Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 6:29 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rybiki
PostZamieszczono: czw paź 14, 2010 6:59 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
A czy zgłosiliście to administracji??

PostZamieszczono: ndz lut 27, 2011 2:23 am 

w E1 na ostatnim pietrze tez sa. myslalem ze to my je skads przywleklismy ale widze ze to nie tylko moj problem.
moze trzeba faktycznie zainteresowac problemem zarzadce i zrobic jakas deratyzacje...

PostZamieszczono: ndz lut 27, 2011 12:19 pm 

Pelcio na innym forum pisze:
Wybijam...całe rodziny...uciekają....a ja je wybijam.

Później mam wyrzuty sumienia...może to była rodzina i zabiłem teściową.....

Najlepszy sposób to dużo im czytać...

Wchodzę w nocy, bardzo powoli, tak żeby nie obudzić ich za bardzo....lekko drzemią...wtedy nagle wyciągam Bajki Jana Brzechwy i czytam.

Od razu uciekają.

Czasami jak mam zły humor to nie zapalam światła...wchodzę do łazienki i skacze.... i czuje jak umierają pod moimi wielkimi stopami.....to lepsze niż dyskoteka albo tvn24. Bardzo dobra rozrywka....Polecam.

przy okazji dzieci z bajek skorzystają a rodzice wypełnią misję "poczytaj mi mamo/tato" ;) dodatkowo rodzice będą mieli rozrywkę a za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze (nie trzeba wydawać na nowe ciuchy, wstęp na dyskoteki. piwo, drinki...) można zabrać dzieci na długie wakacje, co z kolei też pomoże w zwalczaniu rybików bo:
campari34 na innym forum pisze:
gówno prawda z tym miodem ja tak robiłam kilka tekturek miód porozstawiane wszędzie i nic nie pomogło
zakupiłam płytki globol zdaje się 12 zł 1 kosztuje
jeszcze nie używałam bo już rybików nie mamy
wystarczyło wyjechać na miesiąc wakacji a same spie**oliły
pewno dla tego że było w łazience sucho

teraz obserwuję i czekam na razie nie ma
powodzenia 8)

co do tej tektury z miodem, kropienia cukrem czy ogólnie mówiąc wabienia robali to byłbym ostrożny - teraz mówię całkiem poważnie - takie zabiegi tylko ściągną wam do mieszkania wszelkiego rodzaju robale łącznie z faraonkami. co z tego że dziennie będziecie zabijać 100szt. jak i tak codziennie będą przychodzić bo wiedzą że macie dla nich smakołyki. co innego w domu jednorodzinnym a co innego w bloku. jeśli jeden mieszkaniec bloku walczy a reszta nie robi nic to nie ma się co łudzić - robale nie znikną, chyba że u tych co nie robią nic bo u tego co dokarmia będą wszystkie ;)

na koniec jeszcze tylko małe pytanko mam: dlaczego rybiki z miodowej tektury trzeba palić w piecu albo topić w wiadrze z wrzątkiem? nie wystarczy pozabijać i wyrzucić do śmieci? może zamiast pieca srebrne kule zastosować albo drewniany kołek?

Ostatnio zmieniony ndz lut 27, 2011 1:09 pm przez gracz, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: ndz lut 27, 2011 1:09 pm 
Awatar użytkownika

u mnie w łazience w C-3 też były - ale jak narazie się zmyły 8)

natomiast latem mam problem z mrówkami :?

PostZamieszczono: ndz lut 27, 2011 1:12 pm 
Awatar użytkownika

U mnie też są! W łazience i w kuchni. Może powinnismy zgłaszać takie rzeczy do naszej wspólnoty, hm? :>

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.