Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest ndz sty 12, 2025 1:41 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: sob lip 17, 2010 8:22 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Czy ktoś się orientuje jak będzie wyglądała kwestia jazdy 910 przy korzystaniu z miejskiego biletu okresowego w sytuacji, gdy będą już tylko elektroniczne bilety zapisane na karcie miejskiej. Z tego co oględnie przeczytałem to od wrześnie nie będzie już papierowych biletów okresowych (tak???).
Zmierzam do tego czy kierowcy 910 będą wierzyć na słowo, że mam na karcie wykupiony bilet na linie 910 (lub pokrywająca się, tak czy inaczej wątpię), czy też będą mieli czytniki do tych kart (w co również wątpię, choć, to byłoby najlepsze rozwiązanie), a może, i wydaje się to najbardziej prawdopodobne w ogóle nie będzie można jeździć w ten sposób, pomimo, że teoretycznie będzie z przepisów taka możliwość wynikała?

PostZamieszczono: ndz lip 18, 2010 7:43 pm 

Ja już bilet elektroniczny posiadam i nawet zakodowałam na niej linię 910, co o dziwo było możliwe. Co do możliwości sprawdzenia przez kierowców 910 - czytników pewnie nie będą mieli, ale Ty kodując bilet lub później przedłużając dostajesz paragon z wypisanym rodzajem biletu, liniami, na które obowiązuje i datą ważności, więc pewnie trzeba zachować ten dokument i w razie czego pokazać kierowcy.

PostZamieszczono: ndz lip 18, 2010 9:12 pm 

Dzięki. Może rzeczywiście kierowcy 910 będą uwzględniać te kwitki.

PostZamieszczono: wt lip 20, 2010 3:07 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
magdalen pisze:
Ja już bilet elektroniczny posiadam i nawet zakodowałam na niej linię 910, co o dziwo było możliwe. Co do możliwości sprawdzenia przez kierowców 910 - czytników pewnie nie będą mieli, ale Ty kodując bilet lub później przedłużając dostajesz paragon z wypisanym rodzajem biletu, liniami, na które obowiązuje i datą ważności, więc pewnie trzeba zachować ten dokument i w razie czego pokazać kierowcy.

To po to wprowadzono bilet elektroniczny, żeby teraz do niego wozić paragony? :o

PostZamieszczono: wt lip 20, 2010 3:17 pm 
Awatar użytkownika

Kierowcy 900 czytniki mają przecież do biletów elektronicznych, pytanie czy potrafią odczytać te urban cardy (strasznie pretensjonalna nazwa swoją drogą).
Jak uruchamiano linie 900 i po raz pierwszy pojawiły się bilety miesięczne elektroniczne to była gadka że docelowo tak będzie w całym Wrocławiu więc na zdrowy rozsądek te nowe elektroniczne bilety powinny być odczytywane. Ale mieszkamy w Polsce więc różnie z tym może być...

PostZamieszczono: ndz sie 01, 2010 7:36 pm 

Od dzisiaj, czyli od 01.08.2010 wracają na swoje stare trasy autobusy 900P i 900L, w związku z czym jest nowy rozkład jazdy.

PostZamieszczono: wt sie 03, 2010 6:39 pm 

a gdzie ten nowy rozkład można znaleźć?

PostZamieszczono: śr sie 04, 2010 7:35 am 

Wydaje mi się, że na razie tylko w internecie.

PostZamieszczono: śr sie 04, 2010 8:45 am 

Na stronie http://www.mpk.wroc.pl niestety nie ma aktualnego rozkładu (jedynie dla 910 uaktualnili, ale nie wprowadzili rozkładu dla 900P i 900L). Aktualny rozkład jest tutaj http://www.wroclaw.pl/rozklady_jazdy.dhtml

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.