mkr pisze:
A na pewno masz simlocka? W tej chwili nowe telefony sprzedawane przez operatorów już ich nie mają, bo chyba Unia zakazała

Ściągnąć simlocka możesz w każdym punkcie GSM, czego jest pełno we wszelkiej maści marketach,c entrach handlowych, a kosztuje to zapewne w okolicach 20-30zł

no wlasnie problem polega na tym ze z tej nokii podobno jakoś drogo to kosztuje a na pewno kiedyś tak kosztowało, jakis czas temu zaproponowano mi tą usługę za 100 zł co moim zdaniem jest przesadą. Simlocka mam bo to nie jest calkiem nowy telefon, ma na pewno ponad 2 lata, nie pamietam wlasciwie ile, bo lezy sobie jako zapasowy od dawna... A z tego co wiem to z simlockiem z tych nokii byl problem, bo niestety nie dziala popularny sposób tzn jakimśtam kodem przez net - dlatego pytam

w necie jest masa sprzecznych informacji i "legenda" o jakims gościu z Krakowa który sciąga z nich simlocki za 60 zł, niemniej trzeba dopłacić za przesyłkę telefonu kurierem no i koszt już wzrasta
wiem, że podobno operatorzy mieli obowiązek sciagania simlockow po rozwiązaniu się umowy niemniej dostałam różne informacje w różnych punktach - że musze przyjść z umową (ktorej juz nie posiadam) albo że już jest za pozno bo umowa została rozwiązana ponad pół roku temu. Dlatego chciałam zapytać czy ktoś robił coś takiego.