Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 4:01 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz wrz 17, 2006 10:03 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
raf pisze:
A pan obecny Radny lepiej mógłby się pochwalić co zdziałał dla osiedla podczas obecnej kadencji a wtedy może będą chętni by go dalej popierać.

A ja też chciałem o to zapytać, jakoś wyleciało z głowy. Znam dość dobrze człeka, który był przewodniczącym rady osiedla Jagodno i ile zrobił. W prawdzie to były o ile dobrze pamiętam 3 kadencje i sporo wtedy było do zrobienia ale dosłownie biegał po domach między ludzmi i zbierał pieniądze na udział jagodziaków w przedsiemwzięciu zwanym "budowa ulic" :). Za jego kadencji pojawiły się wodociągi, gaz, telefony, remont (sam przy tym pomagałem) i wyposażenie świetlicy, w perspektywie była kanalizacja, nawet jakiś festyn raz był z konkursami i nagrodami ;). Ówczesna rada miała naprawde dobre wyniki w działaniu. Świadczyć to może fakt, że był okres, że brochowska rada chciała się łączyć z jagodzińską, chęć wiadomo dlaczego z ich strony była, podobnie jak wiadomo dlaczego była odmowa ze strony naszej rady. Skończyła się kolejna kadencja i zaproponował kolejnego przewodniczącego, który niedużo wcześniej zamieszkał na Jagodnie - człowiek, który podobno był dobrze sytuowanym jeśli chodzi o stanowisko panem, który miał zadziałać z kanalizacją. Od tamtej pory na starym Jagodnie nic się nie dzieje. A przynajmniej niczego nie udało mi się znaczącego zauważyć. Fakt: pojawiły się progi zwalniające na ulicy na, której ten pan mieszkał (obecnie czy nadal mieszka nie wiem). Prócz ostatnio budowanej kanalizacji, której budowa skończyła się w połowie, naprawdę nie zawiele się wydarzyło.

Reasumując niech wszyscy się dobrze zastanowią nad wybieraniem kogoś kto chce zostać radnym Wrocławia bo jest od nas, ale nikt go za bardzo nie zna - co najważniejsze nikt nie widział jego roboty. A jeśli w tak małym miejscu jak Jagodno nie może sobie poradzić to nie wiem czy można na takiego kogoś liczyć, fakt - z większymi możliwościami decyzyjnymi ale nadal z tym samym pokładem chęci.
Argument psychologiczny "od nas" faktycznie do mnie przemawia. Ale to za mało.

PostZamieszczono: ndz wrz 17, 2006 10:36 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
raf pisze:
A pan obecny Radny lepiej mógłby się pochwalić co zdziałał dla osiedla podczas obecnej kadencji a wtedy może będą chętni by go dalej popierać.

Myślę, że będzie ku temu okazja.
tymon pisze:
zaproponowalem mu spotkanie z zarzadem naszego osiedla i panem bartoszem.

Wypada zaapelować zatem do rady osiedla o umożliwienie takiego spotkania z mieszkańcami. W takim przypadku każdy zainteresowany miałby możliwość zapytania pana radnego/kandydata o interesujące danego mieszkańca sprawy i wyjaśnienie ew. wątpliwości.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt wrz 19, 2006 8:53 am 

Mieszkaniec osiedla: Tak
w świetle nowej ordynacji wborczej nie jestem pewnw czy możemy głosować, coś tam skopali i jesli ktoś w ciągu ostatniego roku zmienił adres zameldowania to nie ma go na liście i głosować może dopiero przy następnych wyborach, w sytuacji zmiany adresu jest chyba większość mieszkańców

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.