Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest sob gru 28, 2024 12:23 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Interesują mnie szkolenia dla rodziców w EduBabies:
Wystarczająco dobry rodzic – praktyczne wsparcie prawidłowego rozwoju psychologicznego dziecka 37%  37%  [ 7 ]
Rozwój psychoseksualny dziecka w okresie od 0 do 3 lat 11%  11%  [ 2 ]
Interesują mnie inne tematy szkoleń 32%  32%  [ 6 ]
Nie interesują mnie żadne szkolenia 21%  21%  [ 4 ]
Liczba głosów : 19
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz wrz 20, 2009 12:31 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam!

Przedstawione powyżej szkolenia są prowadzone przez psychologów z Centrum Pomocy Seksuologicznej w formie warsztatów z prezentacją multimedialną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. Proszę o wszelkie sugestie dotyczące innych tematów.

Mamy jeszcze wolne miejsca w naszym klubie w grupie maluchów (w tym dwa wolne miejsca dla maluchów 11-miesięcznych) i starszaków.

Od października ruszamy z zajęciami dodatkowymi w naszym klubie, czyli: gimnastyka z tańcem, zajęcia umuzykalniające i język angielski. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Zapraszamy również do oglądania naszych EduBobasów w galerii.

Pozdrawiam!

PostZamieszczono: pn wrz 21, 2009 2:47 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Może to tak trochę mniej tematycznie, ale miałbym jedną uwagę: skoro już ogłaszacie się na forum (czyli w medium bądź co bądź elektronicznym) i podajecie adres internetowy "firmy", to byłoby super zadbać trochę o aktualność treści tam prezentowanych (o atrakcyjności wizualnej nawet nie wspominam). Przykład? Na stronie: "Opiekujemy się i dbamy o rozwój dzieci w wieku 1,5 roku do 5 lat." (i to uwzględnia cennik). Cytat z powyższego ogłoszenia: "[...]dwa wolne miejsca dla maluchów 11-miesięcznych[...]" (opłaty za takiego malucha próżno szukać na stronie). A co z informacjami odnośnie zajęć z takimi maluszkami?

PostZamieszczono: pn wrz 21, 2009 8:13 am 

Witam,

Jestem mamą prawie dwuletniej Amelki. Chciałabym wyrazić swoją opinię na temat tego przedszkola, do którego moja córka chodzi od kilku miesięcy.

Generalnie byłam przeciwko umieszczaniu takich małych dzieci, zwłaszcza mojego w przedszkolu, ale okazało się, że nasza opiekunka musi iść do szpitala i byliśmy zmuszeni to zrobić.
Amelka jest bardzo zadowolona, szczęśliwa kiedy tam idzie a ja widzę, że dziewczyny dobrze się opiekują nią i innymi dziećmi. Są zajęcia ruchowe, manualne i językowe i są dosyć różnorodne, więc dziecko cały czas ma co robić:) Amelka bardzo się rozwinęła w przedszkolu. Kiedy wraca do domu jest już spokojna i wybawiona, nie ma problemów z zasypianiem.

Ja jestem spokojna, że mimo moich rozterek podjęłam dobrą decyzję o tym, że zapisałam ją do tego przedszkola.

PostZamieszczono: pn wrz 21, 2009 11:48 am 
Awatar użytkownika

Ja również polecam żłobko-przedszkole Edubabies! Widzę, że mój synek czuje się tam świetnie. Ja też długo zastanawiałam się, czy żłobek to będzie dobre miejsce dla mojego maluszka. Ale widzę, że Karolek jest zadowolony, lubi Panie opiekunki, które są przemiłymi i ciepłymi osobami. Synkowi smakują posiłki, je dużo, coraz więcej mówi, dużo się rusza (zajęcia z muzyką, gimnastyka), rysuje. Panie dbają o to, aby dzieci po każdym posiłku myły ząbki, uczą korzystać z nocniczka, a gdy dziecko jest zmęczone - kładą spać (Karolek śpi tam codziennie 2,5 godz. po obiedzie).
Do Pana Jacka:
Panie Jacku, jeśli ma Pan jakieś wątpliwości czy pytania odnośnie opieki nad 11-miesięcznymi dziećmi w Edubabies, to proponuję zadzwonić do Pani Kasi lub Pani Justyny (telefony na stronie) i po prostu porozmawiać. Albo najlepiej przyjść, zobaczyć, wszystko się da uzgodnić.
Nie wszystko da się przekazać poprzez stronę internetową...A co do "atrakcyjnosci wizualnej" strony internetowej, która jest dla Pana taka istotna .....cóż... chyba większość rodziców kieruje sie trochę innymi kryteriami podejmując decyzję o wyboru żłobka dla swojego dziecka....

PostZamieszczono: pn wrz 21, 2009 1:39 pm 
Awatar użytkownika

a ja mam pytanie, czy to jest raczej żłobek czy przedszkole? - ile dzieci powyżej 3. roku życia tam uczęszcza?

PostZamieszczono: wt wrz 22, 2009 2:30 am 
Awatar użytkownika

Anna M. pisze:
Panie Jacku, jeśli ma Pan jakieś wątpliwości czy pytania odnośnie opieki nad 11-miesięcznymi dziećmi w Edubabies, to proponuję zadzwonić do Pani Kasi lub Pani Justyny (telefony na stronie) i po prostu porozmawiać. Albo najlepiej przyjść, zobaczyć, wszystko się da uzgodnić.
Nie wszystko da się przekazać poprzez stronę internetową...A co do "atrakcyjnosci wizualnej" strony internetowej, która jest dla Pana taka istotna .....cóż... chyba większość rodziców kieruje sie trochę innymi kryteriami podejmując decyzję o wyboru żłobka dla swojego dziecka....

Droga Aniu (przepraszam, że tak per TY, ale Netykieta na to zezwala), jeżeli zdecyduję się wysłać naszego malucha do żłobka/przedszkola, to na pewno wcześniej zrobię odpowiednie rozeznanie, z pobytem i rozmową z wychowawczyniami włącznie. Nie nie, wbrew pozorom nie zapakuję maluszka jako załącznik i nie wyślę mailem na adres żłobka/przedszkola 8) Zwróciłem tylko uwagę na brak pewnych (dość istotnych zresztą) informacji. Nie napisałem, że wygląd strony ma decydujące znacznie. Ale jeśli ktoś reklamuje swoją firmę/instytucję w internecie, promuje jej stronę www, to zakładam, że chce ją pokazać, że informacje na niej są sprawdzone i aktualne. Skoro już na pierwszy rzut oka widać że tak nie jest, to pytanie czego jeszcze tam nie napisano?
Mój post należy traktować wyłącznie w kategoriach dobrej rady (taki dobrosąsiedzki gest). Czy ktoś z niej skorzysta czy nie, jego wola.

PostZamieszczono: wt wrz 22, 2009 10:05 am 
Awatar użytkownika

Oj, nie napisano jeszcze wielu rzeczy....Np. co jest we wtorki na obiad (pewnie to jakaś tajemnica...)

PostZamieszczono: pn wrz 28, 2009 10:01 pm 

Jestem mamą 11 miesięcznej dziewczynki, długo wybierałam między żłobkami dla córki, odwiedziłam sporo placówek, ale dopiero EduBabies spodobało mi się na tyle że zdecydowałam się własnie tam zapisać córkę. I na chwilę obecną nie żałuję, domowa atmosfera, bezkonfliktowość pań opiekunek oraz troskliwość w rozwoju fizycznym jaki i emocjonalnym, dają mi poczucie, ze dokonałam dobrego wyboru.
A tak a propos wypowiedzi dotyczącej opłaty za 11 miesięczne dziecko, dlaczego miałabyby być inna niż za pozostałe dzieci, cieszy mnie, że w tym żłobku nie ma dyskryminacji.

PostZamieszczono: pn wrz 28, 2009 10:30 pm 
Awatar użytkownika

to ja moze powtorze pytanie: czy to jest raczej żłobek czy przedszkole? - ile dzieci powyżej 3. roku życia tam uczęszcza?

PostZamieszczono: ndz paź 11, 2009 12:54 pm 
Awatar użytkownika

Z tego co wiem, to obecnie nie ma żadnego 3 latka. Wszystkie dzieci są młodsze.

PostZamieszczono: ndz wrz 19, 2010 11:06 pm 
Awatar użytkownika

Obecnie w przedszkolu wychowują się dzieci w wieku od 10 m-cy do 3,5 roku. Zapraszamy :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.