Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pt kwie 25, 2025 8:22 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 12:16 pm 

hm, poszukuję namiaru na mechanika, który naprawia autka hondy (niekoniecznie musi być autoryzowany, ale koniecznie dobry) i dobrego blacharza ... :)

PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 12:20 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
DANKA, napisz co masz do naprawy mechanicznie, co blacharsko ? Czy cos z elektroniki, czy tylko sprawy mechaniczne?

Pozdrawiam
Zbyszek

PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 2:08 pm 

hm, z elektroniki raczej nic; po małej kolizji - jakichś wielkich widocznych uszkodzeń nie ma, chodzi o sprawdzenie czy i co jest do zrobienia (jeśli jest) po uderzeniu przy prędkości 30km/h - jest chyba przesunięcie zderzaka i błotników z przodu o jakieś 0,5 -1 cm ...

PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 7:24 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Podepnę się pod temat... :)
Poszukuję dobrego diagnostyka od silników hondy, konkretnie chodzi o jednostkę 1.4 ROVERa, montowaną swego czasu w polonezach, ale z tego co wiem jest to konstrukcja hondy, specjaliści którzy ostatnio próbowali zdiagnozować usterkę niezbyt się sprawili... :/

PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 8:05 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Powiem Wam tak:
Jeżeli chodzi o serwis blacharsko-lakierniczy to moim zdaniem nie ma lepszego niż GTD Auto na Szwajcarskiej. http://gtd.pl/" target="_blank" target="_blank Całkiem niedawno odebrałem od nich samochód i jestem bardzo zadowolony z naprawy :)

DANKA - po drobnej kolizji mogą wyjść dziwne rzeczy. Ja uderzyłem lekko przodem, nawet poduchy nie wystrzeliły, a poszła masa elementów... Dobry serwis powie Ci jak to najlepiej załatwić (i najtaniej jeśli nie masz AC). Moja koleżanka kiedyś mocno łupnęła Lanosa i nie miała AC i też była bardzo zadowolona z GTD :) Kurna, ale zareklamowałem :D A niech mają, od zadowolonego klienta :D

Co do mechaniki... z Hondami nie miałem wiele wspólnego, zawsze inne "japończyki" były, ale dobrymi opiniami cieszy się JapanMotors na Nasypowej, a z własnego doświadczenia powiem, że serwis koło naszego osiedla też jest dobry. Kiedyś znaleźli mi rzecz, której mechanicy z ASO nie mogli wyczaić (takie dziwne stuki). Tylko nie mówię o tym pierwszym przy stacji LPG, tylko o drugim w kierunku Żernik, za hodowlą kwiatków po lewej. Budynek obskurny, ale w środku fachowa obsługa :)

PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 11:35 pm 

pięknie dziękuję, skorzystam :)

PostZamieszczono: wt maja 26, 2009 11:54 pm 
Awatar użytkownika

Jeśli stłuczka była od tyłu i wizualnie tylko się lekko przesunął zderzak, to wystarczy blacharz - oglądną od spodu i stwierdzą czy sie coś więcej nie stało. Jeśli uderzenie przodem to można też do stacji, która robi zbieżność i diagnostykę podwozia.

Diagnostykę silnika polecam u Porcza (Grota Roweckiego 51, tel. 71 373 05 75), robili i moją Hondę i kumpla na lpg. Nie są najtańsi, ale się znają i robią dobrze.

Jeśli chodzi o mechanika koło osiedla - Miran - to mam mieszane uczucia. Niby sympatyczny, coś tam wie i umie, ale raz próbował na siłę dokręcić część, która nie pasowała, co poskutkowało uszkodzeniem uszczelnienia bloku silnika. Diagnoza stuków w układzie kierowniczym też okazała się błędna.

Jeśli mowa o ASO, to tylko Biela w Mirkowie. DD na Karkonoskiej to Peugeot, który handluje Hondami, ale serwisową wiedzę mają marną, zwłaszcza w kwestii starszych modeli.

JapanSerwis na Nasypowej ja nie polecam głównie ze względu na warunki tam panujące - nie jedno auto wyjechało porysowane. Znajoma serwisuje u nich swoją Toyotę i sobie chwili, ale zna właściciela.

PostZamieszczono: śr maja 27, 2009 1:44 am 
Awatar użytkownika

tutaj znajdziesz kilka opini http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=2671
na ostatniej stronie wątku jest podsumowanie ;-)

Ja mam tylko doświadczenia z ASO i tak:
1. D&D - u nich kupiłem i robiłem pierwszy przegląd (2006 rok) - auto jeździło, ale obsługa klienta taka sobie.
2. Biela Mirków - zupełnie inne podejście do tematu. Byłem na przeglądach i wymianach czegoś tam w ramach gwarancji i generalnie jestem zadowolony.

Na Niemczańskiej (drugi dom po lewej wjeżdżając od Świeradowskiej) jest mechanik Piotr. Pasjonat, chyba od dziecka naprawia samochody ;-) Można podjechać i zapytać.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.