiedy. jeśli nie to na pewno się będzie kogo zapytać, szczególnie w łikend. jeśli chodzi o te działki tu zaraz obok to przemyśl dobrze czy na pewno chcesz się podjąć karczowania dzungli

jest kilka wolnych, zaniedbanych działek ale rok to mało żeby je doprowadzić do stanu "mniej więcej", chyba że wjedziesz z koparkami i pługiem. do tego nie ma prądu i nie z każdej działki jest blisko do wodopoju więc trzeba dymać z konewkami kilkadziesiąt/set metrów. narobisz się a za chwilę zabiorą ci działkę bo będzie tam parking, tesco albo pętla tramwajowa (co chwilę jest inny plan, co chwilę inny termin rozpoczęcia inwestycji... nikt chyba nie wie co i kiedy tam będzie).
jeśli chodzi o ceny to życzę powodzenia w negocjacjach

ja "kupiłem" działkę za łącznie 450zł (150 wpisowe, 150 na rzecz ogrodu, 70 za metraż i jakieś tam coś jeszcze) ale po zmianie zarządu wszystkie opłaty wzrosły - np. roczna opłata jest większa o ponad 100% - więc nie wiem jak to teraz jestz wzięciem działki. żeby dostać działkę musisz ukończyć kurs na działkowca. papier da ci prezez po wpłaceniu pieniędzy. nie ma egzaminów więc bez obaw - każdy dostaje dyplom z wyróżnieniem

działki bliżej wiaduktu są bardzo drogie w stosunku do tych koło nas bo już za sam prąd trzeba 1500zł na dzień dobry zabulić i nie ma że nie chcesz prądu - musisz mieć. prąd to fajna rzecz bo nie trzeba ręcznie pompować wody ani nosić konewek, nie trzeba kupować spalinowych kosiarek, można podłączyć radyjko albo laptopa... jeśli miałbym doradzić to bierz działkę koło wiaduktu o ile jest jakaś do wzięcia. jak nie chcesz wydać za dużo a lubisz machać łopatą to bierz działkę koło nas tylko się nie zniechęcaj za szybko

pomyśl że kiedyś będziesz miała piękne kwiatuszki i zieloną trawkę