Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 9:51 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: czw sty 21, 2010 10:29 am 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam!
Zwracam się z prośbą o pomoc w ustaleniu sprawcy uszkodzenia samoochodu peugeot 206 kolor bordowy pomiędzy godz. 20 wczoraj tj. 20 stycznia i godz. 6.30 dzisiaj tj. 21 stycznia. Auto było zaprkowany w okolicy śmietnika przy parkingu i budynku B3. Auto ma przerysowany lewy bok i uszkodzone lusterko.

Jeżeli ktoś widział proszę o kontakt 663 392 759

A do sprawcy - uszkodzenie cudzego mienia i ucieczkę pozostawiam bez komentarza - chyba, że masz na tyle odwagi aby się do tego przyznać!!!

PostZamieszczono: czw sty 21, 2010 10:55 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Ochronę pytałeś ? Może coś widzieli...

PostZamieszczono: czw sty 21, 2010 11:05 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Darek pisze:
A do sprawcy - uszkodzenie cudzego mienia i ucieczkę pozostawiam bez komentarza - chyba, że masz na tyle odwagi aby się do tego przyznać!!!

Niestety takie zachowania zdarzają się dość często, choć są wyjątki. Każdy może się zagapić i przecież od tego są obowiązkowe ubezpieczenia OC, ale sporo ludzi woli pokazać jakim jest sk... i zaoszczędzić 100 zł na składce płatnej raz do roku.

Byłeś u ochrony z pytaniem, czy kamera skierowana w tamtą stronę coś zarejestrowała? Jeżeli nie samo zdarzenie, to może chociaż uchwyciła przejeżdżające auto z charakterystycznym dla tej sytuacji uszkodzeniem. Warto spróbować.

PostZamieszczono: czw sty 21, 2010 12:08 pm 
Awatar użytkownika

Wybreccio pisze:

Każdy może się zagapić i przecież od tego są obowiązkowe ubezpieczenia OC, ale sporo ludzi woli pokazać jakim jest sk... i zaoszczędzić 100 zł na składce płatnej raz do roku.

Owszem, każdy może się zagapić, ja czy Ty również
ale wypada zostawić karktkę z numerem telefonu kontaktowego ewentualnie zgłosić szkodę ochoronie. Ucieczka to przejaw chamstwa! i nic tego nie tłumaczy.

A powody niepłacenia składki moga być bardzo różne i nie tobie Gapcio oceniać kierowców;)

PostZamieszczono: czw sty 21, 2010 12:15 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Kayka pisze:
Wybreccio pisze:

Każdy może się zagapić i przecież od tego są obowiązkowe ubezpieczenia OC, ale sporo ludzi woli pokazać jakim jest sk... i zaoszczędzić 100 zł na składce płatnej raz do roku.

Owszem, każdy może się zagapić, ja czy Ty również
ale wypada zostawić karktkę z numerem telefonu kontaktowego ewentualnie zgłosić szkodę ochoronie. Ucieczka to przejaw chamstwa! i nic tego nie tłumaczy.

A powody niepłacenia składki moga być bardzo różne i nie tobie Gapcio oceniać kierowców;)

Niestety, ale ci co uciekają właśnie tak kalkulują. Lepiej uciec, bo nie będę musiał/ła płacić większej składki / nie stracę zniżki. Póki co, każdy musi mieć obowiązkowe OC i głupotą jest z niego nie korzystać, jak się coś przytrafi.

PostZamieszczono: pt sty 22, 2010 11:41 am 

To jeszcze nic.
Ostatnio co prawda poza naszym osiedlem ale byłem świadkiem jak jedna "paniusia" wyjeżdżając z miejsca parkowania pięknie przeciągnęła zderzakiem po sąsiednim aucie w którym siedział właściciel.
Poszkodowany wyszedł z auta i pokazuje kobiecie co zrobiła (jakby nie poczuła kiedy zakołysało jednym i drugim samochodem) - ta pokiwała że wie o co chodzi po czym pokazała mu że musi się przestawić bo blokuje przejazd (co było prawdą). No i wykonała kilka manewrów po czym jak tylko ustawiła się w stronę wyjazdu dała gazu i tyle ją widzieliśmy.
Normalnie witki wszystkim opadły. Poszkodowany zbaraniał do tego stopnia że nie zapamiętał całego numeru ale pomogli mu świadkowie. Pytanie tylko co myślała ta Pani - czy liczyła na to że nikt tego numeru nie zapamięta?- a może podobne historie zdarzają jej się średnio raz w tygodniu i po prostu przestała się nimi przejmować.

PostZamieszczono: sob sty 23, 2010 5:43 pm 
Awatar użytkownika

Niestey - dzisiaj jeden idiota strasznie chciał przejechać pod ABC i przywalił mi w lusterko... mimo, że miałem kierunkowskaz włączony i wyjeżdżałem na drogę - na szczęście nic się nie stało... Pan mnie "przeprasza"... następny razem kogoś potrąci albo gorzej i też będzie przepraszał... ludzie - włącznie myślenie... po coś mamy te mózgi - inaczej zachowujemy się jak bydło... :o

PostZamieszczono: ndz sty 24, 2010 11:41 pm 

andrewwoj pisze:
To jeszcze nic.
Ostatnio co prawda poza naszym osiedlem ale byłem świadkiem jak jedna "paniusia" wyjeżdżając z miejsca parkowania pięknie przeciągnęła zderzakiem po sąsiednim aucie w którym siedział właściciel.
Poszkodowany wyszedł z auta i pokazuje kobiecie co zrobiła (jakby nie poczuła kiedy zakołysało jednym i drugim samochodem) - ta pokiwała że wie o co chodzi po czym pokazała mu że musi się przestawić bo blokuje przejazd (co było prawdą). No i wykonała kilka manewrów po czym jak tylko ustawiła się w stronę wyjazdu dała gazu i tyle ją widzieliśmy.
Normalnie witki wszystkim opadły. Poszkodowany zbaraniał do tego stopnia że nie zapamiętał całego numeru ale pomogli mu świadkowie. Pytanie tylko co myślała ta Pani - czy liczyła na to że nikt tego numeru nie zapamięta?- a może podobne historie zdarzają jej się średnio raz w tygodniu i po prostu przestała się nimi przejmować.

ciekawe jak to się skończyło... miałem kiedys podobną sytuację - ledwo zdążyłem wysiąsć z auta a jakis mistrz kierownicy wciskając się puknął w mój błotnik po czym uciekł. zapamiętałem numery, byłem na policji, spisali zeznania i za miesiąc przyszedł list z informacją że sprawa umożona bo nie można ustalić kto był kierowcą bo to auto służbowe... jak na zdjęciu z fotoradaru nie widać kierowcy to jakos wiedzą do kogo się przyczepić

PostZamieszczono: pn sty 25, 2010 11:07 am 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

pimpo pisze:
andrewwoj pisze:
To jeszcze nic.

ciekawe jak to się skończyło... miałem kiedys podobną sytuację - ledwo zdążyłem wysiąsć z auta a jakis mistrz kierownicy wciskając się puknął w mój błotnik po czym uciekł. zapamiętałem numery, byłem na policji, spisali zeznania i za miesiąc przyszedł list z informacją że sprawa umożona bo nie można ustalić kto był kierowcą bo to auto służbowe... jak na zdjęciu z fotoradaru nie widać kierowcy to jakos wiedzą do kogo się przyczepić

Ale co ma do tego kierowca? Jak nie mają kogo ukarać mandatem, to ich problem. Ciebie interesuje polisa OC, która jest przypisana do auta.

Ja się tej zimy dorobiłem pod PiPem przetarć na obu zderzakach. Oczywiście wszystko zrobiło się samo, bo sprawców brak.

PostZamieszczono: pn sty 25, 2010 10:14 pm 
Awatar użytkownika

Wyber, a o nagranie z monitoringu prosiłeś ?

PostZamieszczono: pn sty 25, 2010 11:14 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Działo się to w części, której nie obejmują kamery. Dodatkowo wieczorem.

PostZamieszczono: wt sty 26, 2010 7:55 pm 
Awatar użytkownika

mkr pisze:
Wyber, a o nagranie z monitoringu prosiłeś ?

O nagrania to se można prosić 8) ... ale z tego co wiem to nie upubliczniają zapisów z kamer.

PostZamieszczono: wt sty 26, 2010 8:14 pm 
Awatar użytkownika

Pani Menadżer PiP jest bardzo sympatyczna i pewnie by pomogła :)
Ale kwestia jest inna - zobaczyć u ochrony czy w ogóle coś widać i zadzwonić na policję, której muszą udostępnić nagrania.

PostZamieszczono: sob sty 30, 2010 12:35 am 
Awatar użytkownika

A ja życzę osobie, która rąbnęła mi z przedniej szyby auta karimatę skutecznie chroniącą auto szybę przed zamarzaniem, a mnie przed porannym łupaniem lodu - żeby zawsze już miała nieświeży oddech. Jest mi niezmiernie przykro. :( :( :(

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.