Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest śr sty 01, 2025 9:21 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: samochód
PostZamieszczono: pn paź 08, 2007 5:37 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Poszukuję namiaru na sprawdzoną firmę bądź osobę, która sprowadza samochody cieżarowe z Uni Europejskiej do Polski.

Tytuł: Re: samochód
PostZamieszczono: wt paź 09, 2007 9:26 am 
Awatar użytkownika

a może tu?

http://www.efl.pl/

aukcje i przetargi

PostZamieszczono: śr paź 10, 2007 9:42 am 

a czemu koniecznie chcesz z UE? okazje już się skończyły o ile wogóle kiedykolwiek były :) teraz ceny aut z polski czy spoza granicy są niemal identyczne a jeśli nawet te sprowadzane są tańsze to koszty jakie musisz ponieść przy rejestracji i godziny spędzone w urzędach wyrównują wszystko. jeśli chodzi o stan techniczny to też nie byłbym taki pewny że sprowadzony jest lepszy. nikt nie sprzedaje dobrego samochodu, mało tego handlarze mają swoje sztuczki i potrafią zamaskować niektóre wady więc ja wolę kupić od prywatnej osoby. nie mniej jednak życzę Ci powodzenia w szukaniu :)

pozdrawiam

PostZamieszczono: śr paź 10, 2007 10:19 am 
Awatar użytkownika

Mam takie oparte na zasłyszanych opiniach wrażenie, że samochody firmowe, używane np. w Niemczech są w lepszym stanie technicznym i lepiej serwisowane niż ich odpowiedniki w Polsce.
Może sie mylę ale świat jest teraz taki mały, że nie zaszkodzi poszukać w różnych miejscach

PostZamieszczono: śr paź 10, 2007 11:16 pm 

firmowe niemieckie na pewno są lepsze od firmowych polskich ale najczęściej prywatne polskie są lepsze od firmowych niemieckich. dostałem niemieckiego firmowego kombiaka z już drugim silnikiem bo nikomu się nie chciało paska rozrządu wymienić na czas. jedynie zawieszenie było wporządku poza zbieżnością. hamulce (klocki) zdarte do blaszek a opony były gładsze niż glaca kojaka. w środku poprzypalany fajami, tu i tam coś rozdarte albo tak brudne że już się doczyścić nie da. bagażnik jak to bagażnik - połamane i podrapane plastiki i takie tam. lakier na przednim zderzaku i masce poodpryskiwany od kamieni, na dachu coś ktoś przewoził (są relingi) i nie zabezpieczył więc i dach porysowany dość znacznie. sam też nie jestem bez winy ale to już inny okres życia tego autka. teraz technicznie jest w 100% sprawny ale co do wyglądu mam jeszcze wiele uwag i tego już nie poprawię wiem też jak wyglądają auta innych ludzi z firmy :) jeśli samochodem nie jeździł sam prezes i nie jest to wypasiona limona to nie kupowałbym firmowego auta

pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.