Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 6:00 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 12:28 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Koti pisze:
orson pisze:

A co do mowienia to byc moze bym powiedzial. Zalezy jak kto jezdzi. Na pewno bym nie wywiesil kartki z taka informacja.

jak kto jeździ? Albo przekracza, albo nie! Sprawiedliwość Kalego widzę stary wprowadzasz :)

Zadna sprawiedliwosc Kalego. Jeden jedzie szybko bo mozna a drugi szybko bo jego auto da rade.

PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 12:31 pm 
Awatar użytkownika

tomaszg pisze:
Marcin Zatorski pisze:
Piotrek pisze:
Teraz na przystanku na Jagodnie stoi bordowa oktavia z fotoradarem w wiadomym celu.
Dzięki za info :-)

Jak jechałeś Marcin do sklepu to jeszcze stała ? Bo jak tak to ups.

Wyjechałem dziś przed 9 i nic nie widziałem, ale i tak zawsze jadę + - przepisowo więc się nie przejmuję, ale doceniam fakt, że Piotrek dał ostrzeżenie (ja zawsze ostrzegam światłami na drodze).

Wszystkie mandaty jakie w życiu zapłaciłem to dlatego, że jechałem 15, 20 km więcej niż prędkość dozwolona, tzn. gdy np. było ograniczenie do 40 a ja jechałem 60 bo droga była pusta i prosta. Policja zazwyczaj ustawia się w takich „chamskich” miejscach gdzie nie ma logicznego uzasadnienia stawianie takich ograniczeń. Chyba znanym jest wszystkim przykład znaku ograniczenia do 40 przed Rawiczem w stronę Wrocławia gdzie chyba jedzie się 1 km prostą i jak na polskie warunki szeroką drogą. Ustawiono go tylko „pod” policję by manaty były częste i wysokie, a co za tym idzie częsta próba załatwienia sprawy w inny sposób…

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 12:44 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Wiesz, ja też nie jechałem 100km/h ale jak stał to się pewnie załapałem na przekroczenie rzędu 20 km/h.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 1:14 pm 

Nie wiem czy zauważyliście znak jak się jedzie z Żernik do Wrocławia, jakieś 100m-200m od tabliczki Wrocław, ograniczający prędkość do 30 km, jednakże ciężko znaleźć tam kogoś kto jeździ taką prędkością i wystarczy tam postawić fotoradar i zdjęcie jedno za drugim.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 3:09 pm 
Awatar użytkownika

mgd pisze:
Chłopaki, nie rozumiem Was!
Jest policja, to super. W końcu jest wieksza motywacja do zwolnienia. Ja chętnie bym ostrzegała, że stoi policja nawet jak jej tam nie ma. :D

Podam wam fajny przykład.
W mojej rodzinnej miejscowości zakupiono jeden stojacy fotoradar. Tylko jeden, bo miasto nie za duże, a zabawka droga. Ale postawiono w strategicznych miejscach 4 budki. I fotoradar przemieszcza się to tu, to tam. A kierowcy zwalniają przed wszystkimi czterema. :)

Poza tym, gdzie stoją stacjonarne fotoradary też wszyscy wiedzą, ich celem jest wymuszenie zwalniania. Jak koło nas policja będzie stawać w miarę regularnie, to kierowcy też nauczą się zwalniać.

Ależ to jest jawne naruszanie praw obywatelskich, ja chcę się czuć swabodny w moim mieście i kraju.
Toż to już tylko krok do dyktatury wassermańsko-pisowsko-kaczystowskiej jak kto woli.
Nie ma żartów, o nie!
:)

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 4:51 pm 

Marek_W pisze:
Nie wiem czy zauważyliście znak jak się jedzie z Żernik do Wrocławia, jakieś 100m-200m od tabliczki Wrocław, ograniczający prędkość do 30 km, jednakże ciężko znaleźć tam kogoś kto jeździ taką prędkością i wystarczy tam postawić fotoradar i zdjęcie jedno za drugim.

trochę dziwne to ograniczenie bo tylko w jedną stronę :)

pieszy nie rozumie kierowcy a kierowca pieszego... Tymon jak byś jeździł autem to byś trochę inaczej gadał :) saigon to jest w wietnamie a nie na buforowej. chyba łatwiej jest człowiekowi na chodniku się rozejżeć czy coś nadjeżdża niż kierowcy wyhamować do zera bo jakiś buc wylazł niespodziewanie na jezdnię. to samo dotyczy przebiegania na czerwonym albo w niedozwolonym miejscu np. tuż za zakrętem.

ja powoli nie jeżdżę i jestem wdzięczny innym kierowcom za ostrzeżenia (dzięki Piotrek). czasem ograniczenie jest postawione bez zastanowienia więc i tak nikt go nie przestrzega. jeszcze się nie spotkałem żeby np tu u nas ktoś wjeżdżał do miasta 30km/h. nigdy nie wpadłem pod samochód i nigdy nikogo nie potrąciłem więc jak widać da się jeździć bezpiecznie :) nie mam też żadnych punktów karnych i tylko 2 mandaty w swojej siedmioletniej karierze i to żaden nie był za prędkość

a teraz trochę w obronie pieszych :)
rozumiem że czasem ciężko przeprawić się na drugą stronę ulicy kiedy nie ma świateł a samochody jadą jeden za drugim z prędkością przekraczającą dozwoloną. coś o tym wiem bo mieszkałem wcześniej w okolicach hubskiej a tam światła są tylko na poczatku i na końcu. sam kiedyś chodziłem na nogach i dlatego teraz zatrzymuję się umożliwiając przejście (wpuszczam też czasem auta z podporządkowanych jak widzę że jest za mną korek).

trochę się rozpisałem ale chciałem powiedzieć tylko że to nie znak czy policja (radar) zapewnia bezpieczeństwo tylko my sami - trzeba po prostu trochę myśleć :)

pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 5:14 pm 
Awatar użytkownika

Dla ścisłości info o radarze pochodzi od Pieczarki (ja tylko byłem pośrednikiem) więc podziękowania dla niego. :D

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 8:30 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

A Tobie się biedaku oberwało ....

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 10:48 pm 
Awatar użytkownika

...cholera szkoda że tak późno przeczytałam.... no nic najwyżej zostanie mi pamiątka :wink:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 11:38 pm 

Ta skoda stała dziś także na Armii Krajowej blisko hali Perła

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 06, 2006 11:46 pm 
Awatar użytkownika

pieczara pisze:
A Tobie się biedaku oberwało ....

"Ja wiedziałem,że tak będzie, nananana na,
ja wiedziałem, że tak będzie, nanana na... ." :-D

Tytuł:
PostZamieszczono: wt mar 07, 2006 8:21 am 
Awatar użytkownika

No tak tylko niech mi ktoś powie jaki jest sens tej skody ?? Sam apelowałem o postawienie tu choćby pustej puszki fotoradaru i znaku ostrzegawczego... i to byłoby OK. Ale co da taki trik w postaci nieoznakowanego samochodu kryjącego niespodziankę ?? Przeciez jeśli ktokolwiek dostanie ten mandat to dostanie go pewnie za miesiąć albo i dwa i raczej nie będzie wiedział że przekroczył prędkość właśnie w tym miejscu, poza tym przed takim czymś się nie zwalnia więc jest to ewidentne szukanie pieniędzy.... Okropna lipa i chamski pomysł z takim łapaniem za prędkość. Ja go w żaden sposób nie popieram, a nawet jestem stanowczo przeciw. Puszka fotoradaru - TAK, patrol policji zatrzymujący na suszarkę - TAK, NIE dla anonimowych łowców naszej kasy :x

I nie gadaj mi Tymon tu że ta skoda na buforowej cokolwiek i kiedykolwiek zmieni, bo w to nie wierzę.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt mar 07, 2006 9:00 am 
Awatar użytkownika

Hyoscyamus pisze:
No tak tylko niech mi ktoś powie jaki jest sens tej skody ?? Sam apelowałem o postawienie tu choćby pustej puszki fotoradaru i znaku ostrzegawczego... i to byłoby OK. Ale co da taki trik w postaci nieoznakowanego samochodu kryjącego niespodziankę ?? Przeciez jeśli ktokolwiek dostanie ten mandat to dostanie go pewnie za miesiąć albo i dwa i raczej nie będzie wiedział że przekroczył prędkość właśnie w tym miejscu, poza tym przed takim czymś się nie zwalnia więc jest to ewidentne szukanie pieniędzy.... Okropna lipa i chamski pomysł z takim łapaniem za prędkość. Ja go w żaden sposób nie popieram, a nawet jestem stanowczo przeciw. Puszka fotoradaru - TAK, patrol policji zatrzymujący na suszarkę - TAK, NIE dla anonimowych łowców naszej kasy :x

I nie gadaj mi Tymon tu że ta skoda na buforowej cokolwiek i kiedykolwiek zmieni, bo w to nie wierzę.

może masz rację, ale właśnie dlatego StrażMiejska nie ukrywała ani marki samochodu, jego nr rejestr. i nawet codziennie ogłasza na jakich ulicach bedzie on stacjonaować.

Ale i tak czasami element zaskoczenia działa pozytywnie. Jak zapłacisz - z odroczonym terminem - za mandacik z fotoradaru , to napewno nast. razem na tej ulicy zdejmiesz nogę z gazu :wink:

Tytuł:
PostZamieszczono: wt mar 07, 2006 2:08 pm 
Awatar użytkownika

No tak tylko jest to prewencja z odroczonym treminem załowania za czyn karalny. A mi się to nie podoba. Niestety ja jak jade to zwracam uwagę jedynie na droge i ewentualnie na znaki :wink: Jakbym miał jeszcze sie rozglądac czy nie sti gdzieś bordowa skoda to dawno już bym zaliczył pobliski rów (puk, puk).

Nie pochwalam takich metod działania nawet jeśli ta skoda stałaby codziennie pod samą Vivaldiego bo to nie prowadzi w żaden sposób do zmniejszenia zagrożenia od piratów drogowych. Jakby ta skoda jeszcze łapała i od razu wystawiał mandat to spoko... zalałbym jej jeszcze raz na miesiąc bak do pełna, a tak :nie:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 13, 2006 11:16 pm 
Awatar użytkownika

raf (Rafał K.) pisze:

może masz rację, ale właśnie dlatego StrażMiejska nie ukrywała ani marki samochodu, jego nr rejestr. i nawet codziennie ogłasza na jakich ulicach bedzie on stacjonaować.
:wink:

a gdzie się ogłaszają? :shifty:

Tytuł:
PostZamieszczono: śr mar 15, 2006 10:02 am 
Awatar użytkownika

Środa, 15. marca

La pieczar'a donosi, że czerwona Skoda jest u nas w akcji
:!: :!: :!:

Tytuł:
PostZamieszczono: śr mar 22, 2006 9:30 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Środa, 22 marca.

Na starym Jagodnie jak donosi Marcin P. -wiadomo co.

Tytuł:
PostZamieszczono: śr mar 22, 2006 9:39 am 
Awatar użytkownika

Yoł, agent mojej siatki wywiadowczej o pseudonimie siódmapieczara donosi, że na znanym przystanku stoi zielona tym razem octavia z urządzeniem rejestrującym

edit: oo, :oops: wolno piszę

Tytuł:
PostZamieszczono: pn mar 27, 2006 4:25 pm 
Awatar użytkownika

tymon pisze:
piotrek sory ale od kilku miesiecy piszemy o wariatach jezdzacych po buforowej. zadamy reakcji policji. no i wlasnie jest reakcja ale wariaci z osiedla - a tacy tez na pewno sa - zostali ostrzezeni.
beda przez jeden dzien jezdzili przepisowo a potem znowu sto na godz. moze kiedy sasiad zabije sasiada. bedzie super no nie?

no zdaje się, że ja jestem takim wariatem, bo niestety kurna kara mnie nie ominęła. 29 km za dużo. Se polatałam ! :evil:

Tytuł:
PostZamieszczono: wt mar 28, 2006 10:08 pm 
Awatar użytkownika

Czy ktoś z sąsiadów został zastrzelony radarem ? Pytam, bo interesuje mnie czy można uniknąć jakimś cudem tej kary. W sensie na bidulka albo w najgorszym razie na raty jakoś ???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.