ja również mam z Monisią codzienny kontakt (telefoniczny) jest bardzo skromną osobą,ale sama mam małe dziecko więc wiem,co jest potrzebne. Paracetamol w czopkach, syrop typy nurofen,ibum ( malutka w każdej chwili może zacząć ząbkować)termometr elektroniczny,nożyczki,cążki do paznokci ( dla rodziny i dla dziecka ) jakies gaziki,plastry,bandaże . Kremy na odparzenia dla malutkiej Kingi ,spakowałam jej sudocrem ale przy małym dziecku to "pójdzie jak woda" także sudocrem i tormentiol ( w duzych ilościach te kremy) na pewno jakis krem przeciwodparzeniom do codziennej pielęgnacji pupy (nivea, perfecta baby, dzidziuś itp.) maka ziemniaczana - nie tylko do celów spozywczych

Brakuje tez talerzy,sztućców,kubków,garnków itp. ( ja spakowałam kilka filizanek i 3 kubki) i na pewno na święta może jakieś czekoladki dla nich ogólnie słodycze ,bo chyba większość z nas je lubi

jakby ktos miał jakieś rzeczy dla Monisi to prosze mi podrzucić w poniedziałek mój mąż ok.godz. 10 będzie jechał do Oławy to jej zawiezie ( jutro robimy objazd po rodzinie żeby pozbierać jeszcze rzeczy dla Monisi )
Mieszkam na ul.Obornickiej
. Aha ja spakowałam dla niej firanki do pokoju i kuchni. Ale rozmawiałam z Justyśką i mówiła,że dywan mają w okropnym stanie ( a jak wiadomo zanim sie obejrzymy malutka zacznie raczkować ...) może jakieś krzesełko do karmienia (drewniane może byc nawet lekko popsute - mój wujek był stolarzem to na pewno coś zaradzi

aa... i ja pościel i kołdeerke uszyłam dla malutkiej ( + 3 zestawy pościeli dla dziecka oddałam )2 miseczki, 3 łyżeczki ,10 sliniaczków, pieluszki tetrowe i flanelowe (dużo), 2 butelki ale przydadzą się tez smoczki uspokajające ( ja kupiłam 2 ale to mało), i SMOCZKI DO BUTELEK ALE NUK FIRST CHOICE z silikonu ( taką butelke jej kupiłam i taka ma tez w domu a do tych butelek inne smoczki nie pasują) ewentualnie dodatkowo do tych jeszcze smoczki Canpol BALONIK ( ta druga butelka którą jej dałam to te smoczki będą pasowały) aha i prawie najważniejsze TERMOS ( bedzie trzymała w nim gorąca wodę dla malutkiej, żeby za każdym razem nie musiała gotować,gdy przyjdzie pora karmienia - lepsze wyjście niż podgrzewacz i ekonomiczne

) WITAMINA D3 ( nawet 2-3 buteleczki z długą datą - do 2 roku życia podaje sie dziecku )