Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest wt sty 07, 2025 12:08 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: wt maja 06, 2008 2:10 pm 

Szanowny kierowco FORDA FOCUSA Kombi nr. rej. BL 26044 zarejestrowany w Łomży.
Sprawco kolizji do której doszło w dniu dzisiejszym rano, skoro uszkodził/a/ Pan/Pani samochód to jest taka forma grzecznościowa i powinno się włożyć kartkę z numerem lub adresem kontaktowym a nie uciekać !!!.
W tym przypadku zgłaszam spowodowanie kolizji drogowej na policję celem ukarania sprawcy. Jednocześnie zwróciłem o nagranie z kamer które do Administratora które pokaże winę sprawcy.

Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2008 10:01 pm przez observ, łącznie zmieniany 2 razy

PostZamieszczono: wt maja 06, 2008 3:32 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
a czy to nie bylo okolo 13?

PostZamieszczono: wt maja 06, 2008 4:13 pm 

tymon pisze:
a czy to nie bylo okolo 13?

witam, nie to było po 9 rano

PostZamieszczono: wt maja 06, 2008 6:57 pm 
Awatar użytkownika

nie wiem skad wziela mi sie ta 13 :?
tak, po 9 rano odbieralem opony od kuriera (tel od kuriera o 9.19). jak juz je zanosilem do samochodu to uslyszalem zgrzytniecie - jakby ktos otarl autem o auto. popatrzylem i spod c2 - tak na wysokosci klatki 9 wyjezdzl granatowy ford, chyba kombi i chyba kobieta za kierownica.
w tym samym czasie kurier wyjezdzal z osielda i na progu zwalniajacym podskoczyly mu towary na pace - to tez dosc mocno halasuje. uznalem, ze tamten wczesniejszy "zgrzyt" to tez sprawka kuriera (na poprzednim progu).

PostZamieszczono: wt maja 06, 2008 8:13 pm 

Tak, Panie Tomku samochód dostawczy który przywiózł opony zablokował wyjazd temu sprawcy, kierowca ten czekał aż spedycja odjedzie. To srebrny Ford Focus Kombi.

PostZamieszczono: wt maja 06, 2008 9:24 pm 
Awatar użytkownika

no ladnie, stalem oko w oko ze sprawca i w swej naiwnej naiwnosci pomyslalem, ze to karotny na pace samochodu kurierskiego podskoczyly 8)

PostZamieszczono: śr maja 07, 2008 9:33 am 

i tu dalej tej historii:
samochód zarejestrowany jest na dwie osoby fizyczne z których jedna ma zameldowanie we Wrocławiu. Takie dane figurują w Wydziale Komunikacji w Łomży.
Po zgłoszeniu zdarzenia na policję "szanowni policjanci przyjechali dopiero po 12 godzinach !!!"

Dalej idę bawić się w śledczego

PostZamieszczono: śr maja 07, 2008 1:16 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Observ :oklaski: ciesze się , ze mam przyjemnosc znac Observ osobiscie :) podziwiam za wklad wlozony w rozwoj naszego osiedla i sprawy z nim zwiazane :)

agencja reklamowa

PostZamieszczono: śr maja 07, 2008 1:33 pm 

TiGRa pisze:
Observ :oklaski: ciesze się , ze mam przyjemnosc znac Observ osobiscie :) podziwiam za wklad wlozony w rozwoj naszego osiedla i sprawy z nim zwiazane :)

TIGRA (no może by trzeba byłoby zmienić nazwę użytkownika na "XXX"), a teraz dziękuję Tobie za miłe słowa w stosunku do mojej osoby. Także również miło mi znać Ciebie oraz Twoje fajne towarzystwo. Pozdrawiam

PostZamieszczono: czw maja 08, 2008 11:21 am 
Awatar użytkownika

To jakaś plaga chyba z tymi ucieczkami? Dzisiaj jadąc do pracy najechała na mnie kobieta (uderzyła w mój bok zmieniając pas).
Poprosiłem zeby zjechała, a ona gaz i uciekła.
Sprawa juz zgłoszona na policji.

PostZamieszczono: czw maja 08, 2008 1:45 pm 

groszek pisze:
To jakaś plaga chyba z tymi ucieczkami? Dzisiaj jadąc do pracy najechała na mnie kobieta (uderzyła w mój bok zmieniając pas).
Poprosiłem zeby zjechała, a ona gaz i uciekła.
Sprawa juz zgłoszona na policji.

Trzeba tylko znać numery rejestracyjne pojazdu i po problemie.

PostZamieszczono: czw maja 08, 2008 2:07 pm 

i teraz sprawca przedwczorajszej kolizji ma czas na przyjecie mandatu oraz pokrycia kosztów naprawy pojazdu, ale tylko do 30 dnia od powstania szkody. W przeciwnym wypadku po tym terminie Policja odsyła sprawę do sądu grodzkiego gdzie koszty na pewno będą bardziej dotkliwe.

PostZamieszczono: czw maja 08, 2008 5:44 pm 
Awatar użytkownika

observ pisze:
i teraz sprawca przedwczorajszej kolizji ma czas na przyjecie mandatu oraz pokrycia kosztów naprawy pojazdu, ale tylko do 30 dnia od powstania szkody. W przeciwnym wypadku po tym terminie Policja odsyła sprawę do sądu grodzkiego gdzie koszty na pewno będą bardziej dotkliwe.

Jak w takim wypadku zachowuje sie ubezpieczalnia ? Czy dokument/zgłoszenie na policję wystarczy do roszczenia odszkodowania ?

PostZamieszczono: czw maja 08, 2008 6:42 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
funiass pisze:
observ pisze:

Jak w takim wypadku zachowuje sie ubezpieczalnia ? Czy dokument/zgłoszenie na policję wystarczy do roszczenia odszkodowania ?

Chyba z AC :)
Żeby to zrobić z OC trzeba mieć sprawcę, bo bez niego nie wiadomo nawet, który ubezpieczyciel miałby płacić odszkodowanie.

PostZamieszczono: czw maja 08, 2008 8:09 pm 

funiass pisze:
observ pisze:

Jeżeli nie jesteś sprawcą tylko poszkodowanym zawsze zgłaszasz szkodę do firmy ubezpieczeniowej sprawcy. W tym wypadku, że sprawca uciekł ale znam jego dane policja czeka na sprawcę 30 dni i potem kieruje sprawę do sądu. Jeżeli masz auto-casco możesz auto naprawiać, gdzie tracisz zniżki. Jeżeli znajdzie się sprawca lub po orzeczeniu sądowym Twój ubezpieczyciel zwraca Tobie przysługujące zniżki i udział własny.

PostZamieszczono: wt maja 13, 2008 4:34 pm 

Sprawa w dniu dzisiejszym zamknięta. Kierowca podpisał oświadczenie o uszkodzeniu pojazdu w związku z tym powiadomiłem policję o nie karaniu Pana D. i nie prowadzeniu dalszych czynności.

PostZamieszczono: śr maja 14, 2008 2:11 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Pan to ma zlote serce :) maly mandacik by oduczyl ucieczki po uszkodzeniu innego auta 8)

agencja reklamowa

PostZamieszczono: śr maja 14, 2008 12:03 pm 

TiGRa pisze:
Pan to ma zlote serce :) maly mandacik by oduczyl ucieczki po uszkodzeniu innego auta 8)

zawsze mam "miętkie" serce, uważam niech chłopak przeznaczy tę forsę na coś pożytecznego, a nie dla państwa.

PostZamieszczono: śr maja 14, 2008 10:18 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
observ pisze:
TiGRa pisze:

zawsze mam "miętkie" serce, uważam niech chłopak przeznaczy tę forsę na coś pożytecznego, a nie dla państwa.

pewnie przeznaczy to na kilkanaście browarów, przy których razem z kolesiami będzie się śmiał jak to jakiś fr....r odpuścił mu mimo że przerysował mu auto i uciekł. Do tego nauczy się że warto uciekać, bo może się uda, a jak go nakryją to może mu podarują.
Sorry, nie gniewaj się, ale ja bym mu nie odpuścił. Nie w takim przypadku

PostZamieszczono: czw maja 15, 2008 2:52 pm 
Awatar użytkownika

Koti pisze:
observ pisze:
TiGRa pisze:

pewnie przeznaczy to na kilkanaście browarów, przy których razem z kolesiami będzie się śmiał jak to jakiś fr....r odpuścił mu mimo że przerysował mu auto i uciekł. Do tego nauczy się że warto uciekać, bo może się uda, a jak go nakryją to może mu podarują.
Sorry, nie gniewaj się, ale ja bym mu nie odpuścił. Nie w takim przypadku

No właśnie tak ja postapiłem. Zgłosiłem na policję nie z powodu uszkodzeń, bo one są małe a i tak mam błotnik do zrobienia, tylko z tego powodu, że cwaniara uciekła.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.