Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 6:20 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt mar 25, 2011 5:27 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
witam,

W dniu 24.03.2011 ok 15:45 miałem kolizję samochodową przy Ferio Gaj.
Na obrazie jest szkic zdarzenia.

Obrazek

Kierowałem czarnym samochodem. Ilość miejsca na przejazd była zupełnie wystarczająca, niestety
w momencie kiedy mijałem czerwony samochód ustawiony do lewoskrętu, patrzyłem przed siebie, a nie na mijany samochód i doszło do kontaktu.

Po zdarzeniu kierowca czerwonego Passata wysiadł i już na wstępie zaczął od tego że stracę zniżkę w OC
sugerując, że jak wezwiemy Policję to dostanę mandat, a on chętnie załatwi sprawę polubownie bo jak mówił :"bo Pan taki zabiegany ..."

Wysiadając nie podejrzewałem, celowego działania kierowcy czerwonego Passata, który mógł cofnąć do tyłu i uznałem się za sprawcę kolizji. Pan był bardzo ugodowy - podał się za Agenta PZU. Wręczyłem gotówkę i zakończyliśmy sprawę.

Kiedy ochłonąłem zdałem sobie sprawę, że mogło to być jego celowe działanie.

Byłem u Ochrony Ferio gaj i po zdaniu relacji potwierdzono moje podejrzenia.
Jednak ich monitoring nie miał zarejestrowanego tego zdarzenia.

Pytanie czy ktoś z Państwa słyszał o podobnym zajściu w okolicy ?
Jeśli tak to czy uczestnikiem kolizji był Czerowny VW Passat B4 ?

(numer rejestracyjny mam i dane właściciela też)

Ostatnio zmieniony sob mar 26, 2011 11:56 am przez vitia, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: pt mar 25, 2011 8:17 pm 

teraz to już musztarda po obiedzie. przyjąłeś na siebie winę i wypłaciłeś kasę. co innego jak byście spisali oświadczenie i sprawa by się jeszcze nie zakończyła. nie ma nagrania ani świadków więc niestety nic nie zdziałasz nawet jak znajdziesz dziesięciu podobnie naciągniętych... jeleni.

na przyszłość lepiej się zastanowić i nie emocjonować zbytnio. nawet jak byście spisali oświadczenie i straciłbyś zniżki to nie byłaby to jakaś wielka strata. mogę spytać ile mu dałeś? ja płacę ze względu na dużą pojemność silnika najwyższą stawkę i wychodzi mi rocznie 466zł :) oczywiście mam max zniżek ale jak bym nawet w kogoś huknął to ile bym więcej zapłacił? 100? 200? 300? czy to tak dużo? płaci się raz w roku a nie co miesiąc. po to się ma ubezpieczenie żeby z niego korzystać w razie konieczności (oby jak najrzadziej) a nie bać się wszystkich i wszystkiego.

PostZamieszczono: pt mar 25, 2011 9:11 pm 
Awatar użytkownika

W tym samym miejscu tymon miał kolizję z byłym naszym sąsiadem, który po namowach swojej uroczej żony, zaczął się wypierać swojej winy (wcześniej oczywiście obiecał odszkodowanie). Okazało się, że kamery z Ferio sięgają do tego miejsca i wyraźnie było zarejestrowane zdarzenie. Może w Twojej sprawie też będzie ono użyteczne.

viewtopic.php?f=3&t=4619&hilit=ferio

PostZamieszczono: pt mar 25, 2011 9:20 pm 

Byłem u Ochrony Ferio gaj i po zdaniu relacji potwierdzono moje podejrzenia.

Jednak ich monitoring nie miał zarejestrowanego tego zdarzenia - Pani z ochrony twierdzi, że tylko kamera obrotowa ma tam zasięg, ale z jej relacji tego momentu nie zarejestrowała.

Na tej relacji bazuję bo w przypadku posiadania materiału z nagrania bybym już na Policji.

Na teraz szukam "Jelenia" który miał przyjemność z tym kolesiem bo 2 "jeleni" z tymi samymi zeznaniami stawiają go w w trudnej sytuacji.

PostZamieszczono: sob mar 26, 2011 8:47 am 

Towarzystwa Ubezpieczeniowe są zainteresowane w tępieniu tego typu oszustw bardziej niż nasza Policja.Warto wysondować,czy nie mieli ostatnio takiego przypadku we Wroclawiu?(tj zgłoszenia szkody)Może on tez tak łapie na b intratne odszkodowania z polis?
Trzymam kciuki,bo kiedyś przy wjeździe do Wrocławia na Bielanach miałem podobną sytuację.Gostek -stojąc pod górkę,nagle cofnął i uderzył mnie,gardłując,ze to ja wjechałem w jego tył.Na szczęście trzeci kierowca widział wszystko i pieniacza spacyfikowaliśmy(szkód nie miałem żadnych,on jechał jakimś zdezelowanym gratem i widocznie szukał jelenia...)

PostZamieszczono: pn mar 28, 2011 9:24 pm 

darvid pisze:
Towarzystwa Ubezpieczeniowe są zainteresowane w tępieniu tego typu oszustw bardziej niż nasza Policja.Warto wysondować,czy nie mieli ostatnio takiego przypadku we Wroclawiu?(tj zgłoszenia szkody)Może on tez tak łapie na b intratne odszkodowania z polis?
Trzymam kciuki,bo kiedyś przy wjeździe do Wrocławia na Bielanach miałem podobną sytuację.Gostek -stojąc pod górkę,nagle cofnął i uderzył mnie,gardłując,ze to ja wjechałem w jego tył.Na szczęście trzeci kierowca widział wszystko i pieniacza spacyfikowaliśmy(szkód nie miałem żadnych,on jechał jakimś zdezelowanym gratem i widocznie szukał jelenia...)

Dziękuję za sugestię - tym tropem poszedłem - zgłosiłem sprawę w swoim TU.

PostZamieszczono: śr mar 30, 2011 9:00 pm 
Awatar użytkownika

Jakie uszkodzenia miały samochody? Dokładnie chodzi mi o miejsce kontaktu Twojego samochodu- zderzak, błotnik, drzwi?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.