Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 10:06 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ZDIK/MPK
PostZamieszczono: wt gru 06, 2005 1:06 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
mam pytanie, do kogo napisac skargę na ropzkład jazdy autobusów? Może wiecie? dzisiaj Pani, która opiekuje sie moim synem czekala 20 minut na autobus. Zadzwoniłam do Zdiku i Pan powiedział, że widocznie cos sie obsunęło i mam zadzwonic do MPK. No i teraz nie wiem

Pewna blondyna moderatorka
trzyma porządek naszego forka ;)

Tytuł:
PostZamieszczono: wt gru 06, 2005 1:54 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Z tego co się orientuję sprawa wygląda tak:
Więc za rozkłady defacto odpowiada ZDiK, bo nadal formalnie oni je układają, zresztą ZDiK administruje linie miejskie i wszelkie zmiany powinni podawać do publicznej informacji, np. ogłaszając je na przystankach. Kwestia spóźnienia się autobusu to już nieco inna sprawa kaloszy: można zadzwonić do MPK ze skargą, tylko raczej niewiele to da, bo wiadomo korki, światła itp., pozostaje więc jedynie ;poczekać cierpliwe na następny, albo poszukać alternatywnych rozwiązań 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: śr gru 07, 2005 8:34 am 

i znów dostaną ci, którzy są najmniej winni czyli kierowcy :( to nie oni układali rozkład. w zimie normalne jest to że wolniej się jeździ - ślisko, wypadki, korki itp. muszę stanąć w ich obronie bo wiem jak to jest być kierowcą autobusu. jeśli nadzór ruchu przyłapie kierowcę na spóźnieniu czekając na niego na przystanku ten traci premię. to samo się dzieje kiedy przyjedzie za wcześnie. co ma facet zrobić kiedy staruszka 5 min próbuje wstawić nogę na stopień? później się spieszy a ludzie w środku latają jak kartofle na pace stara...

rozumiem Twoje zdenerwowanie i tak naprawdę nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. też się często spóźniam przez MPK (nie zawsze jeżdżę autem) ale jeszcze nigdy nigdzie nie dzwoniłem.

swoją drogą autobusy jeżdżą tutaj zdecydowanie za rzadko

pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: pt gru 09, 2005 2:41 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
@pimpo in addition to: polecem przejazdy z Grunwaldu 145 po 17, dzis spóźnienie wyniosło ponad pół godziny... Nie pamiętam żeby ten autobus o tej porze przyjechał kiedykolwiek o czasie... Co ciekawe autobusy z zajezdni z Obornickiej na liniach obsługiwanych porzez tą zajezdnię potrafią przyjechać o czasie, nawet 146, które podobnie jak nasza 145-tka przedziera się przez Gaj, PeKaP, i Grunwald... :x

Tytuł:
PostZamieszczono: pt gru 09, 2005 10:37 am 
Awatar użytkownika

Piotrus pisze:
@pimpo in addition to: polecem przejazdy z Grunwaldu 145 po 17, dzis spóźnienie wyniosło ponad pół godziny... Nie pamiętam żeby ten autobus o tej porze przyjechał kiedykolwiek o czasie... Co ciekawe autobusy z zajezdni z Obornickiej na liniach obsługiwanych porzez tą zajezdnię potrafią przyjechać o czasie, nawet 146, które podobnie jak nasza 145-tka przedziera się przez Gaj, PeKaP, i Grunwald... :x

146 i 145 po równo stoją w korkach w okolicach grunwaldu. I nie ma znaczenia która zajezdnia jaką linię obsługuje. Inna zupełnie sprawa, że ZDIK mógłby łaskawi uwzględnić ten fakt przy układaniu rozkładów jazdy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.