Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 5:36 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MRÓWKI
PostZamieszczono: ndz lut 27, 2011 1:13 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
czy u Was latem pojawiają się mrówki? już dwa lata z rzędu z nimi walczę :killer: mieszkam na parterze i już mnie krew zalewa na myśl, że znów przylezą, a nie wala się jedzenie po podłodze, nie gotuję zbyt często, żeby kusiły je zapachy 8)
czy ktoś też tak cierpi jak ja?

Tytuł: Re: MRÓWKI
PostZamieszczono: ndz lut 27, 2011 6:38 pm 

Ania :) pisze:
czy u Was latem pojawiają się mrówki? już dwa lata z rzędu z nimi walczę :killer: mieszkam na parterze i już mnie krew zalewa na myśl, że znów przylezą, a nie wala się jedzenie po podłodze, nie gotuję zbyt często, żeby kusiły je zapachy 8)
czy ktoś też tak cierpi jak ja?

Niestety,"Urzędowe wytaczanie dział kalibru 89 mm" :lol: chyba odbywa sie dopiero ,gdy pojawia sie karaluchy... :shock: Jako doświadczony bojownik w walce z rybikami i faraonkami, znam tylko jeden sposobów,w miarę skuteczny. na mrówki-żadne preparaty,płytki itp-,po prostu rozstawiam po kątach miseczki z octem spirytusowym-paruje i odstrasza je -po pewnym czasie wyniosą się...
Idealnie jest znaleźć gniazdo i spacyfikować królową-wtedy się wyniosą na amen,(królowa jest duza i jaśniejsza od robotnic)-trzeba przestudiować ich drogę i tym sposobem dotrzeć do gniazda...wiem,ze to wszystko brzmi dziwacznie ,ale to serio jedyne wyjście na dłużej.No i walkę z mrowkami winni przeprowadzić wszyscy sąsiedzi w pionie...

PostZamieszczono: pn lut 28, 2011 12:27 pm 
Awatar użytkownika

darvid pisze:
trzeba przestudiować ich drogę i tym sposobem dotrzeć do gniazda...

najgorsze jest to, że one idą z dziury pomiędzy kafelkami, jak ją zatkam to obejdą i przylezą i tak...
a próbowałes może Faratox B?

PostZamieszczono: pn lut 28, 2011 12:36 pm 

Mrowki maja swoja stala droge,Trzeba wiec zalepic te dziure i inne-przeciez masz fugi.zwro uwage na szczeliny tam,gdzie sucho-mroki nie poleza tam gdzie mokro np kolo wanny czy brodzika.No i obowiazkowo trzeba te dziure i oko9lice posmarowac szmatka namoczona w occie.Poniewaz mieszkasz na parterze,wnioskuje,iz do gniazda nie dotrzesz.zatem warto moze siegnac po taki srodek ktory nie odstrasza(to tzw repelenty)TYLKO po chemiczny ATRAKTANT-tj srodek,ktore mrowy zawloka do gniazda i podtruje krolowa.Nie znam srodka o tej nazwie-wazna jest tzw substancja aktywna.Sprobuj.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.