Jacek pisze:
clifford pisze:
A kto mówi o regulowaniu handlu pilotami?
W dyskusji chodzi bardziej o uprawnienia do jego wykorzystania.
Jeśli pilota uzyska osoba spoza osiedla, to będzie miała super okazję do parkowania za darmo pojazdów z serii "autokomis", "szrot" lub pojazdów znajomych, którzy na chwilę wyjechali do UK i boją się o swoją furę na nie strzeżonych Krzykach...
Sprzedaż osobie trzeciej pilota to skrajna nieodpowiedzialność.
Dokladnie. Tym bardziej, ze mowa jest tez o garazu, a tego chyba ochrona juz tak latwo nie otwiera...
No i jak sobie już tym pilotem otworzy ten nasz garaż to co zrobi? Gdzie zaparkuje na czas wspomnianego wyjazdu do UK? Na moim czy Twoim miejscu? Czy może pod ścianą na końcu garażu?
Jeszcze raz powtarzam - aby dostać się na nasze osiedle wcale nie trzeba mieć pilota.
Oczywiście dobrze byłoby, gdyby osoba sprzedająca sprzedała komuś z osiedla, ale żeby taksobie ciśnienie z tego powodu podnosić nazywając to "skrajną nieodpowiedzialnościa"? Tego nie rozumiem.
clifford pisze:
[...]
Pieszy pisze:
Jak się okaże, że jeden jest mi zbędny to ktoś mi za niego odda pieniądze? Nie, dlatego go sprzedam.
Wystaw go na Allegro i do tego podaj pelny adres. Moze ktos za niego zaplaci... Powodzenia.
No ale sprzedający tego pilota wcale nie robi tego na allegro ale poprzez forum osiedlowe - IMHO najlepsze do tego miejsce. Może zamiast silić się na propozycje sprzedaży przez allegro podpowiedz sprzedającemu jak ma się pozbyć niepotrzebnego pilota odzyskując zainwestowane w niego pieniądze.
SARR pisze:
Pieszy pisze:
... - wiele razy "ktoś" (ochrona?) mi otwierał zanim zdążyłem użyć swojego pilota. Wystarczy stanąć przed szlabanem a po chwili otwiera stojący z tyłu.
Masz bardzo charakterystyczne auto - moze dlatego?
[...]
Skarpetą poruszam się naprawdę sporadycznie - 3-4 razy w miesiącu. Na codzień turlam się dupowozem, który wyróżnia się od innych tylko większym od przeciętnego zabrudzeniem.
SARR pisze:
[...]Kajam sie i przyznaje ze ostatnio to ja Ci otworzylem, bo cos dlugo szukales swojego pilota - rozumiem ze wiecej juz mam tego nie robic?

Dzięki. Będzie miło jak mi jeszcze kiedyś otworzysz, ale nie obrażę sie jak tego nie zrobisz. Sam ładuję się bramą wyjazdową jak widzę, że ktoś czeka przed wjazdem na spieszącego sie do domu mieszkańca osiedla.