Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pt gru 27, 2024 10:37 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 8:24 pm 

Najpierw chciałem komuś spuścić przysłowiowy wpier_ol, później chciałem się zemścić, jeszcze później mi przeszło a dzisiaj mam zrąbany humor, więc to opiszę :x . Tylko w tym celu założyłem ten profil (Wściekły). Nie chciałem pisać pod moim nickiem, bo nie wiem czego się mogę spodziewać po złamasie (patrz tekst poniżej) - codziennie zostawiam samochód na parkingu, szyby zespolone w oknie też trochę kosztują. Nie mniej jednak, jeżeli ktoś się poczuje obrażony lub niesłusznie posądzony o brak zwojów mózgowych i będzie chciał to wyjaśnić „na ubitej ziemi” lub też w sądzie z powództwa cywilnego, to proszę o zgłoszenie się do admina, którego upoważniam do odszukania mnie po numerze IP. Admina proszę tylko o zapisanie danych osobowych osoby zainteresowanej moimi danymi.

Do rzeczy:
Otóż w środę rano, jak co dzień wyszedłem z domu do pracy. Podszedłem do samochodu i… Kur_a je_o mać :o . Obok mojego samochodu, uniemożliwiając mi wyjazd, stoi niebieska Impreza Kombi :o . Ktoś, jakiś impotent umysłowy, żeby nie powiedzieć złamas (tak właśnie nazywany w dalszej części tego tekstu), parkując w ten sposób nie tylko uniemożliwił mi wyjazd z zajmowanego przeze mnie miejsca, ale zablokował jedyny wjazd na podwórze pomiędzy A2 i B2.
Pierwsza myśl – zabiję :evil: . Akurat tego dnia miałem być o określonej godzinie na spotkaniu w pracy. Do tego po drodze miałem odwieźć żonę na określoną godzinę w miejsce, skąd zabiera się ze znajomymi do pracy (~50km od osiedla).
Druga myśl – włączyć alarm :twisted: . Uderzenie w słupek, udało się. Po kilkunastu sekundach wyłączył się lub został wyłączony. Powtórzyłem to jeszcze 2 razy, ale zamiast właściciela zaczęli się budzić najbliżej mieszkający Vivaldianie.
Trzecia myśl – ochrona :twisted: . Idę i mówię o co chodzi. Dzwonią do straży miejskiej. Tłumaczę przez telefon jakiemuś debilowi co jest a on mi, żeby mu podać nr rejestracyjny samochodu :o . Na moje pytanie o odholowanie pada odpowiedź, że to jest droga wewnętrzna i oni nie mogą. „Lekko” wk_rwi_ny, pamiętając wątek o odholowaniu auta ( viewtopic.php?t=5060 ) wdałem się w polemikę, co poskutkowało przysłaniem patrolu, a właściwie jak się później okazało, debili.
W międzyczasie jakiś przechodzący mieszkaniec naszego osiedla wskazał adres, pod którym miał mieszkać złamas. Poszedł tam ochroniarz, ale nikt mu nie otworzył.
Strażnicy miejscy po przybyciu stwierdzili, że auto jest zarejestrowane na firmę i nie są w stanie ustalić adresu złamasa :cry: .
Wszystko to trwało już prawie godzinę. Żona załatwiła sobie transport. Ja na moje spotkanie już nie dotarłem ale gdyby to miało trwać dłużej, to całkiem straci sens wyprawa do pracy. Poprosiłem ochroniarza o pomoc i na przysłowiową żyletkę przecisnąłem się pomiędzy samochodem złamasa a prawidłowo stojącą Mazdą. Strażnicy powiedzieli, że poszukają właściciela i go upomną – podobno nawet mandatu nie mogą mu wystawić :cry: . No cóż, pojechałem do pracy snując po drodze plan zemsty na złamasie (spuszczenie mu powietrza ze wszystkich kół itp.). Później mi przeszło. Wróciło dzisiaj po spotkaniu ochroniarza. Zapytałem jak się skończyła sprawa upomnienia złamasa. W odpowiedzi usłyszałem, że owszem, poszli szukać, ale nie złamasa a... właściciela Mazdy :o . Ręce opadają

Teraz coś do złamasa – MYŚL DEBILU!!!

Tytuł:
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 8:51 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
uff, pojechałeś :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 8:57 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
nie ma to jak ŁOŚ z rana :?

Tytuł:
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 9:29 pm 

Bezmyslnosci MOWIMY NIE!!! Jakis czas temu w sobote mielismy do wniesienia meble. Uniemozliwiala nam to pewna skoda zaparkowana przy wjezdzie na plac miedzy budynkami A2 I B2. Nie dziwie Ci sie ze jestes wsciekly bo sama wtedy bylam okropnie zla. Samochod stal caly dzien a ochrona nie byla w stanie nic zrobic, poniewaz - jak powiedzial ochroniarz- nie maja listy mieszkancow i nie wiedza kto jest wlascicielem. :evil: .

Tytuł:
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 9:35 pm 
Awatar użytkownika

Ja znam złamasa, młotek jakich mało. Ciągle stawia samochody na zewnatrz mimo ze ma miejsce w garazu. A zeby bylo mało to tarasuje tym samochodem wszelkie mozliwe przejazdy. Prawidłowo zaparkowanego na parkingu jeszcze go nie widziałem.

Co do strazy miejskiej miałem podobna rozmowe jak jakaś pipka malowana zastawila wjazd do garazu. Brak słów.

p.s. wiem kim jesteś :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 9:36 pm 
Awatar użytkownika

Sylwia pisze:
Bezmyslnosci MOWIMY NIE!!! Jakis czas temu w sobote mielismy do wniesienia meble. Uniemozliwiala nam to pewna skoda zaparkowana przy wjezdzie na plac miedzy budynkami A2 I B2. Nie dziwie Ci sie ze jestes wsciekly bo sama wtedy bylam okropnie zla. Samochod stal caly dzien a ochrona nie byla w stanie nic zrobic, poniewaz - jak powiedzial ochroniarz- nie maja listy mieszkancow i nie wiedza kto jest wlascicielem. :evil: .

jaka ta skoda (typ) i jaki kolor ?? Bo mam pewne podejrzenie :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: czw lut 15, 2007 10:51 pm 

Pomijając że nie jestem z Waszej fazy to się wypowiem.
Najbardziej wkurza w takich momentach bezradność, bo Gościu postawi sobie samochód i ma w dupie, odjedzie na drugi dzień i nic mu nie zrobią. Wydaje mi się, że na osiedlu chronionym powinien być rejestr aut, do kogo należą i w tych wypadkach byłoby łatwiej namierzyć Łosia.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 1:32 am 
Awatar użytkownika

mysle, ze powinnismy podjac uchwale ws odholowywania aut.

teraz sm boi sie, ze taki odholowany wytoczy im proces i najpewniej go wygra

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 1:47 am 
Awatar użytkownika

Ja cos takiego zaproponowalem ( link ) naszemu Zarzadowi, ale z tego co zrozumialem prowadzona jest ze SM wymiana pism.
W czym to przeszkadza nie wiem, ale znajac zycie to na interwencje SM jeszcze poczekamy i to dlugo. No i moze odholuja kogos raz na miesiac (jak dobrze pojdzie).
Tymczasem takich problemow bedzie wiecej, bo przepisow nikt nie egzekwuje i taka "elyta" ma je generalnie gleboko. Na nich dziala tylko wizja nieuchronnej kary.

Tytuł: auta
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 7:00 am 
Awatar użytkownika

jest pewien problem nie mozna nikogo zmusić do podania numeru auta wspólnocie i Ochronie, mam propozycję o przygotowanie w imieniu mieszkańców takiej uchwały i przedstawienie Zarządowi i Mieszkańcom, jak co "starsi" Mieszkańcy naszego Osiedla Zarząd przygotował taką uchwałę, może nie do końca doskonałą i wiadomo jak to się skończyło, wielu głosowało dla zasady przeciw, dlatego też chętnie pwitamy inicjatywę oddolną Mieszkańców :)

Tytuł: Re: auta
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 9:23 am 
Awatar użytkownika

Krzysztof Stefaniak pisze:
jest pewien problem nie mozna nikogo zmusić do podania numeru auta wspólnocie i Ochronie, mam propozycję o przygotowanie w imieniu mieszkańców takiej uchwały i przedstawienie Zarządowi i Mieszkańcom, jak co "starsi" Mieszkańcy naszego Osiedla Zarząd przygotował taką uchwałę, może nie do końca doskonałą i wiadomo jak to się skończyło, wielu głosowało dla zasady przeciw, dlatego też chętnie pwitamy inicjatywę oddolną Mieszkańców :)

tyle że Jacek mieszka w E2 :?

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 9:27 am 
Awatar użytkownika

Moze by upoważnic ochrone do odciągania żle parkujących panem YANEM.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 9:40 am 

Z rozmowy z debi... przepraszam, strażnikami wywnioskowałem, że wystarczy oznaczenie tego miejsca jako droga przeciwpożarowa lub narysowanie koperty.

Dzisiaj zrobiłem fotkę Imprezie:
Obrazek
Też fajnie zaparkowana, nie?

A tu przykład z dzisiejszego poranka:
Obrazek

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 9:40 am 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

koneser pisze:
Moze by upoważnic ochrone do odciągania żle parkujących panem YANEM.

Yan chyba za slaby jest, poza tym to chyba nie jest tak hop siup.
Mysle ze Wiosna i Administrator juz mysleli nad problemem i pewnie cale haloo rozbija sie o to zeby wszystko zrobic w majestacie prawa. Zeby pozniej zaperzony wlasciciel odholowanego mobila nie wytoczyl procesu i go co gorsza nie wygral.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 10:20 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Z tego co piszesz, to właściciel tej imprezy to jakiś cięższy przypadek. Nie można tego załatwić inaczej? Skoro nie docierają do niego prośby, to może trzeba się złożyć na "chłopaków z miasta", żeby wbili mu do głowy.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 10:31 am 
Awatar użytkownika

Wybra pisze:
Z tego co piszesz, to właściciel tej imprezy to jakiś cięższy przypadek. Nie można tego załatwić inaczej? Skoro nie docierają do niego prośby, to może trzeba się złożyć na "chłopaków z miasta", żeby wbili mu do głowy.

Glupia propozycja.
Juz lepiej poczekac na wyniki wymiany pism ze straszakami miejskimi.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 10:32 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

orson pisze:
Wybra pisze:

Glupia propozycja.
Juz lepiej poczekac na wyniki wymiany pism ze straszakami miejskimi.

Ile lat?

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 11:44 am 
Awatar użytkownika

Wściekły pisze:
Z rozmowy z debi... przepraszam, strażnikami wywnioskowałem, że wystarczy oznaczenie tego miejsca jako droga przeciwpożarowa lub narysowanie koperty.

Dzisiaj zrobiłem fotkę Imprezie:
Obrazek
Też fajnie zaparkowana, nie?

tym razem parkowała Pani :)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 11:44 am 
Awatar użytkownika

z tego co widac zaparkowal na trawniku. za to go mozna obciazyc kosztami

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lut 16, 2007 11:52 am 

A tu przykład z dzisiejszego poranka:
Obrazek[/quote]
Wlasnie tak byla zaparkowana skoda fabia kombi chyba złotawy kolor.
W razie przyjazdu karetki, strazy pozarnej czy kogokolwiek nie ma zadnego dojazdu do klatkek w B2.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.