Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest ndz sty 05, 2025 4:20 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: simlock z nokii
PostZamieszczono: czw lip 15, 2010 9:17 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
czy może ktoś się orientuje gdzie mozna w miarę szybko i nie za jakąś wygorowaną kwotę (nie przekraczającą wartości telefonu :) ) zdjąć simlocka z nokii 6300? albo może jak to jest z tym ściąganiem simlocków z telefonów przez operatorów po wygaśnięciu umowy?

z góry dzięki za pomoc

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 6:06 am 
Awatar użytkownika

A na pewno masz simlocka? W tej chwili nowe telefony sprzedawane przez operatorów już ich nie mają, bo chyba Unia zakazała ;)
Ściągnąć simlocka możesz w każdym punkcie GSM, czego jest pełno we wszelkiej maści marketach,c entrach handlowych, a kosztuje to zapewne w okolicach 20-30zł :)

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 7:10 am 
Awatar użytkownika

mkr pisze:
A na pewno masz simlocka? W tej chwili nowe telefony sprzedawane przez operatorów już ich nie mają, bo chyba Unia zakazała ;)
Ściągnąć simlocka możesz w każdym punkcie GSM, czego jest pełno we wszelkiej maści marketach,c entrach handlowych, a kosztuje to zapewne w okolicach 20-30zł :)

no wlasnie problem polega na tym ze z tej nokii podobno jakoś drogo to kosztuje a na pewno kiedyś tak kosztowało, jakis czas temu zaproponowano mi tą usługę za 100 zł co moim zdaniem jest przesadą. Simlocka mam bo to nie jest calkiem nowy telefon, ma na pewno ponad 2 lata, nie pamietam wlasciwie ile, bo lezy sobie jako zapasowy od dawna... A z tego co wiem to z simlockiem z tych nokii byl problem, bo niestety nie dziala popularny sposób tzn jakimśtam kodem przez net - dlatego pytam :) w necie jest masa sprzecznych informacji i "legenda" o jakims gościu z Krakowa który sciąga z nich simlocki za 60 zł, niemniej trzeba dopłacić za przesyłkę telefonu kurierem no i koszt już wzrasta :?
wiem, że podobno operatorzy mieli obowiązek sciagania simlockow po rozwiązaniu się umowy niemniej dostałam różne informacje w różnych punktach - że musze przyjść z umową (ktorej juz nie posiadam) albo że już jest za pozno bo umowa została rozwiązana ponad pół roku temu. Dlatego chciałam zapytać czy ktoś robił coś takiego.

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 8:43 am 
Awatar użytkownika

czy mozesz podac na priv nr IMEI telefonu i nazwe sieci ?

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 9:28 am 

Spróbuj w Arenie. Mi się tam udało z Samsungiem którego przywiozłem z Holandii , a ponoć też był nie do odblokowania i podawano że może to kosztować fortunę .
A miły Pan zrobił to za 20zł :)

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 10:48 am 

Polecam

http://simlock.vmobile.pl/

myśle że nie powinno to przekroczyć 30 zł

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 12:53 pm 
Awatar użytkownika

vitia pisze:
Polecam

http://simlock.vmobile.pl/

myśle że nie powinno to przekroczyć 30 zł

spróbuje dzis. Mam nadzieję że na pewno to będzie taki koszt bo za więcej się nie opłaca - telefon nie jest pewnie nawet warty teraz 50 zł :-)

PostZamieszczono: pt lip 16, 2010 10:37 pm 
Awatar użytkownika

no niestety dziś było nieczynne - akurat dziś :?
zobaczymy w poniedzialek

PostZamieszczono: ndz lip 18, 2010 12:39 pm 
Awatar użytkownika

Ja swego czasu zdejmowalem simloka sam, bez zadnych posrednikow, koszt 0 zl.
Podarowano mi kiedys komorke PDA, nie mialem wiec zadnej umowy. Zrobilem to tak:

1.Przeszukalem internet (Google) z zapytaniem mniej wiecej "jak sie zdejmuje simlocka".

2. Z dziesiatek tysiecy odpowiedzi wybralem ktoras z gory, gdzie byl opis i odpowiedni link.

3. Byl tam formularz, podalem typ i nazwe komorki. Przekierowano mnie do wytworcy, gdzie podalem IMEI oraz moj adres email. Od razu dostalem odpowiedz, ze za pare dni przysla mi kod odblokowujacy (telefon byl starszy niz 2 lata - to jest warunek).

4. Nastepnego dnia dostalem email z kodem i z opisem jak to sie robi.

I to wszystko. Nikt nie pytal o umowe i nie kazal mi cokolwiek i gdziekolwiek wysylac i nie zadal pieniedzy.

pozdrawiam

PostZamieszczono: ndz lip 18, 2010 12:53 pm 
Awatar użytkownika

gdybym bez problemu znalazła to w necie, nie pytalabym tutaj :)
znalazłam wiele stron na których bylo napisane ze zdjęcie simlocka z tego modelu nokii nie jest banalne, byly rownież podane linki do programów generujących kody :) poniewaz próbowałam i zmarnowałam już chyba ze 2 czy 3 próby (nie pamiętam) i żaden z podanych kodów nie był właściwy, nie będę próbować dalej zeby nie zablokowac telefonu. Nokia ta znajduje się najczęsciej na liscie modeli nieobslugiwanych przez serwisy robiące to przez internet.
a jedna ze stron proponuje zakup kodu za 175 zł więc chyba wolę najpierw wybadac ile to kosztuje w tym vmobile, bo 175 zł to więcej nawet niz ten telefon jest obecnie warty, a ja go potrzebuje i tak tylko jako zapasowy... więc nie ma sensu przepłacać

PostZamieszczono: pn lip 19, 2010 5:48 pm 
Awatar użytkownika

dzięki za polecenie vmobile! faktycznie, pan zdjął simlocka w 10 minut za 30 zł :-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.