Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pt gru 27, 2024 7:28 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz paź 24, 2010 5:39 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam

W piątek mieliśmy odbiór mieszkania było całkiem przyjemnie ... ale .. bo zawsze musimy być jakieś ale :(

dziś zauważyliśmy jeszcze jedną sporą rysę na szybie drzwi balkonowych. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobną sytuacje ? Jak archicom podchodzi do takich spraw szczególnie jeśli chodzi o szyby?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

PostZamieszczono: ndz paź 24, 2010 7:37 pm 

szansa zawsze jest, trzeba zgłosić, że się nie zauważyło wady/usterki a przy słonecznym dniu wada "wyszła na światło dzienne". wszystko będzie zależało od postawy dewelopera w stosunku do klienta bo domniemam, że protokół podpisaliście bez uwag w stosunku do stolarki okiennej?...

PostZamieszczono: ndz paź 24, 2010 7:49 pm 

w kuchni na jednym z okien było jeszcze kilka zgrupowanych mniejszych rys ... i to do protokołu wpisano.
Pluje sobie w brodę bo oglądałem te drzwi balkonowe wtedy a tej rysy nie zauważyłem :/

Pytanie dodatkowe ... czy oni te szyby wymieniają czy robią polerkę? bo o tym też słyszałem.

PostZamieszczono: ndz paź 24, 2010 7:57 pm 
Awatar użytkownika

My zauważyliśmy kilka rys na szybach, ale podczas odbioru więc nie było problemu (wymienili w ciągu 3tyg). Wydaje mi się, że jest kilka dni na zgłoszenie czegoś co zauważyliście przy bardziej wnikliwym "oglądnięciu" albo tak jak pisał poprzednik przy innych warunkach pogodowych czy innym świetle. Na pewno warto próbować.
Co do wymiany to u nas wymienili szyby. Przybyła ekipa wycieli, wstawili nowe, zasilikonowali
Pozdrawiam

PostZamieszczono: pn paź 25, 2010 7:15 am 

Problem rys na oknach się pojawia dość często na naszym osiedlu....
więc z przekonaniem, że to nie Wy sami sobie porysowaliście okno nie powinno być problemu :)
BTW: przed odbiroem mieszkania muszę dokładnie przećwiczyć szukanie rys na oknach... :o

PostZamieszczono: pn paź 25, 2010 4:52 pm 

pawel_s pisze:
BTW: przed odbiroem mieszkania muszę dokładnie przećwiczyć szukanie rys na oknach... :o

No teraz to już wiem ... że można wpisać do protokołu, że okna zostaną sprawdzone w terminie późniejszym po uprzednim ich wymyciu.. to tak nawiasem dla idących za nami :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.