Cytuj:
I to jest to gwaltowne i przerazajace wydarzenie? Jeszcze jakies? Bo w tekscie jest liczba mnoga.
wiesz, dla mnie to nie jest gwałtowne ani przerażające, ale dla światowych mediów i polskich które kreują swiatopogląd opinii publicznej jak najbardziej.
Cytuj:
Jaki procent ceny zywnosci stanowi koszt ropy? Wiesz? Ja nie wiem i dlatego sie dziwie.
Ja też nie wiem dokładnie, ale jak sądze duży. Pomyśl logicznie.
"Geolog Dale Allen Pfeiffer zauważa w artykule zatytułowanym "Jedząc paliwa", że do wyprodukowania 1 kalorii żywności zużywa się około 10 kalorii energii z paliw. Dzieje się tak, ponieważ każdy etap nowoczesnej produkcji żywności wymaga użycia petrochemikaliów i paliw:
Pestycydy produkowane są z ropy,
Nawozy produkowane są z amoniaku, który produkowany jest z gazu ziemnego, który osiągnie szczyt ok.10 lat po szczycie produkcji ropy,
Maszyny rolnicze działają dzięki ropie,
Systemy przechowywania żywności, jak np. lodówki działają na prąd, który najczęściej powstaje z gazu ziemnego lub węgla,
Dystrybucja całkowicie zależy od ropy,
Większość żywności zapakowana jest w plastik, który powstaje dzięki paliwom.
Ludzie pochłaniają ropę w kolosalnych ilościach. W Stanach jedzenie podróżuje statystycznie 2,240 kilometrów zanim wyląduje na talerzu." Zródło: peakoil.pl
itp.
Cytuj:
A ty ludzi, ktorzy cie reprezentuja w Sejmie?
widze że nie rozumiesz o co mi chodzi. Ja to rozumiem w ten sposób że łatwiej jest o demokrację na mniejszym obszarze niz na większym, gdzie decydenci w ogóle nie liczą sie z głosem ludności. Wezmy np. Referendum ws. Traktatu Lizbońskiego w Irladnii. Jedna odpowiedz na "nie" im nie wystarczyła.
Jeżeli nie rozumiesz z Komisją Europejską. To powiedz mi czy wybierzeż Prezydenta Unijnego który będzie Cie reprezentował ( czy w ogóle wybór prezydenta UE jest jasny? )
Cytuj:
No i powiedz mi czy korzystasz z pralki automatycznej, czy .... ... czy nie korzystasz?
oczywiście że korzystam, ja nie jestem za ograniczeniem wpływu maszyn na ludzkość, tylko ich racjonalnemu wykorzystywaniu.
A Ty jaki miód wolałbyś: naturalny od rolnika czy... czy ten z Lidla?
Tekst ten napisał Pan Zbigniew Jankowski
http://liberalis.pl/2009/10/03/zbigniew ... litaryzmu/" target="_blank" target="_blank
Cytuj:
Zadziwiające jest w takim wypadku to, że w takich Stanach bezrobocie od 120 lat jest mniej więcej takie same...
Obecnie bezrobocie w USA jest najwyższe od 15 lat. Tak też wynika z Twojego wykresu.
W ogole statystyki nie mozna brać w większości przypadków poważnie. pOdam to na przykładzie: w firmie 9 pracowników zarabia 1000zł, 10 pracownik - prezes 50000 zł to statystycznie wychodzi że pracownik w tej firmie zarabia 5900zl. Tak własnie jest ze statystykami. Jak mawiał J Stalin: "Śmierć jednej osoby to tragedia, śmierć miliona to statystyka."
Cytuj:
Zapoznaj się proszę z definicją epidemii i pandemii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pandemia" target="_blank
http://pl.wikipedia.org/wiki/Epidemia" target="_blank
to zwykła grypa czym jest? skoro ma więszą śmiertelność od świńskiej
Cytuj:
Twierdzenie ze za pomoca szczepionki wladcy tego swiata chca zmodyfikowac liczbe jego ludnosci wydaje sie absurdalne. Inne glosy dodaja jeszcze ze przeprowadzajac masowe szczepienia chca chronic wlasna ludnosc przed nastepstwami tego kroku.
Ja nie twierdze że chcą nas wszystkich pozabijać, tylko chodzi mi o to że pod pretekstem swińskiej grypy pojawiają sie szczepionki której koszt wynosi około 15 dolarów. co w przeliczeniu na liczbę ludności świata daje ogromne zyski firmie która ma nieczystą przeszłość.