Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest ndz gru 29, 2024 6:02 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 12:36 pm 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
koneser pisze:
Pawel pisze:
Poza tym, jeśli się nie mylę, szczególnie mieszkańcy Wiosny mają prawo twierdzić, że nie raz AMD był pomocny w rozwiązywaniu ich sporów z Archicomem. Ale tak w zasadzie, to oni musieliby potwierdzić to moje wrażenie.

W ogóle Wiosna mam wrazenie jest przez AMD traktowana lepiej. Przykladem niech bedzie sprawa odszkodowań za przebite opony. Czy AMD jakkolwiek pomogło poszkodowanym z Jesieni? Wiosna dostała odszkodowania Jesień nie.

W sprawie odszkodowan tez troche nie bardzo wlasciwie kierujesz swoje pretensje.
AMD nie ma nic do tego.
Wszystko opiera sie na zakresie odpowiedzialnosci a w zasadzie zakresie ubezpieczenia firmy ochroniarskiej. To ze w przypadku Wiosny jest inaczej u w naszym jest inaczej to oczywista sprawa ... rozne firmy ochroniarskie. Oczywiscie zakresy sa podobne, ale jednak roznia sie miedzy soba.
AMD moze co najwyzej ukierunkowac i powiedziec co i jak zrobic (co zreszta na forum zostalo zrobione i mysle ze w razie czego telefonicznie na pewno bedzie powtorzone) zeby sprobowac zalatwic sprawe, ale za nikogo tego nie zrobi.

PS. Z informacji ktore posiadam nikt jeszcze nie dostal odszkodowania za przebite opony.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 12:41 pm 
Awatar użytkownika

SARR pisze:
koneser pisze:
Pawel pisze:
Poza tym, jeśli się nie mylę, szczególnie mieszkańcy Wiosny mają prawo twierdzić, że nie raz AMD był pomocny w rozwiązywaniu ich sporów z Archicomem. Ale tak w zasadzie, to oni musieliby potwierdzić to moje wrażenie.

W ogóle Wiosna mam wrazenie jest przez AMD traktowana lepiej. Przykladem niech bedzie sprawa odszkodowań za przebite opony. Czy AMD jakkolwiek pomogło poszkodowanym z Jesieni? Wiosna dostała odszkodowania Jesień nie.

W sprawie odszkodowan tez troche nie bardzo wlasciwie kierujesz swoje pretensje.
AMD nie ma nic do tego.
Wszystko opiera sie na zakresie odpowiedzialnosci a w zasadzie zakresie ubezpieczenia firmy ochroniarskiej. To ze w przypadku Wiosny jest inaczej u w naszym jest inaczej to oczywista sprawa ... rozne firmy ochroniarskie. Oczywiscie zakresy sa podobne, ale jednak roznia sie miedzy soba.

Nie znam dogłebnie sprawy bo zawsze parkuje prawidłowo :) Chciałem tylko spytac kto podpisywał te kulawą umowę z firmą ochroniarską przez którą Wiosna ma szanse na odszkodowania, a Jesień nie?

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 12:45 pm 
Awatar użytkownika

A co AMD i Anihiliatiego. Nie podzielam Twojego zdania, moze dlatego ze przyznaje ze jak narazie dobrze sie nam wspolpracuje z p. Bartkiem. Ale to nie znaczy ze jak gdzies sie "nie popisza" to ze wzgledu na zarowki i samozamykacze nie wytkne Im tego.
Aktualnie Zarzad Jesieni negocjuje kilka waznych dla Wspolnoty tematow. Kilka na pewno sie uda szybko zalatwic z pozytkiem dla Wspolnoty.

Prosze nie wyciagaj trolla, bardzo Cie prosze. Bo to ze ktos w zacietrzewieniu atakuje wszystkich i wszystko, zamiast korzystajac ze swojej wiedzy i kompetencji wspomoc dzialanie Administratora i Wspolnoty, narazajac sie na ostracyzm to dla mnie akurat swiadectwo zdrowego podejscia pozostalych czytelnikow.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 12:47 pm 
Awatar użytkownika

Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze sprawy z Ochrona zalatwial na poczatku ten zly i niedobry Archicom, ktory nam te zle i niedobre mieszkania zbudowal. :P

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 1:03 pm 
Awatar użytkownika

SARR pisze:
Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze sprawy z Ochrona zalatwial na poczatku ten zly i niedobry Archicom, ktory nam te zle i niedobre mieszkania zbudowal. :P

Nie widziałeś umowy z ochroną? :o
AMD i Archicom to jak mi sie wydaje jedna ekipa. Nie zdziwilbym sie jakby A. mial w AMD udziały. ALe to tylko moje przypuszczenie. Zreszta o A. mam zdecydowanie lepsza opinie niz o AMD.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 1:12 pm 
Awatar użytkownika

SARR pisze:
Prosze nie wyciagaj trolla, bardzo Cie prosze. Bo to ze ktos w zacietrzewieniu atakuje wszystkich i wszystko, zamiast korzystajac ze swojej wiedzy i kompetencji wspomoc dzialanie Administratora i Wspolnoty, narazajac sie na ostracyzm to dla mnie akurat swiadectwo zdrowego podejscia pozostalych czytelnikow.

Nie no jasne. Absolutnie nie popieram Anihilatiego. Zresztą nie śledzę specjalnie jego wątków bo to nie moja wspolnota - nie moja sprawa. Chodzi mi tylko o klimat na forum gdzie mam wrazenie Ciemny z Wybra troche boją sie napisać kurcza faktycznie przegieli kosiarze. Bo jakoś nie widze zeby wersja z procą czy samochodem zyskała jakiś orendowników i dyskusja sie opiera na sporze czy jak nic im nie mozna udowodnic to czy powinienem podwinac ogon i dziekować A. za fajnego i miłego pana Zarządce. Ja uważam ze takie jest moje zbujeckie prawo klienta.
BTW w jakim trybie zglasza sie uchwałę pod głosowanie?

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 2:10 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
koneser pisze:
O i to jest bardzo wazna informacja którą p.Dulemba przemilczał, bo jak do tej pory twierdzi że "prace przy koszeniu wykonywane są niemal nowym i w pełni sprawnym sprzętem.

Ale nawet nowy sprzęt ma odrzut. Potrafię sobie wyobrazic, że kosiarka zawraca czy wręcz jedzie równolegle do okien i jakiś zbłąkany kamień wali rykoszetem po oknach.

koneser pisze:
Nalezyta staranność to: uzywanie odpowiedniego (bezpiecznego) sprzętu, używanie go zgodnie z instrukcją obsługi, zabezpieczenie terenu prac itd.

Wiesz co, moje dziecko to maniak kosiarkowy. Potrafimy czasem stac i pół godziny, patrząc na pana kosiarza (kosiarmena). Stoimy w odległości 5m i nigdy nie dostałam niczym po głowie. Gwarantuję, że panowie używają kosiarek zgodnie z instrukcją obsługi, sprzęt jest ok itd. Można im zarzucic wprawdzie, że robią przerwy śniadaniowe wtedy, kiedy mój syn chce ich oglądac przy pracy, ale to nie jest karalne ;) Może to nie są mistrzowie intelektu i członkowie Mensy (chociaż kto wie - wymieniłam z nimi raptem kilka słów), ale jak mają pracowac - to pracują.

A jak wyobrażasz sobie praktycznie zabezpieczenie terenu prac?

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 2:36 pm 
Awatar użytkownika

Hmm nie wiem czy też tak masz, ale jak mi ktos patrzy na ręce to staram sie bardziej. Mysle wiec ze razem z dzieckiem spełnicie bardzo pożyteczną rolę :)
Zabezpieczenie terenu prac podałem jako jeden z przykładów na unikanie wypadków. Duzo lepsze byloby uzywanie sprzetu który nie sieje zniszczenia. Np takich kosiarek z żyłką do wykańczania.

Jeden z sasiadów który mniej ostentacyjnie przygladał sie pracy kosiarzy w tym dniu i pod moim oknem widział że kosiarze przez większość dnia nie robili nic, a widząc zbliżające się chmury zaczęli nadrabiać zaległości przez co pracowali szybko i niestarannie. Efekty tej niestaranności widać po wpisach w wątku ... jest sprawa.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 2:37 pm 
Awatar użytkownika

koneser pisze:
SARR pisze:

AMD i Archicom to jak mi sie wydaje jedna ekipa. Nie zdziwilbym sie jakby A. mial w AMD udziały. ALe to tylko moje przypuszczenie. Zreszta o A. mam zdecydowanie lepsza opinie niz o AMD.

Wyobraz sobie ze jeszcze nie widzialem umowy z ochrona. :P

Nie odpowiem Ci na pytania o powiazania AMD i Archicomu, bo ich nie znam. Ale w odroznieniu od wielu glosow na forum w tym ze te firmy blisko wspolpracuja wypatruje plusow a nie minusow. Np. AMD latwiej jest wynegocjowac jakies sprawy w naszym imieniu w Archicomie wlasnie ze wzgledu na te bliska wspolprace. Oczywiscie dziala to w obie strony i przez te bliska wspolprace moze byc na odwrot. Ale wiesz, wtedy zawsze mozemy zmienic Administratora.

koneser pisze:
SARR pisze:

Nie no jasne. Absolutnie nie popieram Anihilatiego. Zresztą nie śledzę specjalnie jego wątków bo to nie moja wspolnota - nie moja sprawa. Chodzi mi tylko o klimat na forum gdzie mam wrazenie Ciemny z Wybra troche boją sie napisać kurcza faktycznie przegieli kosiarze. Bo jakoś nie widze zeby wersja z procą czy samochodem zyskała jakiś orendowników i dyskusja sie opiera na sporze czy jak nic im nie mozna udowodnic to czy powinienem podwinac ogon i dziekować A. za fajnego i miłego pana Zarządce. Ja uważam ze takie jest moje zbujeckie prawo klienta.

Nie wiem jak z klimatem na forum, ale ostatnio cos padalo. A powaznie mowiac to ja mam akurat inne wrazenie, ze jest lekko inaczej. Ale wiadomo ... kazdy ma prawo do wlasnego wrazenia. Nie znam dobrze Ciemnego, ale Wybre az za bardzo (niestety :P) i watpie zeby On sie obawial czegos napisac. :)
Wracajac do Twojej sprawy, tez uwazam ze masz prawo walczyc o odszkodowanie. Ale tez zgadzam sie z przedmowcami ze strasznie ciezko udowodnic winnego. Mozna by powiedziec ze to ze sugerujesz wine kosiarzy to jest najprostsze i najoczywistsze wyjasnienie. Ale nie mozesz zaprzeczyc ze ten kamien mogl jakims zbiegem okolicznosci wystrzelic spod kola jakiegos milosnika jazdy ekstremalnej, albo dobrze odkarmionego mlodzienca.
Mysle ze w tym tkwi problem. Gdyby dalo sie jasno udowodnic ze jest to wina kosiarzy (nagranie, swiadek, etc) to nie mialbys problemu z przekonaniem AMD, Archicomu, Ciemnego, Wybry, a i zapewne firmy od kosiarzy rowniez.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 3:12 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

SARR pisze:
koneser pisze:
SARR pisze:

Wyobraz sobie ze jeszcze nie widzialem umowy z ochrona. :P

Nie odpowiem Ci na pytania o powiazania AMD i Archicomu, bo ich nie znam. Ale w odroznieniu od wielu glosow na forum w tym ze te firmy blisko wspolpracuja wypatruje plusow a nie minusow. Np. AMD latwiej jest wynegocjowac jakies sprawy w naszym imieniu w Archicomie wlasnie ze wzgledu na te bliska wspolprace. Oczywiscie dziala to w obie strony i przez te bliska wspolprace moze byc na odwrot. Ale wiesz, wtedy zawsze mozemy zmienic Administratora.

koneser pisze:
SARR pisze:

Nie wiem jak z klimatem na forum, ale ostatnio cos padalo. A powaznie mowiac to ja mam akurat inne wrazenie, ze jest lekko inaczej. Ale wiadomo ... kazdy ma prawo do wlasnego wrazenia. Nie znam dobrze Ciemnego, ale Wybre az za bardzo (niestety :P) i watpie zeby On sie obawial czegos napisac. :)
Wracajac do Twojej sprawy, tez uwazam ze masz prawo walczyc o odszkodowanie. Ale tez zgadzam sie z przedmowcami ze strasznie ciezko udowodnic winnego. Mozna by powiedziec ze to ze sugerujesz wine kosiarzy to jest najprostsze i najoczywistsze wyjasnienie. Ale nie mozesz zaprzeczyc ze ten kamien mogl jakims zbiegem okolicznosci wystrzelic spod kola jakiegos milosnika jazdy ekstremalnej, albo dobrze odkarmionego mlodzienca.
Mysle ze w tym tkwi problem. Gdyby dalo sie jasno udowodnic ze jest to wina kosiarzy (nagranie, swiadek, etc) to nie mialbys problemu z przekonaniem AMD, Archicomu, Ciemnego, Wybry, a i zapewne firmy od kosiarzy rowniez.

Zostałem przywołany, więc piszę raz jeszcze. Masz złe wrażenie. Gdybym miał pewność, że kosiarze są winni i korzystając z okazji, że nikt nie widział uciekli z miejsca zdarzenia - napisałbym, że przegięli. Jednak to co piszesz, zarzucając im winę, to nic innego jak Twoje domysły. Może słuszne, może nie. Ale po raz trzeci chyba powtórzę, nie masz pewności, że to oni, więc może już skończ zarzucanie winy im i firmie AMD, która jest zła i nie chce Ci pomóc. Ja myślę jako postronny obserwator i naprawdę uważam, że to nie musieli być koniecznie kosiarze, a choć do AMD mam swoje zastrzeżenia, to jednak nie widzę powodów, żeby Cię musieli koniecznie wspierać w tej nierównej walce, zwłaszcza, gdy nie masz żadnych dowodowych argumentów.

Co do sprawy lepszego traktowania Wiosny, to nie wiem do końca czy tak jest, ale zwróć uwagę na fakt, że oni już długo mają wspólnotę, która dopracowała umowę z firmą ochroniarską i pewne sprawy może załatwiać w inny sposób nią my. Stąd też wynikają różnice, niekoniecznie ze złej woli złej firmy AMD.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 3:13 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Poprzedni post był do Konesera, nie do SARRa-Łajdaka :)

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 4:23 pm 
Awatar użytkownika

Wybra pisze:

Zapomniales dodac ... od Wybry-Dezertera :).

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 4:33 pm 
Awatar użytkownika

Wybra pisze:

Prowokacja sie udała :)
Kochani gdybym miał dowód ze to kosiarze zniszczyli moją szybę nie potrzebowałbym niczyjej pomocy. Wlasnie o to chodzi ze sprawa jest trudna, choć (będę sie upierał) dość oczywista. Nie wierze w przypadek ze akurat w dniu koszenia wyskakuje kamien spod samochodu. No chyba ze ktoś chciał dokonać zbrodni doskonałej i rzucił kamieniem specjalnie w dniu koszenia żeby odwrócic moją uwage :lol:
Zakładając ze na 99% to kosiarze (wiem tu zgłaszasz sprzeciw co do procentów niech bedzie 33%) to w interesie AMD powinno być, moim zdaniem, takie działanie które zabezpieczy nas przed takimi wypadkami. W koncu to oni odpowiadają za utrzymanie terenu na osiedlu i nie obchodzi mnie komu to zlecają. Liczyłem ze wspolnie z AMD zmusimy kosiarzy do usuniecia powstałej szkody przez co zmobilizujemy do bezpieczniejszej pracy. Wspolnie. Ponieważ to moje interesy powinien reprezentować AMD - bo to z moich pieniedzy żyją.
A jak zachował sie AMD:
AMD pisze:
W minionym tygodniu komisyjnie /dwóch przedstawicieli spółki Amd, dwóch pracowników firmy ogrodniczej "Dendrol" i pracownika ochrony/ dokonaliśmy oględzin miejsca uszkodzenia Państwa szyby. Przedstawiłem pracownikom firmy "Dendrol" okoliczności powstania szkody /głównie datę uszkodzenia zgodną z terminem koszenia/ Przedstawiciele wykonawcy stwierdzili, że nie jest możliwym, by kamień odskoczył spod kosiarki na tak dużą wysokość. Poinformowali, że prace przy koszeniu wykonywane są niemal nowym i w pełni sprawnym sprzętem. Kosiarki posiadają wyrzut tylny - do kosza zbierającego.

Ja sie pytam co to za "komisja" i dlaczego nie zostałem zaproszony na do jej składu?
Od Kleo dowiaduję się ze są dwa rodzaje kosiarek. Jedne sieją czym popadnie drugie nie. Nasuwa sie pytanie czy to Dendrol okłamał 2 pracowników AMD? Czy AMD nie wie ze dużymi kosiarkami nie da sie wszystkiego kosić. Wie. Jak powiedział mi p.Dulemba sami (jako AMD) też świadczą (świadczyli) takie usługi. Wiec naiwność AMD możemy pominąć jako mało prawdopodobną.
Ponieważ stanowisko "komisji" jest stanowiskiem AMD jak dla mnie cała ta komisja nie miała niczego ustalić po za tym ze mogę im skoczyć :( No wiec skacze.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 5:51 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Z tymi 2 rodzajami kosiarek to bym nie przesadzał. W podkaszarkach używane są żyłki plastikowe, ewentualnie stalowe, które wprawdzie mają dość siły żeby ściąć trawę, czy na przykład przeciąć skórę, ale na większych elementach (na przykład na kamieniach) się bezczelnie wyginają, po prostu mają za mały pęd (szybkość duża, ale masa mizerna) żeby ciskać kamieniami. Może to jakaś była potworna mamucia podkaszarka, ale jeśli nie, to nakosiłem się trochę w życiu taką i w świetle moich doświadczeń miotać to ona może tylko lekkie rzeczy, na przykład trawę.

Nie chcę się mieszać do dyskusji jako takiej, bo po co wkładać paluchy między drzwi, ale jak tak sobie czytam, to widzę że niektóre informacje (takie, które mogą winnego wskazać) są sprawdzane dość dokładnie przez śledczych, a inne (takie, które mogą pewne rzeczy wykluczyć) znacząco bardziej pobieżnie. "Ktoś powiedział, że tak się mogło stać" - i już mamy pewnik.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 6:10 pm 
Awatar użytkownika

koneser pisze:
Chodzi mi tylko o klimat na forum gdzie mam wrazenie Ciemny z Wybra troche boją sie napisać kurcza faktycznie przegieli kosiarze. Bo jakoś nie widze zeby wersja z procą czy samochodem zyskała jakiś orendowników i dyskusja sie opiera na sporze czy jak nic im nie mozna udowodnic to czy powinienem podwinac ogon i dziekować A. za fajnego i miłego pana Zarządce.

SARR pisze:
Ale wiadomo ... kazdy ma prawo do wlasnego wrazenia. Nie znam dobrze Ciemnego, ale Wybre az za bardzo (niestety ) i watpie zeby On sie obawial czegos napisac.

Wywołany również napiszę, aby nie wyszło, że się boję ;)

Koneser, upierasz się przy swoim, nikt tego nie neguje... bardzo dobrze, że walczysz o swoje. Bardzo się cieszę ze naglosniles te sprawe... jednak na tym etapie "dochodzenia" ktore prowadzisz, bezzasadne jest wystepowanie o odszkodowanie do firmy dendrol.
Jesli znajdziesz swiadkow, dowody na to że zrobiła to podkaszarka, może nawet rysopis sprawcy... OK. Jednak nie mozna bez dowodow zadac od kogos kasy za wybita szybe. Do momentu udowodnienia komus winy osoba jest niewinna, a nasze przypuszczenia moga byc przeciez rozne.
Dyskusja opiera sie tak jak napisales na "sporze czy jak nic im nie mozna udowodnic to czy powinienem podwinac ogon", bo takie jest prawo i zasada domniemanej niewinnosci, w tym wypadku firmy ogrodniczej. Jeszcze raz napisze... PECH.

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 7:56 pm 
Awatar użytkownika

tomaszg pisze:
Z tymi 2 rodzajami kosiarek to bym nie przesadzał. W podkaszarkach używane są żyłki plastikowe, ewentualnie stalowe, które wprawdzie mają dość siły żeby ściąć trawę, czy na przykład przeciąć skórę, ale na większych elementach (na przykład na kamieniach) się bezczelnie wyginają, po prostu mają za mały pęd (szybkość duża, ale masa mizerna) żeby ciskać kamieniami. Może to jakaś była potworna mamucia podkaszarka, ale jeśli nie, to nakosiłem się trochę w życiu taką i w świetle moich doświadczeń miotać to ona może tylko lekkie rzeczy, na przykład trawę.

Ale wiesz że na takich pracują czy wiesz ze takie sa. Informacja o rozrzucających wszystko podkoszarkach pochodzi od Kleo, a ze deklaruje sie jako niezamierzony znawca to nie mam powodu jej nie wierzyć.
Taka kosiarka o jakiej mowisz pojawiala sie w watku jako moja propozycja na zabezpieczenie sie przed kamieniami.
tomaszg pisze:
Nie chcę się mieszać do dyskusji jako takiej, bo po co wkładać paluchy między drzwi, ale jak tak sobie czytam, to widzę że niektóre informacje (takie, które mogą winnego wskazać) są sprawdzane dość dokładnie przez śledczych, a inne (takie, które mogą pewne rzeczy wykluczyć) znacząco bardziej pobieżnie. "Ktoś powiedział, że tak się mogło stać" - i już mamy pewnik.

Nie bez kozery watek jest w dziale pomoc. Moim celem nie bylo opowiadanie w nim o AMD ale dojscie stanu faktycznego, a ze sie rozwinal jak rozwinal...

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 8:26 pm 
Awatar użytkownika

Koneser - zgadza się, podkaszarki sieją. Ale tak, jak pisał Tomaszg - sieją najwyżej patyczkiem, kawałkiem kory itp. - słowem, niczym groznym. A przynajmniej tak wynika z moich obserwacji.

Nie mówię, że tego kosiarka nie zrobiła. Nie wiem - nie było mnie przy tym. Ale nie przesadzajmy i nie obwiniajmy od razu AMD, bo p. Dulemba to nie Balcerowicz, i odejśc nie musi ;)

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 8:31 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

No dobra powiedzmy szczerze.... Uszkodzona szyba to wina kosiarzy, złego AMD i cyklisty Jelonka, który tego dnia tamtędy przejeżdżał. A jako, ze płacimy za ochronę, to i mamy prawo wymagać, więc pytam się - dlaczego ochroniarz nie złapał lecacego kamienia? Skandal i granda!

PostZamieszczono: wt cze 26, 2007 10:56 pm 
Awatar użytkownika

koneser pisze:
AMD pisze:
Kosiarki posiadają wyrzut tylny - do kosza zbierającego.

skoro tylny to jak możliwe, że boczny? górny? skośny? no chyba, że tego kosza nie było lub był uszkodzony.

tak sobie czytam ten wątek, ale nie wiem czy tak bym zareagowała, gdyby chodziło o moje okno (a mamy sąsiadujące balkony i mogło to się nam przytrafić), chyba bym nie szukała winnego bez dowodów, a gdybanie sobie jest dobre... żeby się bardziej wkurzyć i nakręcić
tak czy siak wiem jak sie wkurzasz, bo musisz pewnie pokryć koszty (no właśnie, ciekawi mnie czy tylko szyba do wymiany? czy całe skrzydło okna? bo tam jakaś próżnia czy coś...)

PostZamieszczono: śr cze 27, 2007 12:00 am 

technicznie, to trzeba kupić szybę zespoloną, wyciąga się lsitwy, wkłada nową, wciska listwy i już.

Ale portfel boli...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.