Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest śr sty 08, 2025 10:43 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poczta
PostZamieszczono: ndz wrz 07, 2008 9:04 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
no to gorzej bo ja dostaje lewe awizo i odbieram cudze paczki, ciekawe gdzie są moje?
Do tego poprosiłam żeby mi oddała awizo to Pani przeisala je i chciała mi oddać to co ona sama tam podpisała. Normanie żenujące.

Bez sił aby reagować :(

PostZamieszczono: ndz wrz 07, 2008 10:03 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Lepsze cudze niż żadne ;)

PostZamieszczono: pn wrz 08, 2008 10:37 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Koniuu pisze:
No niezle ... ja z kolei jak tam bylem to z doswiadczenia juz chcialem dowod wyciagac a pani stwierdzila ze nie trzeba wystarczy podpisac ... rozumiem takie zachowanie listonosza kiedy mu sie drzwi otwiera pod danym adresem ale na poczcie ... byle b...k moglby odebrac ta przesylke i maszynka o wartosci 100 złociszy (a mogloby byc gorzej) poszlaby do "szczesliwego znalazcy" aviso ...
z kolei jak chcialem potwierdzenie na firme kupna 10 kopert o wartosci 7 gr/szt to myslalem ze mnie zje :-D

PS napisałem ("bórak") czy to słowo zabronione na tym forum ? przeciez to nie przeklenstwo :?

Niesprawdzanie tożsamości przy odbieraniu poleconych to tam normalka.

PostZamieszczono: pn wrz 08, 2008 10:39 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Koniuu pisze:
Cytuj:
a mi wydaje sie że te Panie mają poprostu za dużo roboty jak na dwie które tam siedzą. Nie ich wina że maja taka straszną biurokrację, że wszystko muszą wklepywać do komputera, to zabiera im czas, wpłaty i wklepywanie każdego konta + imie nazwisko adres, wypłaty, przyjmowanie listów paczek, wydawanie na awizo, wypłaty kasy, sprzedaż tych wszystkich dupereli, awizowanie przesyłek, sprawdzanie sumariusza co wymianę, liczenie i wpisywanie poleconych i paczek, itp. I każda to wszystko musi robić. Wiem, bo moja matula jest naczelnikiem na innej poczcie. W cholere jest tam bezsensownych czynności które TRZEBA robić, wpisywać, zapisywać, codziennie kontrolować... nie licząc obsługi nas, a one na zmianie są tam tylko dwie + nieudolni listonosze... I myślę, że nie chodzi tu o ich podejście, bo za każdym razem jak jestem, obsługują mnie ok, wkońcu przychodzę tam odebrać coś albo wysłać a nie na kawe i ciastka. Jedna babka jest tam niemiła, zgodze sie, nazywa sie Kupka :) ale te dwie "starsze" sa naprawde sympatyczne, nie mogą znaleźć mojego listu? proszą mnie o nr i dzwonią co sie z nim dzieje. Wystarczy trochę cierpliwości, zrozumienia i usmiechu. A jak nam zamkną pocztę to dopiero będziemy marudzili, bo cała ta teraz istniejąca kolejka dołoży się do innego urzedu... Takie jest moje zdanie i Wybra :) nie musisz tego komentować

mnie nikt i nic juz nie przekona do tego staroaparatowego urzedu, niezaleznie czy to bedzie odstrzelona stołeczna czy małomiasteczkowa/wiejska placówka. RELIKT tylko nowe młode kadry mogą coś zmienić, te jednak jak już wybierają branżę to In-Post itp. a to samo jest w innych placówkach - do naszych urzędników jeszcze nie dotarło że Breżniew nie żyje i z petentów staliśmy się klientami, ale co ja wam będę tłumaczyć sami wiecie jak jest ;)

Nie nowe kadry tylko odebranie monopolu i upadek tego burdelu. Rynek szybko zostanie zagospodarowany przez konkurencję 8)

PostZamieszczono: pn wrz 08, 2008 11:33 am 
Awatar użytkownika

MŁODE kadry nieskażone ;) + konkurencja
Idzie ku lepszemu w koncu mamy euroskrzynki, z drugiej strony zapychane coraz czesciej durnymi reklamami, jednak jak widze na Vivalu nie jest z tym najgorzej, w porownaniu do innych regionow ... u moich rodzicow na 10 sztuk w skrzynce 8-9 to reklama i jak w "Dniu Świra" - "pisze do mnie Media-Markt, Kaufland, Billa, pożyczki/kredyty, ........., ................................" w sumie miło że ktoś jednak o nas pamięta.
Jeden człowiek nakleił sobie nawet na skrzynce "żadnych reklam!!!" i dzieci od ulotek nie dają od tego czasu jego skrzynce wytchnienia

PostZamieszczono: pn wrz 08, 2008 12:58 pm 
Awatar użytkownika

Wybreccio pisze:
Koniuu pisze:
No niezle ... ja z kolei jak tam bylem to z doswiadczenia juz chcialem dowod wyciagac a pani stwierdzila ze nie trzeba wystarczy podpisac ... rozumiem takie zachowanie listonosza kiedy mu sie drzwi otwiera pod danym adresem ale na poczcie ... byle b...k moglby odebrac ta przesylke i maszynka o wartosci 100 złociszy (a mogloby byc gorzej) poszlaby do "szczesliwego znalazcy" aviso ...
z kolei jak chcialem potwierdzenie na firme kupna 10 kopert o wartosci 7 gr/szt to myslalem ze mnie zje :-D

PS napisałem ("bórak") czy to słowo zabronione na tym forum ? przeciez to nie przeklenstwo :?

Niesprawdzanie tożsamości przy odbieraniu poleconych to tam normalka.

Ile razy byłem na poczcie na Brochowie to chcieli dowodu, za to jak raz odbierałem polecony w PAF'ie (i to nie na swoje nazwisko) to o dowód nawet się nie zapytali 8) sam punkt odbioru też był nezły. Odrapany magazyn z ustawionym na środku biureczkiem i półką :D

PostZamieszczono: pn wrz 08, 2008 10:18 pm 

Sylwia pisze:
Raczej jest odwrotnie to Panie wyzywają się na klientach.

Działa taka magia:
1. Uśmiech.
2. Patrzymy w oczy i mówimy "dzień dobry" a potem artykułujemy swoje żądania.
3. Po zakończonej obsłudze mówimy "dziękuję, do widzenia".
Dzisiaj po południu było nota bene pusto, dwa otwarte okienka, w jednym jakaś miła młoda pani (chyba nowa pracownica).

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 11:55 am 

taki tam drobiazg - mam zlecenie na zostawianie poleconych w skrzynce
oczywiscie zostawiaja awizo
oczywiscie prawie zawsze jestem w domu
no ale to 3. pietro, a domofonu tak trudno uzyc

zadna magia nie dziala na ludzi stosujacych spychologie

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 12:56 pm 

Ta, te sprawy z awizami wkurzają, my mamy to samo. Ale to nie panie na poczcie robią, tylko leniwi listonosze, to tak gwoli ścisłości dyskusji.

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 1:35 pm 
Awatar użytkownika

Czyli co - nie dzwonią tylko wrzucają awizo a ty dymaj 4 km na poczte tak ?

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 2:21 pm 

tak, to niestety nagminne, a droga na pocztę, przez 2 przejazdy kolejowe i ryzykując staranowanie przez autobus i tir na wąskiej drodze, to już sport ekstremalny...

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 2:32 pm 
Awatar użytkownika

W takim razie ciekaw jestem co takiemu listonoszowi jest bardziej na reke - zadzwonic na domofon czy wypisywac awizo, chyba ze .......... (!) pani na poczcie wypisuje a listonosz nie musi nosic paczek i poleconych (!!!) poza tym na awizo jest pieczątka wiec wiekszosc pisania z glowy ..........

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 4:48 pm 

widac, ze nowi jestescie
te klimaty z poczta sa od poczatku, jakies 3 lata czy cos kolo tego

na pytanie dlaczego dostalam awizo zamiast listu w skrzynce (zlecenie mam bezterminowo), MILA pani na poczcie MILO powiedziala, ze listonosz sie pomylil
ja wiem, ze to nie jej wina

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 9:15 pm 
Awatar użytkownika

Koniuu pisze:
W takim razie ciekaw jestem co takiemu listonoszowi jest bardziej na reke - zadzwonic na domofon czy wypisywac awizo, chyba ze .......... (!) pani na poczcie wypisuje a listonosz nie musi nosic paczek i poleconych (!!!)

panie na poczcie wypisują ponowne zawiadomienie tylko, i to dokładnie po 7 dniach roboczych od ich otrzymania i taki imbecyl listonosz je dostaje w dniu wypisania, a kiedy nam je przyniesie (i czy wogóle) i wrzuci do skrzynki to istny totolotek :)

z życia: polecony odebrałam w czwartek, pani do mnie: "dzisiaj wypisywałam ponowne zawiadomienie, wiec proszę je wyrzucić i nie przychodzić niepotrzebnie po ten sam list", myślę sobie ok, fajna babka, tyle że... to powtórne awizo dostałam dopiero dziś (wtorek - 5dni po fakcie) :-)

PostZamieszczono: wt wrz 09, 2008 11:10 pm 
Awatar użytkownika

No ja przyznaje jestem nowy wiec musze sie jakos wkrecic w tutejsze klimaty 8)
Ale przyznam ze juz 2 paczuszki dostalem przez prog do rak wlasnych wiec nie narzekam :-D ida 2 nastepne poczekamy zobaczymy

PostZamieszczono: śr wrz 10, 2008 1:17 am 
Awatar użytkownika

krustyna pisze:

Szczerze mowiac kru, to odwazna jestes... Jak teraz mozesz udowodnic, ze polecony do Ciebie nie przyszedl?
Skoro nie potrzeba Twojego podpisu przy odbiorze, to kazdy list praktycznie mozna od razu wywalac do kosza, a nie nosic w ciezkiej, pocztowej torbie....:|

PostZamieszczono: śr wrz 10, 2008 8:55 am 

Jacek pisze:
krustyna pisze:

Szczerze mowiac kru, to odwazna jestes... Jak teraz mozesz udowodnic, ze polecony do Ciebie nie przyszedl?
Skoro nie potrzeba Twojego podpisu przy odbiorze, to kazdy list praktycznie mozna od razu wywalac do kosza, a nie nosic w ciezkiej, pocztowej torbie....:|

te z sadu i prokuratury i tak musza byc podpisane przy odbiorze, wiec nie jest tak zle
naprawde takie rzeczy ludzie potrafia przysylac poleconymi... nie mam czasu jezdzic na Brochow

PostZamieszczono: pn gru 15, 2008 6:17 pm 
Awatar użytkownika

Masakra na poczcie :evil:

Dwa razy, przedpołudniem i popołudniu, próbowałem odebrać listy. Niestety kolejka rozmiarów świątecznych, a personel... :killer:

Rozwiązać PP!!!!

(dobra, trochę mi lepiej 8))

PostZamieszczono: pn gru 15, 2008 9:00 pm 
Awatar użytkownika

nie marudz! tylko rusz koalo dupsko, wstan o 7.00 i zareczam! o 8.00 rano jestes pierwszy przy okienku! i to z jaka gracja i kultura obsluzony, w oparach porannej kawy po turecku :)

PostZamieszczono: pn gru 15, 2008 9:17 pm 
Awatar użytkownika

Od 6.30 jestem na siłowni albo na basenie :ozorek:

A potem w oparach, ale sauny :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.