Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 10:23 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 29, 2006 10:45 pm 
Awatar użytkownika

Pomysł nie jest zły, ale coś na razie kwestia półek ucichła... :cry:

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 30, 2006 9:40 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam,
czy wykonuje Pan meble, a w zasadzie fronty, również z drewna?

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 30, 2006 10:21 am 

jagodzianka pisze:
Witam,
czy wykonuje Pan meble, a w zasadzie fronty, również z drewna?

Nie daj się wkręcić, że to fronty drewniane, to płyta mdf pokryta okleiną naturalną. Wygląda jak prawdziwa decha. Wiem, bo widziałem jak to robią. Kiedyś zaproponowałem jednemu stolarzowi, który upierał się, że to lite drewno, przecięcie frontu w celu sprawdzenia. Zmienił zdanie, co do materiału, z którego są wykonane.
Jak chcesz, mogę Ci zamówić od producenta, tylko potrzebuję dokładne wymiary frontów.

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 30, 2006 11:00 am 
Awatar użytkownika

Możesz mi zamówić drewniane fronty, tak?
Chętnie bym skorzystała, ale u mnie sprawa jest trochę pokomplikowana i ja nie podejmuję się mierzenia tego. Mam w kuchni postawione murki, na tym blat i sprawa wygląda tak, że chcę pomiędzy tymi murkami zrobić półki i drzwiczki, prawdopodobnie będzie też potrzebna wymiana blatów, bo zmieniła się koncepcja, a jakby tego było mało, chcę zrobić w aneksie kuchennym szafę wnękową, która będzie się w jednym fragmencie łączyła z całą zabudową kuchenną, więc musi być utrzymana w tym samym stylu. Tu potrzebny jest fachowiec, żeby to wszystko ogarnął.
Ale mam pytanie, jaki jest koszt frontów drewnianych? Zastanawiam się czy jest to dużo droższa sprawa niż płyta. Ja osobiście wolę drewno, bardziej mi ono będzie pasowało do mojego stylu prowansalsko-rustykalnego, jednak jeśli cena tego będzie zbyt duża, być może będę musiała zrezygnować z idei.
Pozdrawiam
Miłka

Tytuł:
PostZamieszczono: pn paź 30, 2006 1:16 pm 

Chodziło mi o to abyś nie dała się wkręcić, że ktoś sprzedaje fronty z okleiną naturalną i wciska, że jest to lite drewno. Mogę Ci zamówić te z okleiną naturalną po cenie producenta. Nie wiem ile kosztują fronty z litego drewna. Co do frontów z okleiną, też nie znam dokładnej ceny. Trzeba znać wszystkie wymiary frontów, jaki ma być rodzaj okleiny i jaki wzór.
Też chciałem zrobić takie meble w kuchni, ale czas mi na to nie pozwolił. Wybrałem tradycyjny sposób. Miały być murki z cegły i w środku szafki. Super to wygląda, koleżanka zrobiła sobie meble w tym stylu. Moim zdaniem powinny być szafki pomiędzy murkami i dopiero fronty mocowane do szafek. Tak przynajmniej miałem robić u siebie i tak zrobiła koleżanka. Trzeba dokładnie zmierzyć wnęki gdzie mają być szafki. Jak już będziesz znała wymiary danej szafki to fronty będą mniejsze o 5mm z każdej strony. Wyśle Ci na pw link producenta.

PostZamieszczono: ndz sty 31, 2010 1:21 pm 

Moim zdaniem to nie jest solidna firma , ale to moje prywatne zdanie ,z którym można się zgadzać lub nie ; Wystarczy podejść na podany adres wykonawcy w F1 i zobaczyć jak ma osadzony zamek w drzwiach :) ; Już nie mówiąc o innych sprawach :) :) :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.