Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 4:56 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz gru 19, 2010 12:01 am 

Mieszkaniec osiedla: Nie
Ja kupiłam dzisiaj styropianowe termoopakowanie na butelke ,szczoteczke do włosów(na prośbę Monisi) i jeszcze jutro przywioze kilka kosmetyków dla Moniki,butelki,niekapki . i szczotkę do butelek też mam. Aha i Monika BARDZO prosiła o zwykły termos (żeby nie gotowac ciągle wody,tylko miec juz gorącą w termosie gdy przyjdzie pora na karmienie) marzy się też jej podgrzewacz -jakas Pani do niej zadzwoniła,narobiłą nadzieji ze da i ciszaa....:( 2 ręczniczki z kapturkami też mam. I Monika wolałaby,aby w miarę możliwości,rzeczy dla małej były wyprane -chodzi o to,że dla niej pranie we frani to koszmar :( ja sama nowy ręczniczek dla Kingi wyprałam i włączyłam na podwójne płukanie żeby miała od razu do użytku. A krzesełko do karmienia dla małej dostanie od Justyny.

Ostatnio zmieniony wt gru 21, 2010 11:31 am przez michalinaChudy, łącznie zmieniany 2 razy

PostZamieszczono: ndz gru 19, 2010 9:53 am 

Słuchajcie jesli chodzi o Tate Moniki to bardzo sympatyczny człowiek po przejsciach i Monia bardzo liczy sie z jego zdaniem a on sie bardzo cieszy z waszej pomocy rozmawiałam z nim i powiedział mi że wszystkim chetnym udzielenia pomocy jest bardzo wdzieczny i mówi ze przedewszystkim ważna jest maleństwo ponieważ nie stać ich było nawet na mleko-Bebilon pepti ostatnio chodzili i prosili o pożyczenie pieniążków bo im sie kończyło wiec sytuacja była wrecz dramatyczna dlatego postanowiłam napisać na forum wiadomość i odzew był duży ludzi dobrego serca .Niektórzy zaprzestali na telefonie np:rozmawiałam z panem z opieki społecznej ale z innej miejscowości i pytał czemu w takiej sytuacji zasiłek jest tak niski nie mógł tego pojąć i potrzebna jest osoba która by im pomogła zawalczyć o te pieniążki bo napewno należy im sie wiecej mam taka prośbe jesli ktoś z państwa miałby wiecej czasu to prosze zająć sie tą sprawą bo też bybyło jakiejś rozwiazanie choćby czesciowe ich problemów.Pozdrawiam wszystkich.

PostZamieszczono: ndz gru 19, 2010 1:56 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
odnośnie potrzebnych ubranek:
Kinga ma sporo za duży kombinezon. Monika mówi,że przydałby się taki "na teraz".
Ja mam przygotowane dla jej 2 ale obawiam się,ze też mogą być za duże:(
Poza tym wolałabym nie dublować rzeczy. Dziele paczki na Monikę, Dom Samotnej Matki, Noclegownię i Świetlice. Nie chce, żeby ktoś miał nadmiar, a ktoś inny został bez niczego (w dużym uproszczeniu:)

PostZamieszczono: ndz gru 19, 2010 2:50 pm 

Dzięki miłym ludziom zebraliśmy już sporo ubranek, trochę pieluch i kosmetyków oraz rzeczy codziennego użytku :)
Gdy pojedziemy do Moniki to będziemy znali dokładny stan ilościowy i wielkościowy - na razie wszystkie rzeczy są popakowane w torby i kartony.
Ok. 15:00 jadę do Kingi i jej wszystko zawiozę.

W akcji "DAJ PIĄTAKA" wzięło już udział kilka osób i jeden supercwaniak :D

PostZamieszczono: ndz gru 19, 2010 11:34 pm 

Witam,
Chciałabym również pomóc tej rodzinie. Szykuję ubrania głównie dla Moniki (min. kilka swetrów), parę rzeczy znajdę również dla mężczyzn.

Ponadto mam do oddania telewizor, stolik pod komputer (może służyć jako stolik lub biurko) oraz 4 krzesła. Proszę dać znać czy to potrzebują.
Telewizor i stolik mogę naszykować na poniedziałek w godzinach wieczornych. Krzesła właściwie też ale muszę sprawdzić czy są czyste.
Jeśli chodzi o stolik to ma delikatnie uszkodzony blat na jednym rogu (sprawka firmy kurierskiej) ale jak się położy obrusik nic nie będzie widać. Stolik ma nogi na kółkach które można blokować.
Krzesła są metalowe z czarnym obiciem. Stoją w piwnicy i nie wiem czy tapicerka nie wymaga prania. Niestety jak wymaga to przed świętami nie dam rady ich wyprać.
Ania

PostZamieszczono: pn gru 20, 2010 12:22 am 

Dobry wieczór, właśnie wróciłam od Moniki i Kingi.
Monika wszystkim bardzo dziękuje za okazaną pomoc. :bukiecik:

W mieszkaniu jest schludnie i czysto.
Monika stara się jak najlepiej dbać o dziecko.

Ania1 - ubrania przydadzą się na pewno zwłaszcza dla Moniki, telewizor mają i to nawet w dosyć dobrym stanie. Będę się widzieć z rodziną w środę to zapytam o meble.

Pokój ogrzewany jest piecem kaflowym na węgiel, w kuchnio - przedpokoju ogrzewania nie ma,
kuchenka działa na butlę gazową, w kranie jest tylko zimna woda.

Jak wcześniej pisałam Monika pierze w pralce FRANI i płucze w misce z zimną wodą :?
Pralka automatyczna byłby wybawieniem dla niej i dla malutkiej Kingi która ma alergię.

PS
Dziękuję wnikliwemu forumowiczowi za "przypomnienie", że "daj piątaka" jest z "Chłopaki nie płaczą " 8)

PostZamieszczono: pn gru 20, 2010 2:43 pm 

Drodzy Forumowicze,
nieśmiało chcę zaproponować, że może byśmy pomogli znaleźć pracę dla ojca Moniki i jej chłopaka :co:

Może Ktoś zna Kogoś kto potrzebuje mężczyzn do pracy w okolicach Oławy.
Szczegóły na temat tych panów mogę podać zainteresowanym. Nie chcę wypisywać na forum.

Kinga waży 5kg i ma 58 cm długości, jeżeli chcecie państwo jeszcze coś przekazać to zapraszam.

Choinkę mają :-)

PostZamieszczono: pn gru 20, 2010 6:11 pm 

Witam,
My mamy do oddania stół z ikei. Poszperam też w rzeczach po córci.
Do kogo można dostarczyć?

PostZamieszczono: pn gru 20, 2010 7:03 pm 

Witam również,
w niedziele byłam z Edytką u Moni i dzisiaj jeszcze do niej pojechałam. Mimo,że w niedziele pozostawiłyśmy Monice sporo do sprzątania :) to dzisiaj jak do niej pojechałam był już błysk :D posprzątane,wszystko poukładane.Kinga czyściutka i pachnąca (w niedziele była pierwsza kąpiel w oilatum ) Co do butelek - te stare (wyglądały tragicznie) a dostała 3 nowe,ale jest problem,ponieważ są one z Nuk (te szerokie)a Kinga nauczyła sie pić z Avent i Lovi to przydały by się 3 smoczki Lovi ( jedyne które oprócz nuk pasują do butelek ) smoczki o rozmiarze +3 miesiące .Po świętach mogę kupić, ale jestem z drugiego końca Wrocławia i nie mam jak zawieść. A dzięki smoczkom miała by dziewczyna komplet ( bo jak narazie nadal używa 1 starą butelkę która jeszcze "może być" ) Termos i czajnik bezprzewodowy zawiozłam Monice dzisiaj,także choć trochę ułatwi jej to życie :) franki do pokoju i do kuchni też dostała . Co do ubrań,to napewno dla Kingi przydadzą się śpioszki zaczynając od rozmiaru 62 (wczoraj miałyśmy problem w co ubrać Kingę - ona jest naprawdę malutka ). Monika ma tylko adidasy ( nosi 37 )1 parę spodni ( postrzępione strasznie) Faceci dostali dość dużo ubrań, także im juz wystraczy :-) Aha...i wanienke i leżaczek do kąpieli zawiozłam wczoraj ( jak zobaczyłam w niedziele w jakim stanie mieli wanienkę dla malutkiej... :(

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 3:34 pm 

Witam,.

ja też chętnie pomogę. Mogłabym oddać trochę mleka Bebilon Pepti 2 - moja córeczka je pije i chętnie podzieli sie z koleżanką. Mam też duże opakowanie proszku LOVELA - podaruję także. Gdzie mogłabym to podrzucić, a już wogóle super jesli ktoś mógłby dziś lub jutro do południa pomócmi i odebrał to ode mnie. Nie będę mogła wyjśc z córeczką niestety wieczorem... Mój tel. 501 11 64 14
Aha - mam jeszcze specjalny balsam do ciała dziecka z atopowym zapaleniem skóry - duża butla 500 ml z renomowanej firmy SVR. Bardzo pomaga. Został mi z zapasów, a moja córeczka już używa innego. Chętnie podaruję, napewno się przyda.

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 4:33 pm 

Witam. Trafiłam tutaj dzięki Michalinie. Niestety wysłanie paczki opóźniło się trochę,a ja nie jestem ani z Wrocławia, ani z waszego osiedla by dorzucić się do transportu.

Wysyłam zatem jutro;
-dwie puszki Bebilonu Pepti-1- z tego co pamiętam jedna puszka idzie na 3-4 dni, więc pewnie jeszcze sporo potrzeba.

-herbatkę Bobovita-duża-melisa z jabłkiem- tego też trzeba będzie więcej zakupić
- mogę wysłac te butelkę Lovi-jesli jest taka potrzeba.

-powysyłam trochę ubranek-spioszki, pajacyki co się uda wyszperać.
Zdam relację wieczorem jak to popakuję.

To tylko kropelka w morzu potrzeb zapewne...Będzie łatwiej się zorganizowac jak będziemy wiedzieli co Monika już dostała i w jakich ilościach, żeby się nie dublować, bo potrzebujących jest naprawdę wielu.

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 4:35 pm 

Gabcia, jak chcesz to mogę podskoczyć. Mam zamiar dzisiaj podskoczyć do Pani Edyty i przekazać jej troszkę żywności dla rodzinki Moniki.
Info masz na PW:-)

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 4:41 pm 

Witam,
będę w domu po godz.20 serdecznie zapraszam, jutro będę się widziała z Moniką.

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 5:00 pm 

jeżeli ktoś ma niepotrzebny smoczek Lovi to bardzo sie przyda - Kinga nie potrafi pić ze smoczka nuk a własnie ma 3 takie butelki 1 mała + 2 duże a te obecne butelki sa w tragicznym stanie :(

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 5:23 pm 

Z tego co wiem Monika ma już spory zapas mleka Bebilon Pepti .Sama (z pomocą Łukasza:) )kupiłam 6 i kilka naliczyłam od pozostałych forumowiczów, także lepiej już kupować Pepti 2.

Przekazuje jeszcze raz prośbę Taty Moniki o maszykę do sztrzyżenia. Może jakiś Pan, wymienia swoją na "nowszy model"...?

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 5:24 pm 

Oczywiście chodzi mi o zapas mleka Bebilon Pepti 1(zapomniałam dodać:)

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 5:36 pm 

Ale Monika coś mi wspominała,że Kinga jest wcześniakiem i może być tak, że lekarz zaleci później podawanie bebilonu pepti 2 ... ale o tym przekonamy sie dopiero,gdy malutka skończy 5 miesięcy (czyli koniec stycznia)

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 5:55 pm 

Po porządkach w szafie 8) mam do oddania trochę ciuchów w rozmiarze XS dla Moniki, nowy koc polarowy,kilka grzechotek kaszkę ryżową po 4 miesiącu,dwie małe kawy. Poszukam tez spiworka do wozka. Przyniose Ci Edyto dzisiaj po 20.

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 6:40 pm 

Do Bartek - kiedy rozmawiałaś z ojcem Moniki, bo w niedzielę dostał maszynkę do strzyżenia :?
sama mu zawiozłam.

O przestawieniu Kingi na mleko BEBILON PEPTI 2 zadecyduje pediatra,
Monika ma już kilka puszek 2 ale na razie Kinga potrzebuje 1.

PostZamieszczono: wt gru 21, 2010 8:26 pm 

Umówiłam sie po odbiór rzeczy z miłym panem - dziekuję. Daję nowiutką butelkę LOVI ze smoczkiem mini - dla malutkiej po 3 miesiącu. Są jedynie odpakowane - nigdy nie uzywane.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.