Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest śr sty 01, 2025 7:50 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: śr lip 18, 2007 2:11 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Hej,
chcę wynająć mieszkanie. Firma, która chciałaby umieścić tam swoich pracowników, jako warunek stawia zameldowanie na pobyt czasowy tychże pracowników w wynajmowanej nieruchomości.
Czy ktoś zna zagrożenia jakie wiążą się z takim zameldowaniem. Problem z wymeldowaniem? Nie chciałbym się wpakować w mailny, więc pytam, bo może ktoś zetknął się z takim rozwiązaniem wcześniej.

PostZamieszczono: śr lip 18, 2007 2:22 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
http://www.forum.gorzow.pl/viewtopic.php?t=2147

PostZamieszczono: śr lip 18, 2007 2:25 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Dobre jest to, że wynajmujesz mieszkanie firmie. Nie będziesz musiał szukać lokalu zastępczego, gdy będziesz chciał ich wyrzucić po zakończeniu wynajmu lub rozwiązaniu umowy.

PostZamieszczono: śr lip 18, 2007 2:42 pm 
Awatar użytkownika

Dzwoniłem jeszcze do wydziału ewidencji ludności UM. Udało mi się dowiedzieć, że jeśli np. zamelduję kogoś na okreslony okres czasu, to bardzo trudno jest go wymeldować przed upływem tego okresu. Załózmy, ze melduje kogos na rok, po miesiacu przestaje placic i zima. Mozna wymeldowac kogos przed koncem zalozonego okresu zameldowania czasowego, ale trzeba wszcząć postępowanie, powołać świadków, nachodzić się po 4 miesiącach można odzyskać mieszkanie. Qrcze nie brzmi to przekonująco.
pozdrawiam

PostZamieszczono: śr lip 18, 2007 3:01 pm 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

A nie mozna tego jakos obwarowac w umowie? Wtedy chyba juz latwiej w ew. sporze w sadzie. A moze sie uda tak dogadac z firma zeby zaplacila za caly okres z gory ?
Albo robic na poczatku umowy krotsze np. 3 miesieczne i zadac oplaty za caly okres gory.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: sob lip 21, 2007 4:47 pm 

Witam,
Tak na dobrą sprawę jeśli ktoś wynajmuje mieszkanie musi liczyć się z tym, że osoba, która będzie tam mieszkać ma prawo zameldować się na czas określony i właściciel wcale nie musi na to wyrażać zgody, albo inaczej wyraża zgodę automatycznie w momencie podpisania umowy najmu. Zanim kupilem mieszkanie wynajmowalem inny lokal i zostalem zameldowany na czas okreslony (dwa razy na okres roku) na podstawie umowy najmu, ktora stanowi podstawę prawną aby kogos zameldować. Wlasciciel nie wiedzial o tym.
Pozdrawiam

PostZamieszczono: pn lip 23, 2007 8:40 am 
Awatar użytkownika

To chyba tak prosto nie jest. Z tego co wiem, właściciel musi być przy medlowaniu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.