Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest sob gru 28, 2024 3:21 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt maja 04, 2007 1:09 pm 
Awatar użytkownika

W trakcie długiej majówki zaginął żółto niebieski rower dziecięcy. Stał na placu zabaw pomiędzy A1 i B1. Jeżeli ktoś coś wie bardzo proszę o info. Rower mieszka w bramie 34. Z góry dzięki.

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz maja 06, 2007 12:46 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
na placu zabaw są kamery, na pewno coś się nagrało więc proponuję wizytę u ochrony. ja już się nauczyłem że mimo że to chronione, "elitarne" osiedle tutaj też są ludzie z lepkimi łapskami i nie wolno zostawiać nic na klatce schodowej (chyba że worek ze śmieciami) czy parkingu (chyba że auto z alarmem, blokadą kierownicy, dziesięcioma innymi zabezpieczeniami i oczywiście bez jakichkolwiek części zewnętrznych które można by szybko odkręcić). jednemu zginął wózek dziecięcy, innemu lusterko w aucie a mi antena CB. na przyszłość radzę zabierać rowerek do domu albo chować w piwnicy. złodzieje na balkony jeszcze nie wchodzą więc tam też można go zostawić

pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz maja 06, 2007 10:04 pm 
Awatar użytkownika

pimpo pisze:
na placu zabaw są kamery, na pewno coś się nagrało więc proponuję wizytę u ochrony. ja już się nauczyłem że mimo że to chronione, "elitarne" osiedle tutaj też są ludzie z lepkimi łapskami i nie wolno zostawiać nic na klatce schodowej (chyba że worek ze śmieciami) czy parkingu (chyba że auto z alarmem, blokadą kierownicy, dziesięcioma innymi zabezpieczeniami i oczywiście bez jakichkolwiek części zewnętrznych które można by szybko odkręcić). jednemu zginął wózek dziecięcy, innemu lusterko w aucie a mi antena CB. na przyszłość radzę zabierać rowerek do domu albo chować w piwnicy. złodzieje na balkony jeszcze nie wchodzą więc tam też można go zostawić

pozdrawiam

porada nie trafiona, bowiem pracownicy ochrony nie jest upoważniona do odtwarzania nagrań z rejestratora. W tym celu należy zgłosić się do Administratora.
A co do opisywanych kradzieży i itp. zdarzeń to proszę nie siać strachu. Zwłaszcza że na Wiośnie takie rzeczy zdarzają się sporadycznie. Może Pimpo masz inne doświadczenia ale chyba dotyczą one EFów?! No chyba że masz dowody na takie zdarzenia na I fazie?

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz maja 06, 2007 11:27 pm 

raf pisze:
porada nie trafiona, bowiem pracownicy ochrony nie jest upoważniona do odtwarzania nagrań z rejestratora. W tym celu należy zgłosić się do Administratora.
a ja myślę że trafiona. nie wiem kto, kiedy i gdzie może oglądać nagrania ale pracownicy ochrony chyba powinni wiedzieć prawda? dlatego ich trzeba zapytać a żeby to zrobić trzeba się do nich wybrać albo zadzwonić domofonem. można też iść na policję i jakoś się dzięki funkcjonariuszom kontaktować z ochroną ale to chyba bardziej skomplikowane?
raf pisze:
A co do opisywanych kradzieży i itp. zdarzeń to proszę nie siać strachu. Zwłaszcza że na Wiośnie takie rzeczy zdarzają się sporadycznie. Może Pimpo masz inne doświadczenia ale chyba dotyczą one EFów?! No chyba że masz dowody na takie zdarzenia na I fazie?
wydaje mi się czy zaprzeczasz sam sobie? najpierw mówisz że kradzieże u was są sporadyczne a potem że tylko w EFach. ponieważ korzystam z GPRS i mam prędkość netu gorszą niż modemowa więc nie za bardzo chce mi się szukać dokładnie ale proszę, oto dowody:
PIERWSZY DOWÓD
DRUGI DOWÓD
TRZECI DOWÓD
...
wiem że było więcej takich zdarzeń u Was ale jak mówiłem nie chce mi się kopać forum a po drugie nie wszystko było tu opisywane.

mam nadzieję że mylnie rozumiem Twoją sugestię że w EFach mieszka kradnący plebs? o ile dobrze pamiętam to nie u nas przebijają opony...

pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: pn maja 07, 2007 8:24 am 
Awatar użytkownika

no na szczęście przestawione przez Ciebie pierwsze dwa "Dowody" nie dotyczą Wiosny :-) Miesza się ta numeracja , miesza.
Ale nie chcę ciągnąć tej dyskusji , która faza osiedla jest be a która nie, bo nie o to mi chodziło. Nie chciałbym tylko by generalizować i straszyć wszystkich że CPR są takie tragiczne nic tylko tu kradną. Jak porównamy nasze osiedle z innymi np. w centrum czy śródmieściu to okaże się że na szczęćsie u nas jest o wiele bezpiecznej i spokojniej. I póki co wózki sobie stoją na klatkach nie poprzypinane, a samochody na parkingach też nie są co noc uboższe o części wyposażenia.

PS. A z ochroną w sprawie zagubionych rzeczy jak najbardziej należy się kontaktować (osobiście czy poprzez domofon). Tu się zgadzam. Mi chodziło jedynie by zwrócić uwagę że praownicy Societasa na Wiosnie nie są upoważnieni do odtwarzania nagrań z rejestratora(obrazu z kamer)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.