Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw sty 02, 2025 9:11 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz lip 27, 2008 9:12 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Hej... wysłałem info do zarządcy i nic...na razie zero odpowiedzi... a co do Policji to niestety dam sobie spokój... chciałem się dogadać ze sprawcą bez wzywania Policji...ale jak widać się nie da... a nasza lokalna Policja wiem jak działa - na razie od 5 miesięcy szukają gościa, który mieszka we Wrocławiu, wiadomo gdzie, wiadomo kto, jest ksero jego dowodu i prawa jazda i co... "sprawa w toku" szkoda gadać .... tutaj nie wiadomo kto więc na bank nic z tego nie będzie...

PostZamieszczono: ndz lip 27, 2008 10:58 am 
Awatar użytkownika

I w ten sposob poprawi sie statystyka.

PostZamieszczono: ndz lip 27, 2008 1:35 pm 
Awatar użytkownika

Niestety orson...taka prawda...ale od 3 kwietnia(wtedy złożyłem doniesienie i zeznania) pałuję się z inną sprawą na policji i co... mamy już koniec lipca... :?

PostZamieszczono: ndz lip 27, 2008 1:47 pm 
Awatar użytkownika

To zloz zawiadomienie i zapomnij. To ich statystyka nie twoja.

PostZamieszczono: ndz lip 27, 2008 3:08 pm 

Koti pisze:
pimpo pisze:
Koti pisze:
może uda się wyczaić z monitoringu. Nie odpuszczaj. Nieważne jakie szkody - cham uciekł i za to należy mu się. Kiedyś przejedzie po człowieku i ucieknie. Jak na filmie wyczaisz kto to, to policja nie może odpuścić. Zapłaci za malowanie elementu, mandat za przerysowanie i co ważniejsze ucieczkę. Trochę zaboli i może czegoś nauczy

ehe... kiedyś w rynku jeden "mistrz kierownicy" przerysował mi błotnik na moich oczach. miałem świadków, numery rej. sprawcy, sprawę zgłosiłem na policję i po paru miesiącach dostałem list zawiadamiający o umożeniu sprawy :o

pozdrawiam

to lepiej w ogóle nic nie zgłaszać?

nie mówię żeby nie zgłaszać tylko że nie jest wcale pewne, a właściwie jest pewne że sprawca nie będzie musiał za nic płacić...

pozdrawiam

PostZamieszczono: ndz lip 27, 2008 7:20 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
pimpo pisze:
Koti pisze:
pimpo pisze:
Koti pisze:
może uda się wyczaić z monitoringu. Nie odpuszczaj. Nieważne jakie szkody - cham uciekł i za to należy mu się. Kiedyś przejedzie po człowieku i ucieknie. Jak na filmie wyczaisz kto to, to policja nie może odpuścić. Zapłaci za malowanie elementu, mandat za przerysowanie i co ważniejsze ucieczkę. Trochę zaboli i może czegoś nauczy

ehe... kiedyś w rynku jeden "mistrz kierownicy" przerysował mi błotnik na moich oczach. miałem świadków, numery rej. sprawcy, sprawę zgłosiłem na policję i po paru miesiącach dostałem list zawiadamiający o umożeniu sprawy :o

pozdrawiam

to lepiej w ogóle nic nie zgłaszać?

nie mówię żeby nie zgłaszać tylko że nie jest wcale pewne, a właściwie jest pewne że sprawca nie będzie musiał za nic płacić...

pozdrawiam

no właśnie wyżej (w poście Observa) masz dowód na to że to nie jest pewne, że nie będzie musiał płacić

PostZamieszczono: pn sie 25, 2008 10:28 pm 

Mi w garażu przebili 2 opony, problem w tym, że jak wsiadłem do auta i ruszyłem, dopiero po 3-4 metrach zorientowałem się, że mam kapcie i jadę na felgach, więc auta nie odstawiłem na miejsce parkingowe tylko pod ścianę aby nie niszczyć felg jeszcze bardziej, wezwałem ochronę aby spisali protokół, ochrona stwierdziła, że moje auto nie jest prawidłowo zaparkowane więc nie należy mi się odszkodowanie, powiedziałem, że przecież na felgach nie chciałem spowrotem manewrować na moje miejsce i żeby sobie w monitoringu sprawdzili, że samochód stał prawidłowo na swoim miejscu przez noc gdy jekiś ch.. mi je uszkodził,... oczywiście wówczas się dowiedziałem, że w garażu nie ma monitoringu, a kamera która jest to najtańsza przemysłówka która ledwo obejmuje szerokość wjazdu. Wezwałem policję, spisali zeznania, zrobili zdjęcia, sprawę po 2 miesiącach umożyli. Ochrona w swoim protokole wpisała, że auto nie było prawidłowo zaparkowane i nie wypłacili odszkodowania. I jak człowiek ma się nie wkur.... jak go w chu.. robią???!!!

PostZamieszczono: pn sie 25, 2008 11:14 pm 
Awatar użytkownika

SalonLola pisze:
... że auto nie było prawidłowo zaparkowane i nie wypłacili odszkodowania.

Punkt umowy podali?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.