Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest ndz gru 29, 2024 9:17 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pn lip 03, 2006 9:49 pm 
Awatar użytkownika

styllovy pisze:
i jeszcze to wszystko przez nieodprata chec wykorzystania "Służby zdrowia jako taniej pożywki dla taniej sensacji i poklasku"

Ciekawe czy ten post zniknie tak samo, jak poprzedni w podobnym tonie, który czytałam dziś o 6 rano? :hmm:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn lip 03, 2006 9:52 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
tez sie nad tym zastanawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lip 04, 2006 8:50 am 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

Tak dzisiaj w radiu uslyszalem ...
Statystycznie Polska wydaje najmniej ze wszystkich krajow Europy (!!) na pacjenta. Cos ok 1700 PLN rocznie. Bylo oczywiscie drastyczne porownanie do Brytoli gdzie ta kwota to cos ok 5900 PLN.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lip 04, 2006 11:39 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
[/quote]

miałem potrzebę pójśc ostatnio do internisty, rano dzwoniłem na rejestrację, o 17 zostałem przyjęty[/quote]

no to masz chłopie szczęście, bo ja żeby się zarejestrować się to musiałem wstać o 5.00 i bladym świtem stanać w kolejce aby w danym dniu dostac sie do internisty.
o tel.rejestracji nie było mowy bo nikt telefonów nie odbierał.
przychodnia ta jednak padła, ale dotyczy to pewnie reorganizacji, a nie tego faktu o którym pisze.
do drugiej przychodni do której należałem nie wstawałem rano, bo nie miałem takiej okazji gdyz jestem ostatnio zdrowy, byłem przez przypadek raz w godz. przedpołudniowych i pytałem z ciekawości czy moge sie zarejestrować i otrzymałem odpowiedź że tak ale za 2-3 dni. :lol:
no i wybór przychodni w moim bliskim miejscu zamieszkania sie wyczerpał, ale na szczęście należe do zakładowej przychodni- tak to chyba się nazywa - i nie mam juz tego typu problemów.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lip 04, 2006 12:48 pm 
Awatar użytkownika

Witam
Swoje opinie na temat lecznictwa wydaje raczej na podstawie wypowiedzi ludzi którzy chorują bo ja na szczęście nie mam tego problemu. Z racji zajęcia jakie ostatnio wykonuję mam kontakt z ludźmi którzy czasami mają bardzo częsty kontakt z służbą zdrowia. Niestety nie są to pochlebne opinie. Jak już niektórzy wiedzą pracuje w Allianz który posiada świetny program zdrowotny dla ludzi którzy nie mają czasu na czekanie w kolejkach do specjalisty. Są oni umawiani w ciągu 48 godzin do około 20 lekarzy różnych specjalności według życzenia. Dodatkowo w tym programie są różne inne świadczenia takie jak przyjazd lekarza, pielęgniarki, dowóz leków, zorganizowanie i pokrycie kosztów do określonych limitów rehablilitacji itp. To wszystko i wiele innych za naprawde niewielka stawke miesięczną. Jeśli kogoś to zainetersowało to proszę o kontakt i z chęcia przedstawie pełną ofertę.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sie 01, 2006 7:10 pm 
Awatar użytkownika

No i sobie wykrakałem.
Moja Julie od wczoraj wieczór boli cały czas brzuch. Dziś wieczorem stwierdziliśmy że nie ma co czekać trzeba jechać do specjalisty tzn. lekarza. Nasz osiedlowy lekarz (dzięki Tomku) podpowiedział co zrobić i zadzwoniliśmy na pogotowie aby się dowiedzieć gdzie mamy się udać i przemiła pani powiedziała że najbliższy szpital mamy na Traugutta. Tam tez pojechaliśmy. Na miejscu pani na izbie przyjęć powiedziała do zgiętej w pół z bólu Julii że przyjąć nas nie może bo to nie ten rejon i że mamy jechać do jakiegoś wojskowego. Powiedzieliśmy że taką informacje o tym szpitalu otrzymaliśmy na pogotowiu na co pani powiedziała że pogotowie to inna firma i że oni się nie znają. Oczywiście poparł ją siedzący tam konował (sorki za określenie ale jak sobie pomyśle to już mnie nosi :evil: ) dopiero wyszedł jakiś drugi lekarz i jak powiedzieliśmy że nie znamy tak dobrze Wrocławia bo jesteśmy ze Szczecina to z łaską nas przyjął.
Z całym szacunkiem dla prawdziwych lekarzy ale p.......e tą naszą służbę zdrowia i nie życzę nikomu żeby miał z nią do czynienia.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sie 01, 2006 7:13 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Piotrek dzwoń do mnie na drugi raz, nie wahaj się... tak się składa, że jak ktoś nie przyjechał karetką tylko własnym transportem z domu to sobie mogą rejony w d... (za przeproszeniem) włożyć. Żerują na ludzkiej niewiedzy :( Jak się miewa Julia ?

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sie 01, 2006 8:11 pm 
Awatar użytkownika

Dziękuję Tomku,juz trochę lepiej.Mam nadzieję,że nie prędko moja noga postanie na terenie tamtego czy jakiegokolwiek innego szpitala.A ciężko chorym ludziom współczuję,bo szybciej doczekają się na dębową jesionkę niz na opiekę lekarza dyżurnego.Ech,szkoda gadac.

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 6:43 am 
Awatar użytkownika

Julia mam nadzieję, że nie była to Tele Pizza...

Sąsiedzi z mojej klatki skorzystali z letniej promocji i skończyło się na 6 kroplówkach w szpitalu

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 7:35 am 
Awatar użytkownika

Kaya pisze:
Julia mam nadzieję, że nie była to Tele Pizza...

Juleczka, ja mam nadzieje na co innego ;)

Pewna blondyna moderatorka
trzyma porządek naszego forka ;)

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 7:47 am 
Awatar użytkownika

Dopiero teraz przeczytałem ten wątek.

Julio, współczuję przeżyć – życzę dużo zdrowia

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 8:36 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Julia!!! Zdrowiej szybko :ok: ...moze to czesi Ci cos dosypali!!

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 9:35 am 
Awatar użytkownika

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa.Dzisiaj czuje się znacznie lepiej i wiem,że nie była to niestrawność.Aga,z przykrością stwierdzam,że to nie jest jeszcze to o czym myślisz,ale mam nadzieję,że przyjdzie czas by napisać posta i o tym :).Pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 9:40 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Dobrze, że zdrówko wróciło.... trzymaj się...

mega avatar...

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 10:15 am 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

Tez sie ciesze ze juz jestes z nami Julia.
A za to (o ile to jest to o czym mysle ze myslisz :wink: ) to zaczynam trzymac kciuki.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

Tytuł:
PostZamieszczono: śr sie 02, 2006 10:28 am 
Awatar użytkownika

tomaszg pisze:
Piotrek dzwoń do mnie na drugi raz, nie wahaj się... tak się składa, że jak ktoś nie przyjechał karetką tylko własnym transportem z domu to sobie mogą rejony w d... (za przeproszeniem) włożyć. Żerują na ludzkiej niewiedzy :( Jak się miewa Julia ?

A czym/kim można postraszyć jak takie numery wycinają?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.