SARR pisze:
koneser pisze:
SARR pisze:
Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze sprawy z Ochrona zalatwial na poczatku ten zly i niedobry Archicom, ktory nam te zle i niedobre mieszkania zbudowal.

Nie widziałeś umowy z ochroną?
AMD i Archicom to jak mi sie wydaje jedna ekipa. Nie zdziwilbym sie jakby A. mial w AMD udziały. ALe to tylko moje przypuszczenie. Zreszta o A. mam zdecydowanie lepsza opinie niz o AMD.
Wyobraz sobie ze jeszcze nie widzialem umowy z ochrona.

Nie odpowiem Ci na pytania o powiazania AMD i Archicomu, bo ich nie znam. Ale w odroznieniu od wielu glosow na forum w tym ze te firmy blisko wspolpracuja wypatruje plusow a nie minusow. Np. AMD latwiej jest wynegocjowac jakies sprawy w naszym imieniu w Archicomie wlasnie ze wzgledu na te bliska wspolprace. Oczywiscie dziala to w obie strony i przez te bliska wspolprace moze byc na odwrot. Ale wiesz, wtedy zawsze mozemy zmienic Administratora.
koneser pisze:
SARR pisze:
Prosze nie wyciagaj trolla, bardzo Cie prosze. Bo to ze ktos w zacietrzewieniu atakuje wszystkich i wszystko, zamiast korzystajac ze swojej wiedzy i kompetencji wspomoc dzialanie Administratora i Wspolnoty, narazajac sie na ostracyzm to dla mnie akurat swiadectwo zdrowego podejscia pozostalych czytelnikow.
Nie no jasne. Absolutnie nie popieram Anihilatiego. Zresztą nie śledzę specjalnie jego wątków bo to nie moja wspolnota - nie moja sprawa. Chodzi mi tylko o klimat na forum gdzie mam wrazenie Ciemny z Wybra troche boją sie napisać kurcza faktycznie przegieli kosiarze. Bo jakoś nie widze zeby wersja z procą czy samochodem zyskała jakiś orendowników i dyskusja sie opiera na sporze czy jak nic im nie mozna udowodnic to czy powinienem podwinac ogon i dziekować A. za fajnego i miłego pana Zarządce. Ja uważam ze takie jest moje zbujeckie prawo klienta.
BTW w jakim trybie zglasza sie uchwałę pod głosowanie?
Nie wiem jak z klimatem na forum, ale ostatnio cos padalo. A powaznie mowiac to ja mam akurat inne wrazenie, ze jest lekko inaczej. Ale wiadomo ... kazdy ma prawo do wlasnego wrazenia. Nie znam dobrze Ciemnego, ale Wybre az za bardzo (niestety

) i watpie zeby On sie obawial czegos napisac.

Wracajac do Twojej sprawy, tez uwazam ze masz prawo walczyc o odszkodowanie. Ale tez zgadzam sie z przedmowcami ze strasznie ciezko udowodnic winnego. Mozna by powiedziec ze to ze sugerujesz wine kosiarzy to jest najprostsze i najoczywistsze wyjasnienie. Ale nie mozesz zaprzeczyc ze ten kamien mogl jakims zbiegem okolicznosci wystrzelic spod kola jakiegos milosnika jazdy ekstremalnej, albo dobrze odkarmionego mlodzienca.
Mysle ze w tym tkwi problem. Gdyby dalo sie jasno udowodnic ze jest to wina kosiarzy (nagranie, swiadek, etc) to nie mialbys problemu z przekonaniem AMD, Archicomu, Ciemnego, Wybry, a i zapewne firmy od kosiarzy rowniez.
Zostałem przywołany, więc piszę raz jeszcze. Masz złe wrażenie. Gdybym miał pewność, że kosiarze są winni i korzystając z okazji, że nikt nie widział uciekli z miejsca zdarzenia - napisałbym, że przegięli. Jednak to co piszesz, zarzucając im winę, to nic innego jak Twoje domysły. Może słuszne, może nie. Ale po raz trzeci chyba powtórzę, nie masz pewności, że to oni, więc może już skończ zarzucanie winy im i firmie AMD, która jest zła i nie chce Ci pomóc. Ja myślę jako postronny obserwator i naprawdę uważam, że to nie musieli być koniecznie kosiarze, a choć do AMD mam swoje zastrzeżenia, to jednak nie widzę powodów, żeby Cię musieli koniecznie wspierać w tej nierównej walce, zwłaszcza, gdy nie masz żadnych dowodowych argumentów.
Co do sprawy lepszego traktowania Wiosny, to nie wiem do końca czy tak jest, ale zwróć uwagę na fakt, że oni już długo mają wspólnotę, która dopracowała umowę z firmą ochroniarską i pewne sprawy może załatwiać w inny sposób nią my. Stąd też wynikają różnice, niekoniecznie ze złej woli złej firmy AMD.