Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest śr sty 01, 2025 9:21 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: czw lip 26, 2007 5:43 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
Cześć! Jestem nowy potrzebuje pomocy
odpowietrzam pompę sprzęgła przy Saabie 9000. Sprzęgło zaczęło ,, brać"przy samej podłodze ale jeszcze ,, brało" , więc udałem się do mechanika,który stwierdził że pompa sprzęgła ,, nie podaje". Ok. ściągnąłem z netu zestaw naprawczy (orginalny) do mojej pompy i dalej nic.Nie wiem czy odwrotnie zamontowałem gumki czy co?Załozyłem je w ten sam sposób co mechanik ,który próbował coś dobrać lecz być może on się pomylił się przy zakładaniu a ja powielam jego błąd(obie pchają płyn do przodu teraz).A może popełniam błąd przy odpowietrzaniu? Najpierw odpowietrzałem samą pompę a gdy już leciał sam płyn dopiero wtedy zaczynałem odpowietrzać sprzęgło.Niestety pedał sprzęgła nic nie rośnie,po prostu nie łapie - jest pusty.Co mam zrobić? Przypominam ze zanim przyjechałem do mechanika biegi jeszcze mogłem wrzucić a teraz już niestety nie.Proszę o pomoc! Robert z Grodziska Wlkp.Podam jeszcze meila do przypadku mailto:rb353@wp.pl

PostZamieszczono: czw lip 26, 2007 6:09 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
maxpeyne pisze:
Co mam zrobić? Przypominam ze zanim przyjechałem do mechanika biegi jeszcze mogłem wrzucić a teraz już niestety nie.Proszę o pomoc!

laweta

PostZamieszczono: ndz lip 29, 2007 10:18 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
chyba się kolego pomyliłeś - to nie jest forum motoryzacyjne :)

jeśli sprzęgło bierze przy samej podłodze to prawdopodobnie nie pompa tylko tarcza już jest spalona. przy wymianie tarczy dobrze jest wymienić też docisk sprzęgła. operacja dość kosztowna niestety.

odpowietrzając pompę widać czy pompuje czy nie więc nie wiem co ten mechanik wymyślił. nadeptujesz pedał sprzęgła, luzujesz odpowietrznik i "sika" płyn czyli jest ciśnienie a więc pompa ok, chyba że musisz się zdrowo nadeptać a i tak nie "sika" tylko wykapuje

pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.