Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 4:09 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: wt paź 03, 2006 8:26 pm 
Awatar użytkownika

Kasiula napisała:
Doktora Marka Eliasa
Acia napisała
a co ????????

To że jest doktorem, a nie Markiem Eliasem

O innych wymienianych tu lekarzach pisało się z tytułem, więc trochę razi nagle taki spoufalony, bezpośredni ton, zwłaszcza wobec osoby z dużym dorobkiem naukowym i wysoką pozycją w zawodzie. No chyba, że faktycznie jest znajomym, ale wtedy to pewnie by nie krzyczał tych 120 złotych 8).

Kogo nie stać na dr Eliasa, to do niego nie pójdzie, mamy wolny rynek. Można wybierać spośród setek innych lekarzy, choćby w Emedzie na Glinianej.

AMorku, generalnie jak chcesz mieć lekarza, który praktykuje też w szpitalu, a nie tylko ambulatoryjnie, co ja osobiście uważam za wielką zaletę, i myślisz o Dyrekcyjnej, jako potencjalnym miejscu swoich porodów (a w perspektywie ponoć Borowskiej), to ja Ci polecem posłuchać Trojki lub joskai. I dr Elias i dr Fuchs, o profesorze Zimmerze nie wspominając, są ludźmi wielkiej kultury osobistej oraz ogromnej wiedzy i doświadczenia. Dr Markuszewskiego i Polaka nie znam, wię nie będę się wypowiadać na ich temat.
W przypadku ciąży fizjologicznej myślę, że wybór lekarze nie jest tak istotny, ważne jest mieć do niego zaufanie i poczucie bezpieczeństwa, jednak w przypadku problemów z zajściem w ciążę, czy jakiś jej powikłań warto oddać się w opiekę prawdziwego specjalisty.
I nie ma co za bardzo wczytywać się w forum gazety, bo na każdego znajdziesz zarówno pochlebne, jak i negatywne opinie.

Ps Trochę mi cytowanie nie wyszło, ale wyszłam z wprawy :oops:

Tytuł:
PostZamieszczono: śr paź 04, 2006 8:17 am 

Kasiula pisze:
[b]Kasiula napisała:
i myślisz o Dyrekcyjnej, jako potencjalnym miejscu swoich porodów (a w perspektywie ponoć Borowskiej),

raczej nie myślę o Dyrekcyjnej - bo mam niemiłe wspomnienia związane z koleżanką, za to na Brochowie rodziłam córkę i mile wspominam tamtejszą opiekę

a co znaczy (a w perspektywie ponoć Borowskiej) ?

Tytuł:
PostZamieszczono: śr paź 04, 2006 7:46 pm 
Awatar użytkownika

Dr MARKUSZEWSKIEGO SZCZERZE ODRADZAM b łam u niego osobiscie i to co mi mówił ,obiecywał, czarowal ludzkie pojecie przechodzi .DR Markuszewski lubi bawic sie w jasnowidza a najgorsze jest to ze faszeruje lekami często pochodzacymi z własnego gabietu -ja to przeszłam i moja kuzynka ktora dzieki niemu poronila .
Dr Polaka nie znam ale czytalamwiele dobrego o nim na innym forum.
Mam prosbe o namiary na tych lekarzy o których piszecie - bardzo potrzebuje dobrego lekarza -

Tytuł:
PostZamieszczono: śr paź 04, 2006 11:21 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
a ja osobiście polecam doktora Wiktora Jarosza -

Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 2:59 pm przez Xena_z_Xsary, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostZamieszczono: czw paź 05, 2006 2:33 pm 

bajka pisze:
Mam prosbe o namiary na tych lekarzy o których piszecie - bardzo potrzebuje dobrego lekarza -

do dr Polaka znajdziesz namiary na jego stronie http://www.polak.med.pl

Zarejesrowałam się do niego

I dziękuję za opinie o dr Markuszewskim - sama zaczęłam mieć podobne wrażenie - a ta apteke naprzeciw jego gabinetu to nieźle zarabia na jego pacjętkach

Tytuł:
PostZamieszczono: czw paź 05, 2006 9:36 pm 
Awatar użytkownika

wielkie dzięki za wszystkie namiary :)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt paź 06, 2006 1:12 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
http://www.maluchy.pl/specjalisci/preeti_agrawal/

drobna korekta do tego co jest napisane w linku.
jest autorem 3 ksiązek...;) ostatnia "odkrywam macierzyństwo"

tak na marginesie. zastanawiam sie...
czy jest to jedyna Pani doktor ginekolog...czy moze jedyna dobra, ktora mozna z czystym sumieniem polecic.

pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: pt paź 06, 2006 9:46 am 
Xena_z_Xsary pisze:

......................

Gratulacje Xena ! :)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt paź 06, 2006 8:23 pm 

Mira pisze:
Xena_z_Xsary pisze:

......................

Gratulacje Xena ! :)

mira dzięki!
i możesz mi mówić po prostu Xena z Xsary;)

to taki czarny humor;)

Tytuł:
PostZamieszczono: pt paź 06, 2006 9:44 pm 
Xena z Xsary nic mi nie mowi, natomiast Xena to prawie jak Ksenia - brzmi bardziej swojsko :wink: :)

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 8:44 pm 

Witam! Jeśli chodzi o dra Markuszewskiego...Byłam jego pacjentką przez parę miesięcy i początkowo miałam wrażenie, że widzę efekty. Umartwiałam się strasznie..Najgorzej było z odstawieniem słodyczy:(:( Ale potem okazało się, że zaczynam niedowierzać metodom pana doktora... Jeśli podjadałam słodycze, pan doktor mówił, że widzi efekty diety i wogóle jest cudnie. Jak ją trzymałam( aż do bólu), uznawał, że się pogorszyło..Poza tym wszystko mi się w organiźmie "pofertało":) Twierdził, że cierpię na straszne bóle różnych organów.. Tylko, że ja o nich pierwszy raz w życiu słyszałam i nic mnie nie bolało:). Po paru miesiącach powiedział, że widzi poprawę, bo śpię już na plecach, a nie na boku( A JA NADAL ŚPIĘ JAK SPAŁAM:)!
No i żadnych badań, na które liczyłam...Teraz znowu objadam się czym popadnie i leczę się u dr Fuchsa, którego polecam!

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 8:47 pm 

ojojojoj...z nadmiaru emocji przy wspomnieniach wkradł się straszliwy ortograf!!! ups..

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 9:14 pm 
Awatar użytkownika

To on jest ginekolog czy zajmuje się odchudzaniem, czy też znachorowaniem, bo już się pogubiłam ? :o

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 10:06 pm 

taki po prostu do rany przyłóż jest jak widać....

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 08, 2006 10:17 pm 
Awatar użytkownika

ten doktor zbawia sie we wróżbite ginekologa .Po wejściu do gabinetu pierwsze o co prosi to o to aby nic nie mówić tylko najpierw bada i zaczyna się ...wróżenie -typu Pani spi na tym boku bo to i to ma Pani przesuniete , kąpie sie Pani w takich ..plynach do kapieli a nie powinna Pani ( tyle żeja akurat ich nie używam,je Pani to i to ,zajdzie Pani w ciąże bo ja to Pani mowie i oj nie zaszła Pani ale tym akurat ja sie nie przejmowałam a nawet sie cieszyłam bo moja kuzynka zaszła ale tak ja nafaszerował lekami ze poroniła ,przerażona pojechała z męzem do niego a on jej na to ze w sumie to dobrze sie stało bo mogł sie jej urodzić MONGOŁEK tak jej odpowiedział i to była jej ostatnia wizyta u niego.Lekarz w Brochowie gdy zobaczył czym ja faszerował nasz doktor az złapal sie za głowe .

Tytuł:
PostZamieszczono: wt paź 10, 2006 7:30 am 

Bajka - przykro mi z powodu Twojej kuzynki
To prawda - dr Markuszewski faszeruje kobiety w ciąży niepotrzebnymi lekami
Ciesze się że sama w porę zaczęłam mieć wątpliwosci i skonsultowałam wszystko u dr. Polaka. Po tym co mu powiedziałam od razu zoriętowała się, że chodziłam do Markuszewskiego.
Markuszewski wmawiał mi, że moja ciąża jest zagrożona i podawał leki i zastrzyki domięśniowe, które podaje sie kobietom leczonym na niepłodność. Dr. Polak uspokoił mnie, że nie są one szkodliwe, ale też nie potrzebne - Markuszewski chciał chyba mnie naciągnąć na więcej wizyt, bo wiąże się to z podtrzymywaniem ciąży.
Za to dr Polak powiedział, że jestem zdrowa jak ryba, a ciąża rozwija się zupełnie prawidłowo.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :)

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz paź 22, 2006 1:09 pm 

A ja polecam Panią ginekolog Malinowski na ulicy Inżynierskiej. Super babka.

Tytuł: ginekolog
PostZamieszczono: ndz lis 05, 2006 1:03 pm 
Awatar użytkownika

Czy ktora z pan orientuje sie czy dr Tomasz Fuchs (wspomniany przez Trojke) przyjmuje na kase chorych? A jesli nie, to jak wiele trzeba zaplacic za wizyte.
Porazdzcie.

Pozdraiam

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz lis 05, 2006 3:29 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
na nfz dr Fuchs nie przyjmuje (no, chyba że w klinice - do porodu :wink: )
wizyta na Armii Krajowej - 70 zł z usg

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz lis 05, 2006 3:40 pm 
Awatar użytkownika

Taka suma raczej mnie nie satysfakcjonuje, a do rodzenia dzieci jeszcze pare lat :wink:
A czy znacie moze jakiegos dobrego ginekologa (najlepiej mezczyzne, poniewaz delikatniej obchodza sie z pacjentkami :)), ktory jednak ma umowe z kasa chorych?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.