Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 4:26 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 7:45 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
No i stało się. Fancuski badziew odmówił posłuszeństwa. Nie pali, świece żarowe nie grzeją, prezentuje cudne efekty świetlne. W związku z tym.... jak w temacie.....

Potrzebuję kontakt do dobrego elektryka samochodowego, który mógłby przyjechać na nasz CPR i zreanimować grata.

Może ktoś z Was zna kogoś takiego, sprawdzonego, solidnego (żeby mi pół instalacji nie wymienił na dzieńdobry)?

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 8:10 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
jakie autko? rozumiem że diesel skoro świece żarowe. paliwo dochodzi? nie masz jakichś specjalnych pstryczków elektryczków odcinających pompę paliwa? kiedy tankowałeś ostatnio? :twisted:

pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 10:46 pm 
Awatar użytkownika

I co masz na mysli piszac "cudne efekty świetlne" ?

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 11:08 pm 

prawdopodobnie aku jest do d... (byłem i sprawdziłem) bo nie ma na tyle prądu żeby rozrusznik kręcił nawet. światła po włączeniu lekko pulsują a świece nie grzeją

pozdro

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 11:49 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Właśnie to co napisał Pimpek. Po włączeniu świateł mijania reflektory i kontrolki pulsują. Świece żarowe nie grzeją i rozrusznik nie kręci.

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 11:50 pm 
Awatar użytkownika

jesli potrzebny Ci prostownik daj znac

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 11:55 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Prostownik już mam. Akumulator ładowałem 14-16 godzin. Po podłączeniu od razu sprawdziłem czy już jest ok, ale efekt był taki sam jak przed ładowaniem.

Gdy Pimpek podjechał swoim wozem i podłączyłem się do niego kablami, to przynajmniej rozrusznik coś się zaczął ruszać. Stąd sądzimy, że to akumulator.

Aku jest jescze na gwarancji, więc jutro z nim jadę do sklepu. Jednak na wszelki wypadek mój apel o kontakt na elektryka jest nadal aktualny.

PS.
Gdyby ktoś chciał kupić ode mnie to auto okazyjnie za niesamowitą górę pieniędzy, to sprzedam od ręki, od zaraz, na wczoraj :)

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 09, 2006 7:39 am 

Wybra pisze:
Prostownik już mam. Akumulator ładowałem 14-16 godzin. Po podłączeniu od razu sprawdziłem czy już jest ok, ale efekt był taki sam jak przed ładowaniem.

Gdy Pimpek podjechał swoim wozem i podłączyłem się do niego kablami, to przynajmniej rozrusznik coś się zaczął ruszać. Stąd sądzimy, że to akumulator.

Aku jest jescze na gwarancji, więc jutro z nim jadę do sklepu. Jednak na wszelki wypadek mój apel o kontakt na elektryka jest nadal aktualny.

PS.
Gdyby ktoś chciał kupić ode mnie to auto okazyjnie za niesamowitą górę pieniędzy, to sprzedam od ręki, od zaraz, na wczoraj :)

Ale jak aku jest stary, to już nawet naładować się nie da.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 09, 2006 7:44 am 
Awatar użytkownika

Na zernikach jest elektryk, zaraz za rondem w prawo na skrzyzowaniu i po 400 m po prawej stronie jest warsztat. Nie wiem czy koleś przyjedzie bo kiedyś widziałem jak kogoś na za tydzień zapisywał wiec widac ze ma trochę roboty. Spytac zawsze mozna, w razie czego zostaje hol. Na warsztacie podłącza kompa i jak usterka niewielka to robi od ręki.

Co do tego aku to moze być. U mnie jak padł to nawet raz zakręcić rozrusznikiem nie chciał. A kontrolki ilampy nawet nie przygasały, tak jakby rozrusznik po prostu odcięło.

Co to za fura ??

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 09, 2006 3:49 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Akumulator jest przwie nowy, jeszcze na gwarancji, mam go ponad rok. Dziwi mnie to, że nie naładował sie prostownikiem, ale to juz zmartwienie sklepu/serwisu, gdzie z pomocą Pimpka, go dowiozłem.

Ten elektryk w Żernikach może jest i dobry, ale powiedział mi, że oni zajmują się bardziej skomplikowanymi instalacjami. Mój 9 letni diesel jest dla nich "za stary" :) Trudno, ale chłopaki i tak maja dużo roboty. Auto dostarczyłem innemu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.