Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 12:50 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 11:12 am 
W koncu i na nas przyszla kolej :D Wreszcie :jupi:
Pod koniec czerwca mamy odbior mieszkania. W zwiazku z tym prosba do was o odpowiedz na kilka pytan, ktore mi sie tymczasem nasunely:

1. Gdzie mozna zaopatrzyc sie w kafle, urzadzenia sanitarne, panele podlogowe?

2. Czy transportem w/w zajmuje sie sprzedawca, czy nalezy go zorganizowac we wlasnym zakresie? Jezeli tak, to w jaki sposob (do kogo nalezaloby sie z tym zwrocic?)

3. Czy w poblizu Jagodna znajduje sie jakis hotel? A moze zna ktos osoby, ktore wynajmuja badz chcialyby prywatnie wynajac pokoj z lazienka?

To na razie wszystko, c.d. nastapi :roll: :wink:

PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 11:17 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Mira pisze:
Pod koniec czerwca mamy odbior mieszkania. W zwiazku z tym prosba do was o odpowiedz na kilka pytan, ktore mi sie tymczasem nasunely:

2. Czy transportem w/w zajmuje sie sprzedawca, czy nalezy go zorganizowac we wlasnym zakresie? Jezeli tak, to w jaki sposob (do kogo nalezaloby sie z tym zwrocic?)

3. Czy w poblizu Jagodna znajduje sie jakis hotel? A moze zna ktos osoby, ktore wynajmuja badz chcialyby prywatnie wynajac pokoj z lazienka?

odp. 1 ul strzegomaska - cermag i jakis jescze (nazwy nie pamietam), wszystkie castoramy leroy, obi - na bielanach, salon na awicenny i wiele, wiele innych

odp. 2 transport okolo 30 zl kosztuje, w kazdym duzym salonie jest

od.3 hotel nie, ale jest wielkie pole namiotowe :ozorek:

PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 11:20 am 

Mira pisze:

Panele, kafle itp: Supermakety budowlane typu OBI, Leroy Merlain, Castorama, Praktiker lub mniejsze sklepy specjalistyczne (jest np. cały "park sklepó" na Karmelkowej w dawnych koszarach radzieckich.

Kwestia transportu wygląda różnie. Albo sprzedawca, albo sprzedawca za dopłatą, albo własny zakres. Każdorazowo trzeba się zapytać :-)

O hotelach nic nie wiem, ale można sprawdzić tu:
http://www.wroclaw.pl/m8953/

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 11:41 am 
Awatar użytkownika

1. Co do kafli to polecam Adako na Wyszyńskiego skrzyżowanie z Orzeszkowej - super salon. Można się targować im wiekszy zakup tym większy upust dają.

Nie polecam supermarketów - podła obsługa, brak możliwości negocjacji wcale nie niskich cen, odpłatny transport - ogólnie szajs.

2. Transport w Adako powyżej jakiejś tam kwoty gratis (cos koło 1 -1,5 tys). Jak się nie wyrobisz to są w końcu sąsiedzi, a magazyn mają blisko bo na Zwycięstwa na partynicach. Wniesienie już we własnym zakresie ale oczywiście wersja z sąsiadami tez tu wypali.

3. Hotel - to juz będzie ciężej, z tego co wiem to Tymon wynajmuje pokoik :wink:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 11:45 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Rowniez polecam ADAKO - maja kilka oddzialow we Wroclawiu (rowniez na Karmelkowej, obok Jagodna na Kamiennej) i co najwazniejsze mozna sie targowac - ja dostalem upus 15 %. I co wazne targuje sie cene i tak nizsza od tej w innych salonach.
Transport powyzej pewnej kwoty jest gratis.
Hotel - nie znam.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:00 pm 
Awatar użytkownika

Najbliższy hotel jest właśnie niedaleko tych magazynów na Zwycięskiej, co wy panowie nigdy tam nie byliście?
Po lewej stronie jak się dojeżdża to torów wyścigów konnych.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:12 pm 
Awatar użytkownika

No niby tak ale te hotele takie obskurne że głowa boli... zresztą wcale to to blisko jagodna nie jest. Myślę że coś bliżej by się znalazło. Ot np Plaza, ArtHotel czy Dorint :roll:

p.s. A w hotelach tych rzeczywiście nie byłem, bo niby po co :oops: :twisted: Ja na lewizny nie chodzę :wink:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:16 pm 
Awatar użytkownika

W kwesti pyt 3.

Na Ołtaszynie/Partynicach (chyba na ul. Zwycięskiej) są dwa hotele, obok siebie (Jeden z nich nazywa się bodajże AGRO). Samochodem to około 7 minut drogi. Jest jeszcze ten plus , że to obrzeża miasta więc ceny nie powinny by wysokie. Niestety warunki raczej też nie będą komfortowe.

Obrazek

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:22 pm 
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o armaturę, to polecam sklep na Prusa. Jest mały, ale dobrze wyposażony i ceny ciekawe. Można się potargować i w odróżnieniu od dużych kijowych sklepów transport gratis 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:24 pm 
Awatar użytkownika

hyoscyamus pisze:
No niby tak ale te hotele takie obskurne że głowa boli... zresztą wcale to to blisko jagodna nie jest. Myślę że coś bliżej by się znalazło. Ot np Plaza, ArtHotel czy Dorint :roll:

p.s. A w hotelach tych rzeczywiście nie byłem, bo niby po co :oops: :twisted: Ja na lewizny nie chodzę :wink:

Andzej ja też nie chodze, ale zdarzyło mi się z 10 lat temu tam zajrzeć.
Napewno jest blizej i taniej niż do rynku. :wink:
A ze jest gorszej jakości to napewno, ale w hotelu się tylko śpi, przynajmniej ja tak uważam.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:25 pm 
Awatar użytkownika

Krzysztof Marschal pisze:
Jeżeli chodzi o armaturę, to polecam sklep na Prusa. Jest mały, ale dobrze wyposażony i ceny ciekawe. Można się potargować i w odróżnieniu od dużych kijowych sklepów transport gratis 8)

Krzesztof tego sklepu już dawno nie ma. 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:28 pm 
Awatar użytkownika

No co ty :?: Może nie ten sam :?: Przecież kupowałem tam rok temu 8)

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:31 pm 
Awatar użytkownika

Krzysztof Marschal pisze:
No co ty :?: Może nie ten sam :?: Przecież kupowałem tam rok temu 8)

Tego w pobliżu kina lalka niema, własciwie to były dwa, teraz jest sam spożywczy. :cry:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 12:41 pm 
Awatar użytkownika

Mówisz o tym sklepie koło żabki :?:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 1:03 pm 
Awatar użytkownika

No to właśnie tam też jest filia Adako :D

PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 1:55 pm 
tymon pisze:

od.3 hotel nie, ale jest wielkie pole namiotowe :ozorek:

:-D Pole namiotowe nam nie straszne. Moj maz przewedrowal cala Skandynawie spiac mniej luksusowo - bo pod golym niebem :D

Cytuj:
Andrzej: 2. Transport w Adako powyżej jakiejś tam kwoty gratis (cos koło 1 -1,5 tys). Jak się nie wyrobisz to są w końcu sąsiedzi, a magazyn mają blisko bo na Zwycięstwa na partynicach. Wniesienie już we własnym zakresie ale oczywiście wersja z sąsiadami tez tu wypali
.

Bardzo mnie cieszy, Andrzej, ze moge sie zwrocic do sasiadow, problem tylko, ze moje mozliwosci komunikowania sie z nimi beda bardzo graniczone - nie bede miala computera :)

Cytuj:
3. Hotel - to juz będzie ciężej, z tego co wiem to Tymon wynajmuje pokoik

Wow! To brzmi interesujaco!!!! :D :D :D

Lukash i Andrzej: Czy w Adaco mozna oprocz kafli kupic takze urzadzenia sanitarne i panele?

Jak rozpoznac czy sa one dobrej jakosci? Wysoka cena nie zawsze o tym swiadczy. Znacie moze jakies nazwy firm, o ktorych wiadomo, ze ich produkty maja dobra renome?

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 2:08 pm 
Awatar użytkownika

W Adako mozna kupic urzadzenia sanitarne roznych firm. Co do uszkodzen, to mozna wymienic, a juz na samym poczatku - gdy przywioza mozna obejrzec czy jest np. cala wanna i odebrac lub nie - jak sie nie odbierze to musza przywiezc inna.
Ale generalnie u mnie nie bylo problemow tego typu. Nie wiem jak Andrzej?

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 2:09 pm 
Awatar użytkownika

Co do paneli to polecam Bel-pol. Naprawde dobre panele w dobrej cenie. W adako paneli nie widzialem.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 2:12 pm 
Awatar użytkownika

Tam mają tylko dobrej jakości płytki :D Z resztą każde mają ileś tam w skali ścieralności. Biorąc te z najwyższą skalą masz pewność ze są więcej niż dobre. Ja polecam rodzime Opoczno super wybór i ładne wzorki (sami nie mogliśmy sie zdecydować na to który wzór wybrać)

Co do urządzeń sanitarnych polecam sklep na Braniborskiej (nie pamiętam nazwy, taki piętrowy na górze meble na dole łazienki, kuchnie, dywany i inne duperele) bo w adako jak kupowałem to mały wybór mieli . Można wyciągnąć niezły rabacik przy zakupach hurtowych. A metoda jest taka przychodzimy, mówimy że chcemy to to i to i że może jakiś upuścik, dodając że w tym i w tym sklepie to nam daja 10 i 15%. Pan sie zastanawia i daje od reki 16%. :D

Co do transportu to oprócz kompa sa jeszcze komórki, jak coś to wyślę ci tel. na PW. W weekendy i po 16 w dni robocze zawsze z chęcią pomogę.

Co do rad to:

Nie kupować płytek z różnych partii bo mogą różnić się kolorami. Niestety ja się o tym przekonałem kupując płytki co do szuki a jak przyszło co do czego to się panu kafelkarzowi połamały i trzeba było dokupić. Niestety odcień był inny. Lepiej żeby zostało kilka w piwnicy niż mozaikę odwalać.

Uważac np. przy doborze dekorów do płytek czy zróżnicowane są one na prawy/lewy tez się przekonałem na własnejk skórze ze dla magazynierów prawy/lewy to wsjo rawno.

Poza tym miło wspominam wspólpracę w powyższymi sklepami.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn kwie 11, 2005 4:53 pm 
Awatar użytkownika

jesli chodzi o kafelki, polecam Dekor na Armii Krajowej, niedaleko Jagodna
warto tam zajrzec
My schodzilismy chyba wszystkie sklepy we Wr., ale kiedy weszlismy tam i zobaczylismy jedna z aranzacji, nie mielismy zadnych wątpliwości, ze to jest to, czego szukalismy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.