Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 30, 2024 10:07 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: śr maja 06, 2009 9:33 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam Państwa bardzo serdecznie.

Jak zapewne zauważyliście, od pewnego czasu sklep Hippi jest zamknięty. Od razu chcę zdementować plotki o jego upadłości oraz o wywożeniu towaru przed komornikami (czytałem forum ;) ). Nic takiego nie miało miejsca :)

Zamknięcie Hippi'ego związane jest ze zmianą właściciela, koniecznością przeprowadzenia remanentu oraz załatwienia wielu, wielu spraw formalno-urzędowych.

Planowana data otwarcia nowego sklepu pod nazwą "Tango" to poniedziałek 25 maja 2009r. :)

Nie zmieni się na pewno profil działalności sklepu czyli nadal będzie to sklep ogólnospożywczy z dodatkami pod postacią środków chemicznych, plastikowych talerzy sztućców, etc. Natomiast wiele innych rzeczy na pewno się zmieni. Sam jestem mieszkańcem osiedla i dobrze znam wszystkie trzy funkcjonujące sklepy. Mam swoje subiektywne odczucia dotyczące każdego z nich, jak również Państwa posty na forum pozwoliły mi wykształcić pewną wizję zmian koniecznych do wprowadzenia.

Przede wszystkim informacje o nieświeżym kurczaku z rożna, czy odstawieniu przeterminowanego napoju na półkę były dla mnie szokujące. Chcę w tym miejscu zapewnić, że osobiście dołożę wszelkich starań, aby taka sytuacja nigdy więcej się nie powtórzyła. Zapewniam też, że zatrudniony personel (częściowo zmieniony) zostanie odpowiednio poinstruowany.

Sam mam dość spore doświadczenie w zakresie sprzedaży B2B oraz detalicznej i zawsze dla mnie priorytetem jest jakość. Zamierzam wprowadzić sformalizowaną politykę jakości, bo wiem, że jest to jedna z najważniejszych rzeczy dla współczesnego, wymagającego Klienta.

Kolejną zmianą, jaką bardzo chcę wprowadzić, jest relacja z Klientem. W zdecydowanej większości sklepów Klient przychodzi, robi zakupy i wychodzi. Czasem wywiązuje się sympatyczna rozmowa z kimś z obsługi, ale na tym koniec. Moim celem jest stworzenie dwukierunkowej wymiany informacji między obsługą sklepu, a Państwem. Chcę, aby każdy Klient mógł zgłosić swój pomysł, swoje potrzeby, które następnie zostaną zrealizowane. Dotyczy to głównie propozycji towarów, jakie chcieli by Państwo widzieć na półkach sklepu. Planuję również uruchomienie strony internetowej z formularzem kontaktowym, aby w drażliwych kwestiach każdy mógł wysłać anonimową wiadomość. Z doświadczenia wiem, że odpowiednio skonstruowany system bieżącego monitoringu jakości sprawdza się w 99% i dlatego sądzę, iż nowy sklep szybko zasłuży na Państwa zaufanie.

W tym miejscu mam do Państwa prośbę o udzielenie kilku informacji (w tym wątku, na PW lub mailowo na adres mailto:kontakt@tango.sklep.pl" target="_blank )
1) Jakie towary dotychczas nieoferowane chcielibyście Państwo zobaczyć na półkach nowego sklepu?
2) Czy bylibyście Państwo zainteresowani kupowaniem tzw. "chemii z Niemiec" czyli towarów tych samych marek (m.in. Ariel, Domestos, Wizir, OralB) jednak produkowanych na rynki: Niemiecki, Austriacki i Szwajcarski? Spotkałem się z wieloma opiniami, że różnica w jakości jest kolosalna.
3) Jakie zastrzeżenia odnośnie dotychczasowego funkcjonowania sklepu Hippi Państwo mają. Nie chcemy popełnić tych samych błędów. Proszę o informację na temat fachowości i jakości obsługi, ale także dot. np. godzin otwarcia.

Mam nadzieję, że dzięki informacją uzyskanym od Państwa oraz zaangażowaniu całej załogi sklepu "Tango" uda stworzyć się miejsce, w którym każdy Klient będzie odczuwał radość kupowania :)

Pozdrawiam,

Marek Krasiński
Sklep "Tango"

Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2009 7:26 am przez Tango, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: śr maja 06, 2009 9:39 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Hmmm, czyli:
1. Sklep nie był wystawiony na sprzedaż na Allegro?
2. Sklep nie ma problemów z płatnościami?

Szczególnie interesuje mnie punkt drugi ;) Zainteresowani zapewne wiedzą dlaczego 8)

PostZamieszczono: śr maja 06, 2009 10:18 pm 
Awatar użytkownika

Ad 1) był ale bardziej w celu informacyjnym (było tam ograniczenie typu "cena minimalna")
Ad 2) Jeśli chodzi o płatności sklepu Hippi - tego nie wiem, wiem jedynie to, co napisałem o wywożeniu towaru i braku ogłoszonej upadłości :) Jeszcze w celu doprecyzowania - sklep "Tango" i sklep "Hippi" to dwa różne podmioty gospodarcze, w żaden sposób ze sobą nie związane osobami właścicieli, ich rodzinami, itd. Jedyne powiązanie to lokalizacja prowadzenia działalności :)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 8:48 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Dzięki za informacje ;)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 9:02 am 
Awatar użytkownika

Fajnie ze ktoś zaangażowany bierze sie za ten sklep.
Najważniejsze w tego typu przybytkach są długie godziny otwarcia (również w niedziele) i dostępność podstawowych produktów w dobrej jakości - przede wszystkim pieczywa. Jak w niedzielny poranek będę mógł u Ciebie kupić świeże i smaczne bułki będę wiernym klientem.

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 10:49 am 
Awatar użytkownika

3mam kciuki!!!

Pozdrawiam

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 11:03 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Chemia niemiecka jak najbardziej ok.
Co z alkoholem nisko i wysoko-procentowym?

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 2:00 pm 

Tango pisze:
Sam mam dość spore doświadczenie w zakresie sprzedaży B2B oraz detalicznej i zawsze dla mnie priorytetem jest jakość.

Myślę, że to wystarczy:)
Racjonalne ceny też byłyby mile widziane:)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 6:43 pm 
Awatar użytkownika

koneser - czyli rozumiem, że dotychczasowe godziny (pn-sb do 22.00) są zbyt krótkie? Odnośnie pieczywa, to po 1. ze świeżym na niedzielę będę myślał, a raczej szukał piekarni, która takie zlecenia realizuje - dopisane do listy zadań :) Po 2. - smak, podobnie, jak piękno jest kwestią gustu. Najlepsze pieczywo, jakie znam jest pod Opolem, ale oczywiście takie rozwiązanie nie wchodzi w grę :( Rozmawiam i testuję obecnie różne piekarnie, planuję także wprowadzenie "zdrowego" chleba - z mąki gruboziarnistej, pełnowartościowej, pierwszej jakości, pieczonego na zakwasie, itd.

Wybreccio - alkohol będzie, ale najprawdopodobniej nie od pierwszego dnia, przez bardzo długie procedury starania się o koncesje (w sumie potrzebne są 3). Oczywiście celem jest załatwienie tego możliwie jak najszybciej lecz pewnych procedur nie da się przyspieszyć. Wybór planujemy spory, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Jedyne, czego nie będzie to "jaboli", żeby się nagle nie okazało, że murki przy wjeździe zostaną obsadzone okolicznymi wielbicielami win owocowych z rocznika bieżącego ;)

krustyna - ceny będą racjonalne. Chcę abyście Państwo robili codzienne zakupy w Tangu, a nie tylko "interwencyjne", więc muszę zapewnić odpowiedni asortyment w normalnych cenach :)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:02 pm 
Awatar użytkownika

chleb na zakwasie :taktak:

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:11 pm 
Awatar użytkownika

Jeszcze coś dodam :)
Jeżeli chcecie Państwo mieć coś konkretnego, proszę pisać markę, ew. producenta, a będziemy szukać :)
Dla przykładu: "chcę jogurty truskawkowe" mało mówi, bo dajmy na to ściągniemy Jogobellę, a autor myślał o Activii :)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:14 pm 
Awatar użytkownika

Życzę oczywiście jak najlepiej :), ale dyskusja ta przypomina mi tę, która była na naszym Forum, jak otwierał się Hipi, a potem skończyło się jak z Antonim, że i tak większość robi zakupy w PiPie 8)

Ale trzymam kciuki :ok:

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:18 pm 
Awatar użytkownika

redbulle maja byc. w hippim czesto nie bylo. i jak skonczyl? :)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:23 pm 
Awatar użytkownika

Tango pisze:
koneser - czyli rozumiem, że dotychczasowe godziny (pn-sb do 22.00) są zbyt krótkie?

Godziny sa ok natomiast zamiast pn-sb wolałbym np. wt-nd :)

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:26 pm 
Awatar użytkownika

Tango pisze:
ze świeżym na niedzielę będę myślał, a raczej szukał piekarni, która takie zlecenia realizuje

Dobre pieczywo jest dobre i tydzień wiec niekoniecznie musi być przywożone w niedziele - choć oczywiście tak by było najlepiej :) W A. są świeże bułki w niedziele a jeść to sie tego nie daje :/

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 7:28 pm 
Awatar użytkownika

No i moje marzenie - dobry ekspres do kawy (z dobrą kawą) i jakaś ławeczka żeby w wolny letni dzień usiąść i z jakims ciachem ...

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 8:34 pm 
Awatar użytkownika

Owoce-Warzywa - jedna z podstaw!

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 9:05 pm 
Awatar użytkownika

ZaTo pisze:
Życzę oczywiście jak najlepiej :), ale dyskusja ta przypomina mi tę, która była na naszym Forum, jak otwierał się Hipi, a potem skończyło się jak z Antonim, że i tak większość robi zakupy w PiPie 8)

Ale trzymam kciuki :ok:

Dziękuję, a co do tamtej dyskusji przy otwarciu Hippi'eigo - kilka ich przeglądałem, ale nie odniosłem wrażenia, żeby ktoś z właścicieli to czytał...

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 9:38 pm 
Awatar użytkownika

... a rano świeże bułki "na klamkę" i maślanka jak w ... akademiku będą? :-) jeśli tak to się zapisuję :) jako pierwszy

PostZamieszczono: czw maja 07, 2009 11:12 pm 

W Hippim czasem nie było nawet biletów autobusowych!!!
Dramat.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.