Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pt lis 15, 2024 6:31 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Żłobek
PostZamieszczono: śr kwie 24, 2013 7:41 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam Sąsiadów,

Od września będziemy chcieli posłać naszego Młodzianka do żłobka, będzie miał wtedy 10 miesięcy - bardzo trudna decyzja... Czy możecie polecić jakiś sprawdzony żłobek?
Jestem również ciekawa opinii o Infant Hause - jest warte zainteresowania? Mieszkamy na Wagnera, lokalizacja idealna.

Bardzo proszę o jakieś sugestie.

Tytuł: Re: Żłobek
PostZamieszczono: czw kwie 25, 2013 7:56 pm 

matkaBuba pisze:
Jestem również ciekawa opinii o Infant Hause - jest warte zainteresowania? Mieszkamy na Wagnera, lokalizacja idealna.

Moja mała chodzi tam już ponad pół roku (teraz ma prawie 2 lata) i ogólnie rzecz biorąc jesteśmy zadowoleni.
Dziecku krzywda się nie dzieje, dobrze się rozwija, śpiewa piosenki i mówi wierszyki których uczy się w żłobku.
Ma tam kolegów i koleżanki. Można śmiało powiedzieć że chodzi z ochotą, a chyba to jest dość ważne. O ile nie najważniejsze :-)

PostZamieszczono: czw kwie 25, 2013 10:05 pm 

Dziękuję bardzo za opinie :)

PostZamieszczono: pt kwie 26, 2013 11:26 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
Zapraszam do żłobka przy ul. Sygnałowej 22a

PostZamieszczono: pn kwie 29, 2013 11:00 am 

jakiś czas temu dowiadywałam się o żłobki na osiedlu i w okolicy 8)

też mocno chciałam dać synka (teraz ma 16mcy) do Infanthaus ale zrezygnowałam... popytałam i nie podoba mi się fakt, że trzeba swoje jedzenie zanosić, nie podoba mi się również sposób "wyprowadzania" dzieci na spacer - spacerują po osiedlu po czym są zamykane w piaskownicy! jedna z mam była świadkiem, jak dziecko chciało wyjść z niej a baba-opiekunka wrzuciła je z powrotem do piaskownicy i dziecko uderzyło się... sama zaobserwowałam, że dzieci na spacerze nie są angażowane do jakiejkolwiek zabawy tylko same musza się sobą zajmować a wiadomo że taki 1,5 roczniak potrzebuje inspiracji. Jest jeszcze Chuchaczek na drugim osiedlu, na Jesieni, kiedyś podpatrzyłam jak dzieci się tam bawią i jestem zachwycona! Niestety mój Bartek jest za mały, tam chyba dopiero od 2 latek przyjmują ale na pewno tam małego poślę ;) na tą chwilę mamy opiekunkę

PostZamieszczono: pn kwie 29, 2013 6:14 pm 

asiarem pisze:
popytałam i nie podoba mi się fakt, że trzeba swoje jedzenie zanosić

Dla niektórych to raczej atut niż wad bo przynajmniej wiadomo co dziecko je.
Z własnych doświadczeń wszelkie formy cateringu odpadają bo to z reguły najgorsza pasza a nie jedzenie.

asiarem pisze:
jedna z mam była świadkiem, jak dziecko chciało wyjść z niej a baba-opiekunka wrzuciła je z powrotem do piaskownicy i dziecko uderzyło się... sama zaobserwowałam, że dzieci na spacerze nie są angażowane do jakiejkolwiek zabawy tylko same musza się sobą zajmować a wiadomo że taki 1,5 roczniak potrzebuje inspiracji.

Jedna mama drugiej mamie powiedziala ze trzecia mama widziała... ale tak na poważnie któż to wie, może i coś w tym jest. W sumie jak się patrzy na rodziców na placach zabaw to czesto też uwagi za bardzo nie zwracają na swoje pociechy w trakcie osiedlowych plotek między sobą 8)

asiarem pisze:
Jest jeszcze Chuchaczek na drugim osiedlu, na Jesieni, kiedyś podpatrzyłam jak dzieci się tam bawią i jestem zachwycona!

To jest przedszkole, zdaje się że od 3 roku. Ale fakt - dobre opinie ma.

PostZamieszczono: śr maja 08, 2013 5:39 pm 

Ja mogę polecić EduBabies na Wagnera 9/3. Więcej info mająna stronie http://www.edubabies.pl.

PostZamieszczono: ndz lip 07, 2013 12:59 pm 
Awatar użytkownika

Jak czytam, że do któregoś z punktów można nosić własne jedzenie dla dziecka, które później jest podgrzewane w mikrofalówce, to, z całym szacunkiem, mnie skręca. Tego po prostu nie wolno robić, bo jest to zabronione przez sanepid. Jedyną formą posiłków, które można przynosić dziecku do żłobka, to słoiczki np. gerbera, które są hermetycznie zamknięte i sterylne, a ich podgrzewanie może się odbywać tylko w kąpieli wodnej. Ew. żłobek może mieć własną kuchnię, ale to wiąże się z całą masą innych obostrzeń i wytycznych dotyczących samej formy przygotowywania posiłków, ich podawania, lokalu, strefy czystej i personelu, co również jest regulowane przez sanepid.

Co do miernej jakości posiłków z cateringu, to po prostu trzeba wiedzieć, z kim podpisać umowę. Nasz catering przygotowuje zróżnicowane posiłki dostosowane do diety dzieci w konkretnym wieku. Ma bardzo dobre opinie wśród innych przedszkoli. Posiłki są dostarczane ciepłe i gotowe do jedzenia na wcześniej umówioną godzinę. Mamy do nich zaufanie.

Jeśli chcecie zapisać do nas swoje dzieci i macie ochotę z nimi przyjść obejrzeć żłobek, nie musicie umawiać się z tygodniowym wyprzedzeniem na godzinę po zamknięciu przedszkola. Mamy tak, że wpuszczamy rodziców, bez konieczności ukrywania czegokolwiek :D

A do spacerów i zabaw na powietrzu mamy obszerny taras, na którym dzieci bawią się pod naszym czujnym okiem :)

I z całego serca polecam nasz żłobek :) A od września będzie u nas niższe czesne 590zł. Zapraszamy!

PostZamieszczono: czw lip 11, 2013 10:43 am 
Awatar użytkownika

Szczerze polecam Edubabies. Moj synek tam chodził przez rok i był baaardzo zadowolony. Panie super fajne. Jeśli chodzi o catering - to sama miłam okazję parę razy zjadać z synkiem obiadek przywieziony do Edubabies jak mały był chory (obierałam ze żłobka i zanosiłam do domu) - bardzo smaczny i zdrowy. No bo dlaczego miałby być gorszy od tego przygotowanego w żłobku. Lokalizacja kuchni nie ma znaczenia - najważniejsza jest kucharka ;-)

PostZamieszczono: wt lip 23, 2013 1:18 pm 

Ja również polecam Edubabies - chodzimy już 2 lata i jesteśmy zadowoleni

PostZamieszczono: czw sie 08, 2013 3:05 pm 
Awatar użytkownika

Polecam żłobek na Sygnałowej - chodzi do niego moja dwójka, córeczka zaczęła w wieku 10 m-cy. Jest jak w domu: domowe obiadki, całodzienne zabawy w ogrodzie, duzo zajęć dodatkowych, rozsądna dyscyplina. Dzieci bardzo dobrze się rozwijają i widać, że w przedszkolu czują się świetnie. Przede wszystkim mają sporo przestrzeni i miejsca do zabawy - w Infant nam tego brakowało.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.