Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw kwie 24, 2025 10:28 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt cze 05, 2009 11:16 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
a kiedy będą gazety?

PostZamieszczono: sob cze 06, 2009 2:38 pm 
Awatar użytkownika

W przyszłym tygodniu :( Przyznaję się bez bicia, że daliśmy ciała z gazetami :glupek:

A jak się Państwu podoba na razie? Wybór, jakość, obsługa? Jakieś błędy na pewno popełniamy i chętnie je poznam, żeby wyeliminować :)
Np. dzisiaj przypadkiem usłyszałem jak się jeden Pan "nabijał" z naszego antyzamykacza drzwi w postaci cegły - miał rację, jest to do zmiany, ale jeśli czyta forum, to chciałem powiedzieć, że drzwi są otwarte, żeby zwrócić uwagę na to, że Tango jest już czynne, jak tylko zrobi się cieplej, włączamy klimatyzacje i zamykamy drzwi, oczywiście nie na klucz ;)

PostZamieszczono: sob cze 06, 2009 10:09 pm 

bez przesady - przy tych wiatrach nic poza cegłą nie działa, nie ma się z czego śmiać

co do sklepu to generalnie deja vu :)

PostZamieszczono: sob cze 06, 2009 10:16 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
bylem przed chwila.
niech mi ktos powie czym sie na pierwszy rzut rozni tango od hipiego
poza tym, ze w hipim moglem na wieczor sobie kupic z polki cos, a teraz stoja tam gliniane kubeczki?

PostZamieszczono: sob cze 06, 2009 11:15 pm 
Awatar użytkownika

jak na razie i na mój gust to niczym... tyle hałasu a na razie lipa!! ABC zdecydowanie lepszy:P no tylko że kolejki :P

PostZamieszczono: sob cze 06, 2009 11:57 pm 
Awatar użytkownika

a ja po prostu czekam na więcej :)
może od poniedziałku będzie lepiej?

a - w hippim może i na półkach przy kasie coś stało (ja i tak za tym nie tęsknię), ale teraz są przynajmniej produkty bio, makarony z pełnego ziarna, szpinak bonduelle i brokuły :)

PostZamieszczono: ndz cze 07, 2009 10:01 am 
Awatar użytkownika

Cytuj:
niech mi ktos powie czym sie na pierwszy rzut rozni tango od hipiego
poza tym, ze w hipim moglem na wieczor sobie kupic z polki cos, a teraz stoja tam gliniane kubeczki?
No bo to nadal jest sklep osiedlowy, w którym muszą być produkty ogólnospożywcze :) Gliniane kubeczki wywędrują jak dostaniemy koncesję :)

Cytuj:
ale teraz są przynajmniej produkty bio, makarony z pełnego ziarna, szpinak bonduelle i brokuły :)

:) i właśnie przez takie detale ma być wyjątkowo. Plus dbanie o świeżość produktów! Mamy też bardzo dobry odplamiacz, proszę podejść i zapytać, a pokażę który to i trochę o nim opowiem :)

PostZamieszczono: pn cze 08, 2009 9:47 am 
Awatar użytkownika

A ja sobie marzyłam, że sklep będzie mniej surowy i zimny, a niestety nie jest:( To ustawienie kasy i pani siedzącej nie kojarzy się inaczej jak tylko z supermarketem i to nie jest zachęcające:( Trudno może cos się zmieni, to dopiero początek...

PostZamieszczono: pn cze 08, 2009 8:35 pm 
Awatar użytkownika

Sklep trochę, niestety, rozczarowuje... Ale może się jeszcze rozkręci. Mam nadzieję.

Chyba niepotrzebnie właściciele za dużo naobiecywali. W konfrontacji z rzeczywistością, wszystko wygląda jak za czasów Hippi. A szkoda, bo chciałbym mieć na osiedlu jakiś porządny sklepik.

Jak na razie najlepszą mamy aptekę.

PostZamieszczono: pn cze 08, 2009 9:50 pm 
Awatar użytkownika

No troche niestety. Pieczywo to smutna polska biedna norma pytlowa, na półkach wieje wicher, ceny :/
Bede wpadał sprawdzić czy sie poprawiło :)

PostZamieszczono: wt cze 09, 2009 12:28 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
jest różnica miedzy sklepami, ale my jej nie dostrzegamy.
ujawnila ją mi dosc wyraznie para dwóch dziewięciolatek
oto krótki zapis z ich rozmowy na tylnim siedzeniu mojego auta:
- byłaś w tym nowym sklepie?
- no,
- i co?
- no nie wiem, taki sam jak hipi, nie?
- no co ty! w tym tango mają KINDER JOY!
- aaaaaaaaaaaaaaa! no wlasnie jak ja lubie Kinder Joy, tatoooooooooo? czy mozesz zawrocic?
- no.

PostZamieszczono: wt cze 09, 2009 10:17 am 
Awatar użytkownika

No i to jest rzeczowy argument - faktycznie jest inaczej :-D Dzieci to są jednak spostrzegawcze :)

PostZamieszczono: pn cze 15, 2009 10:25 pm 
Awatar użytkownika

Witam,

Gazety już są, a tytułów będzie znacznie więcej.
Chlebek oprócz pytlowej smuty jest też już od Kubiaka, są też słodkie bułeczki, a będą kolejne piekarnie.
Dzisiaj popołudniu pojawiły się jedzonka dla dzieci HIPP BIO - po rozmowie z jedną Panią, która to zasugerowała :)
A propos dobrego odplamiacza - oprócz tradycyjnego Vanisha, co do którego mam mocno mieszane uczucia, na półce stoi Pre Wash Amway'a - moim zdaniem świetny i testowany od wielu, wielu lat. Mam już też ulotki od niego, łącznie ze składem, o co pytała Trójka. Będą w sklepie, a za chwilę postaram się wrzucić tutaj.
Co do zmiany wyglądu - myślimy nad tym intensywnie i pewne decyzje zapadły, jednak do realizacji potrzebujemy jeszcze trochę czasu - na razie jest zbyt wiele ważniejszych rzeczy do zrobienia - produktowych.
Odnośnie asortymentu - codziennie dodajemy od kilku do kilkudziesięciu nowych produktów, więc cieszę się, że nie spisujecie nas na straty :)

Mamy już ekologiczną marchewkę - z certyfikatem :) asortyment Eko warzyw będziemy rozszerzać :)

Doszliśmy też do pewnej wprawy w mięsku - zamiast dużo i rzadziej, mamy mniej a częściej, przez co zawsze jest świeżo. Urozmaicamy też asortyment mięs o więcej niż schab, karczek i filety z kurczaka czyli m.in. o polędwiczki wieprzowe, filety i skrzydełka z indyka czy podroby drobiowe.

Myślę, że jest lepiej niż tydzień temu i robimy wszystko by było jeszcze lepiej.

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów prosząc raz jeszcze - jeśli jest coś, czego Państwo szukacie, a nie znaleźliście, proszę to po prostu powiedzieć tutaj lub w sklepie :)

PostZamieszczono: pn cze 15, 2009 10:35 pm 
Awatar użytkownika

Apis odplamiacza:
Prywatnie napiszę, że dla rodziny 2+1 z dużym dzieckiem jedno opakowanie wystarcza na kilka miesięcy, bo ten spray jest bardzo wydajny. Wystarczy "psiknąć" na plamę bezpośrednio przed włożeniem do pralki, jeśli zabrudzenie jest znaczne to "psiknąć" odczekać 15 minut i do pralki. Ja bym go na nic nie zamienił :)

Cytuj:
Odplamiacz spray przed praniem

Usuwa zanieczyszczenia kołnierzyków i mankietów bez konieczności tarcia, a także zabrudzenia masłem, atramentem czy kosmetykami i tłuszczem. Bezpieczny dla wszystkich trwale barwionych tkanin kolorowych nadających się do prania na mokro.

Sposób użycia:
1. Trzymając pojemnik w odległości około 15cm od odzieży rozpylić bezpośrednio na plamy
2. Zaczekać około 1 minuty aż płyn wsiąknie (bez potrzeby tarcia) nie czekać aż wyschnie
3. Prać zwykłym sposobem
4. Bardziej trwałe plamy mogą wymagać powtórzenia zabiegu

Stosować do wywabiania plam tuż przed praniem. Wiele plam utrwala się z czasem dlatego najlepsze rezultaty osiąga się poprzez zastosowanie tego środka jak najszybciej po pojawieniu się plam.
Należy unikać rozpylania na powierzchnie malowane, pralki i suszarki.
Zawiera 30% lub więcej niejonowych związków powierzchniowo czynnych oraz węglowodory alifatyczne. Zawiera składniki zapachowe i limonen.

Ostrożnie:
Działa drażniąco na oczy – unikać zanieczyszczenia oczu – chronić przed dziećmi. Zanieczyszczone oczy przemyć natychmiast dużą ilością wody i zasięgnąć porady lekarza.
W razie połknięcia niezwłocznie zasięgnąć porady lekarza – pokaż opakowanie lub etykietę. Stosować wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.

Pojemnik pod ciśnieniem:
Chronić przed słońcem i temperaturą ponad 50 stopni Celsjusza. Pojemnika nie wolno przekuwać ani palić nawet po zużyciu zawartości. Nie należy rozpylać w kierunku ognia lub przedmiotów rozgrzanych. Stosować zgodnie z przeznaczeniem.

PostZamieszczono: wt cze 16, 2009 9:54 am 

Czy jest możliwość sprowadzenia innych muesli i płatków śniadaniowych niż firmy Nestle?
Wolę polskie, nie muszą być super ekologiczne:)

I mleko łaciate (albo inne) 3,2% w wersji 0,5l.

PostZamieszczono: wt cze 16, 2009 10:00 am 

Chetnie bym kupował mleko Białe Wapń 1,5%.

PostZamieszczono: wt cze 16, 2009 10:51 am 
Awatar użytkownika

krustyna - oczywiście, proszę tylko podać markę :) W tej chwili rzeczywiście mamy tylko Nestle i MyEcolife.
Mleczko 0,5l. 3,2% myślę, że na jutro będzie :)
Białe Wapń poszukam, w tej chwili już mamy więcej mleka, tj. Łaciate 3,2% i 2,0% + 2% poj. 0,5l. Łowicz 1l. 3,2% 2,0% i 1,5% oraz jeszcze jedno - tańsze mleczko 3,2% i 2,0%.

Pozdrawiam :)

PostZamieszczono: wt cze 16, 2009 6:30 pm 
Awatar użytkownika

Witam... ogólnie żeby było więcej na półkach różnego towaru ... więcej chipsów, więcej mrożonych - gotowych dań do mikrofali... więcej piwka - marek różnych... bo jakoś tak pusto... i proponowałbym zrobić wejście te drugie - od strony ABC jako główne ;-)
ja tam często zakupuje piwko - Lech, Żubr, Tyskie, Żywiec - all 0.66 literka 8)

PostZamieszczono: wt cze 16, 2009 8:09 pm 

Myślę, że dla wielu osób ważniejsze od tego, żeby były warzywa eko jest po prostu to, żeby w ogóle były świeże warzywa i owoce, bo z tym na osiedlu jest problem. Mnie by satysfakcjonowało, gdybym codziennie mogła kupić u Was jabłka, banany, owoce sezonowe, warzywa na rosół, ziemniaki, sałatę i nie musiała wyruszać po te produkty specjalnie do Gaju.
Do "księgi życzeń" dodaję serek wieluński "Mój ulubiony" (w ABC go nie mają). Jeśli jest problem z dobrym chlebem, to niech chociaż będzie ten Komiśniak od Kubiaka, nie był zły...
Przydałby się też większy wybór herbat, szczególnie owocowych i JOGURTÓW :ozorek: .

PostZamieszczono: wt cze 16, 2009 10:40 pm 

Tango pisze:
krustyna - oczywiście, proszę tylko podać markę :) W tej chwili rzeczywiście mamy tylko Nestle i MyEcolife.
Mleczko 0,5l. 3,2% myślę, że na jutro będzie :)

np. produkty polskiej firmy Sante, dużo tańsze, mniej słodzone i lepsze od Nestle
http://www.sante.pl/k13/musli//
generalnie są u Was wyłącznie mocno reklamowane produkty, które nie są jakieś rewelacyjne ani tanie

mam taką propozycję do rozważenia - może rozmieścić w sklepie estetyczne tabliczki z napisami, gdzie co jest, bo rozkład produktów wcale nie jest intuicyjny, nie mówiąc o tym, że jest taki sam, jak poprzednio... :)
(przykładowo umieszczenie produktów ekologicznych, w tym chrupków: są bardzo daleko od tych zwykłych, nie wiem, czy to celowe, ale nie rozumiem tej logiki)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.