Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 12:09 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pt lip 15, 2005 10:16 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
agnes pisze:
CZy jednak naprawdę warto wszczynać we "WSPÓLNOCIE" taką sprawę? Mądry ten, który wtedy miał gdzie zaparkować. Nie mówię, że codziennie nie ma gdzie, ale wtedy sąsiadka stanęłą nawet pod B1 na chodniku bo nie było gdzie. Możemy porozmawiać o tym na zebraniu. Ale oczywiście winę WYMIERZACIE WY! A gdzie tzw. tolerancja??? Sąsiedztwo? O czym wogóle mówimy?

jak jeszcze nie była otwarta nowa faza pewnej nocy gdy zgubiłem pilota do garażu też nie mogłem znaleźć miejsca do parkowania, ale po dłuższej chwili się udało. Teraz jest łatwiej dzięki nowym terenom, ale do czasu bo tam też będą mieszkać ludzie i samochodów będzie przybywać. Ja nie sądzę, że jak ktoś lekko wiedzie na pasy to już jest tragedia ale jeżeli samochód zajmuje je całe to już jest problem zwłaszcza, że jeszcze można znaleźć miejsce.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt lip 15, 2005 10:35 pm 

tomaszg pisze:
Lesławie, zapraszam Cię serdecznie na dyżur. Kontakty do nas prywatne też masz. Bo przecież nie posądzam Cię, żebyś "nadając" co jakiś czas na Zarząd na forach publicznych miał jakieś nieczyste intencje, chodzi przecież tylko (jak zawsze) o odpowiedz na konkretne pytania, które zadajesz, prawda? 8)

No pięknie. Ale chyba jesteś dobrze zorientowany w tym, że aktualnie na osiedlu nie zamieszkuję. Więc info mam z forum i cieszę się z tego że je mam (choć co raz mniej rzeczowe - nad czym ubolewam) A jaka to różnica czy napiszę do WAS maila czy napiszę coś w odpowiednim podforum (do tego przeznaczonym) A sprawa elewecji nie dotyczy tylko mnie ale wszystkich mieszkańców tego budynku. Dopytuję się o to publicznie ponieważ (1) chciałbym aby sprawa była załatwiona w tym roku (2) zanim został wybrany Zarząd zajmowałem się tą sprawą i dostałem zapewnienie od p. Kozłowskiego, że w tym roku elewacja będzie naprawiona (uzupełniona).

A jeśli chodzi o "nadawanie" to wyrażam (jak zawsze) swoje poglądy. A że są kontrowersyjne - no cóż takie moje prawo.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 1:41 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Nie chce mi się już rozpisywać na temat parkowania. Mieszkam na osiedlu od stycznia 2004 roku i jeszcze nie miałem okazji parkować pod jabłkiem. Jakoś zawsze znalazłem miejsce.
Nie rozumiem też pretensji Lesława. Czyżby jakieś złośliwości w kierunku zarządu bo Leszek się nie dostał ani do Rady Osiedla, ani do Zarządu Wspólnoty :?: Od dwóch miesięcy nie robimy nic innego tylko cały czas spotykamy się z różnymi firmami po to, aby 260 rodzin z osiedla płaciło jak najmniej i aby usługi były wykonane jak najlepiej. Przecież nie będzie widać chociażby wynegocjowanych cen już dzisiaj. Jest to chyba proste i logiczne. Myślę, że każdy również wie jak wygląda współpraca z Archiłosiem i egzekwowanie czegokolwiek od nich. Nikt pewnie też nie bierze pod uwagę, że na dobrą sprawę ogrom czasu jaki poświęcamy na cele wspólnotowe do tej pory był tylko i wyłącznie naszą chęcią zadbania o interes 260 rodzin. Może przypomnę, że wspólnotą jesteśmy dopiero od 1 lipca. Formalnie wybrany Zarząd działa już około 3 miesiące. Nie będę wspominał o tym, co było robione wcześniej, chociażby od pierwszego spotkania delegacji mieszkańców wybranej przez mieszkańców z Archiłosiem. Jak czytam te wszystkie uwagi, na prawdę odechciewa mi się wszystkiego.

Odnośnie parkowania pod jabłkiem wydaje mi się, że sprawa była już wyjaśniona podczas ostatniego zebrania wspólnoty. Zdecydowana większość mieszkańców opowiedziała się za zakazem parkowania w tym miejscu. Dodam jeszcze, że projekt nie przewiduje parkingu w tym miejscu więc sprawa jest chyba oczywista. Jeszcze należy zadać pytanie. Komu wspólnota ma wystawić rachunek za przekładanie zapadniętej kostki oraz za czyszczenie plam z oleju :?:

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 1:43 am 
Awatar użytkownika

Lesław Dobrzyński pisze:
Dopytuję się o to publicznie ponieważ (1) chciałbym aby sprawa była załatwiona w tym roku (2) zanim został wybrany Zarząd zajmowałem się tą sprawą i dostałem zapewnienie od p. Kozłowskiego, że w tym roku elewacja będzie naprawiona (uzupełniona).
.

Leszku, skoro zajmowałeś się tą sprawą wcześniej i otrzymałeś zapewnienia od P. Kozłowskiego, to po co nas pytasz o elewację. P. Kozłowski ci na to odpowie. Ciekawe co się od niego ciekawego dowiesz 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 8:21 am 

Magda pisze:

-------------
Domyślam się, że jeśli większość mieszkańców nagle stwierdzi, że nie chcemy strażnika miejskiego - zarząd wycofa się z tej inicjatywy.
Jeśli będziemy chcieli zwiększenia częstotliwości wizyt i będą na to środki - pewnie uda się zarządowi załatwić to dla nas.
Co więc Ci się w tym nie podoba?

Ja na pewno nie zamierzam płacic za straznika miejskiego bo uwazam ze jest on tu po prostu zbędny.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 9:02 am 
Awatar użytkownika

osmiorniczka pisze:
Ja na pewno nie zamierzam płacic za straznika miejskiego bo uwazam ze jest on tu po prostu zbędny.
Straż Miejska jest organem publicznym za którego "usługi" się nie płaci bezpośrednio tylko pośrednio w podatkach więc nie masz na to wpływu 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 9:04 am 
Awatar użytkownika

Wiesz, wydaje mi się - chociaż może się mylę - że taki strażnik nie będzie miał płacone przez wspólnotę, tylko z naszych podatków - będzie przyjeżdżał do nas w ramach swoich normalnych obowiązków służbowych.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 9:12 am 

Obys miała racje.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 9:49 am 
Awatar użytkownika

a policji tez nie chcesz? a straz pozarna? tak u nas ciasno oni maja wielkie wozy. i tak utkna pod jablkiem. poza tym zniszcza nam kostke brukowa.

moze w ramach sciagania sie z innymi wspolnotami w awangardowych pomyslach napiszemy pismo do prezydenta polski zeby zlikwidowac policje, bo jest zbedna.

za straz miejska nie bedziemy placili. to jest ich praca i jedyna roznica miedzy interwencja strazy u nas a np na starym jagodnie jest to, ze bez pozwolenia nie moga na teren naszego osiedla wjechac.
rozumiem, ze parkujacy inaczej nie beda chcieli ich wizyt, bo oni akurat zaplaca. i to dosc duzo. ale nie mozna sobie po prostu zadecydowac czy chcemy czy nie chcemy straznika. oni sa. maja okreslone zadania i tyle. i zapewniam cie, ze zrobie wszystko zeby pojawiali sie na tym osiedlu z kompletem zolciotkich blokad.

narzekasz na bowlinga, na kazda probe wytlumaczenia zle parkujacym, zeby tak nie robili. teraz nie podoba ci sie pomysl pojawiania sie patroli strazy miejskiej. to wez mi do cholery powiedz jaki masz pomysl na rozwiazanie tes sytuacji?

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 12:31 pm 

Tymon...nie przeklinaj po pierwsze jak do mnie piszesz...po drugie JA NIE MAM SAMOCHODU i nie mam ŻADNEGO INTERESU w tym by kłócic sie z toba i reszta gdzie parkowac mozna a gdzie nie, chce tylko zebyscie wykazali odrobine zdrowego rozsadku - a Bowling przede wszystkim - bo obrazanie i pisanie publicznie kto, co, gdzie i kiedy - przechodzi juz wszelkie granice. Mam wrażenie ze wiekszosci osób na tym osiedlu wszystko przeszkadza.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 2:55 pm 
Awatar użytkownika

no na przykald tobie.

przeszkadza ci to, ze komus przeszkadza parkowanie w niedozwolonych miejscach

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 4:14 pm 

A Tobie ze ktos parkuje tam gdzie akurat jest miejsce.

Tytuł:
PostZamieszczono: sob lip 16, 2005 9:51 pm 
Awatar użytkownika

Koniec, zamykam 8)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+2godz.