Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 6:58 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: sob mar 26, 2011 10:41 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
Witam.. Wybieram się na świebodzki po psa. xD. Czy są tam sprzedawane szczeniaki jakiś ogólnych ras? Czy znajdę tam psy bez rasowe. I chciała bym wiedzieć po ile są takie pieski. ;)

PostZamieszczono: ndz mar 27, 2011 10:54 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
pytasz o cene na sztuki czy na kilogramy ? 8)

PostZamieszczono: ndz mar 27, 2011 3:04 pm 

Jak najdalej od kupowania psów na świebodzkim... sorki ale to jest żywe zwierzę, a nie przedmiot który powinien być kupowany na targu.

Hodowcy stamtąd skupują szczeniaki po różnych mniej lub bardziej oficjalnych hodowlach lub sami rozmnażają psy w co najmniej "kiepskich" warunkach".
Niestety mam dość dobre zdanie o zwierzętach i nie potrafię spokojnie patrzeć na to co się tam z nimi robi ... trzymane w klatkach w bagażnikach ... sorki nie tędy droga.

PostZamieszczono: ndz mar 27, 2011 3:29 pm 

Witam,
a może najpierw odwiedziłabyś schronisko dla zwierząt we Wrocławiu.
Tam masz bardzo duży wybór piesków małych i dużych, szczeniaki na pewno też się znajdą :)

PostZamieszczono: pn mar 28, 2011 8:41 am 
Awatar użytkownika

dokładnie - polecam schronisko - taki pies odpłaca się całe życie za taką dobroć... miałem pieska kundelka ze schroniska i był strasznie wierny - pilnował rodziny cały czas i nie dał zrobić krzywdy nikomu... czasami aż przesadzał, jak ktoś nowy przychodził... przez kilka godzin za nim łaził i miał go na oku 8)

a co do świebodzkiego i tym podobnych miejsc to raczej polecam kupować u sprawdzonych hodowców bo ze szczeniaka nigdy nie masz pewności co wyjdzie... znam dziesiątki historii, jak to ktoś kupował miniaturkę czegoś... jak kupował owczarka... a wyszedł nowofunland mieszaniec...
no chyba, że nie zależy ci na rasie konkretnej i nie obchodzi cię czy pies wyrośnie duży czy mały...

PostZamieszczono: pn mar 28, 2011 9:45 am 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

Ze swej strony (dla leniwych) dodam ze dzisiaj mozna taka adopcje zalatwic nawet przez www. Oczywiscie pozniej w realu jest weryfikacja itp. ale zaczac mozna przez net. W kazdym wiekszym miescie jest kilka for i innych witryn schronisk i innych pasjonatow zwierzakow.
Znajoma mocno dziala, udziela sie i poleca forum na stronie dogomania.pl.

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: pn mar 28, 2011 5:48 pm 

Tak. Albo schronisko, albo pies rasowy. (rasowy=rodowodowy) Kiedys myślałam, że płaci się za "papier". Sam rodowód to ok 22zł...płacimy za pochodzenie psa i wyeliminowanie ryzyka chorób genetycznych. Wiem co mówię, sama miałam psa "porodowodowego" i mimo, że dla mnie był to najlepszy pies na świecie, to wiem ile potem kosztuje leczenie takiego psiaka i jak boli, gdy odchodzi zbyt wcześnie...Wiadomo, papier gwarancji nie da, ale zwiększa szanse.
Teraz czekam na psa z hodowli.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.