Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 30, 2024 9:12 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: śr cze 17, 2009 12:49 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
krustyna pisze:
np. produkty polskiej firmy Sante

to przy okazji poproszę o żurawinę tej firmy

PostZamieszczono: pt cze 19, 2009 10:48 am 

Wiem , ze ciężko rozkręcić osiedlowy sklepik zwłaszcza na początku, ale tyle bylo mowy o pieczywie żytnim na zakwasie, świeżych pieczonych kurczakach produktach BIO w przyzwoitych cenach. Ostatnio robiłam zakupy w sklepie TAngo i pytałam o taki chlebek ŻYTNI NA ZAKWASIE. Niestety pani zrobiła zdziwioną minę i miałam wrażenie, że nie wie o jaki chlebek pytam. Gorzej, pani nie wiedziała jakie wogóle chlebek sprzedaje. Za mną ktoś pytał o kurczaka z rożna ( JEST PORA OBIADOWA). Pani ekspedientka krotko skwitowała :" nie ma " i nikt sie nie dowiedział , czy można będzie takiego kurczaka zamówić, na konkretna godzinę, czy tez nie ( a wiem że w Hippim można było) . Kupiłam marchewkę BIO , która leżała sobie bezcenna na półce. Ucieszylam sie, ale w domu zdębiałam, bo kilogram marchewki BIO kosztuje w sklepie TAngo 6.2pln. Uważam , że to stanowczo za drogo , bo Pan ktory przywozi taką marchewkę prosto pod drzwi bierze 2,5 pln. Wiecej tej marchewki w sklepie TAngo nie kupie. SŁoiczki BIO dla dzieci też są bardzo drogie, czy naprawde sie nie da znalezć tańszego dostawcę?

PostZamieszczono: pt cze 19, 2009 12:01 pm 

A gdzie to świeże ciasto i stoliki z parasolami??
A miało być tak pięknie......

Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 3:03 pm przez Stoper, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: pt cze 19, 2009 2:50 pm 
Awatar użytkownika

Cytuj:
gdybym codziennie mogła kupić u Was jabłka, banany, owoce sezonowe, warzywa na rosół, ziemniaki, sałatę i nie musiała wyruszać po te produkty specjalnie do Gaju.
Wszystko to jest :) Pilnuję, żeby było codziennie.

Cytuj:
niech chociaż będzie ten Komiśniak od Kubiaka, nie był zły...
Odkąd jest Kubiak (poniedziałek) jest i komiśniak :)
Cytuj:
dodaję serek wieluński "Mój ulubiony"
będzie poszukiwany razem z produktami KaMos.

Cytuj:
produkty polskiej firmy Sante
dziękuję za wskazówkę. Od dzisiaj są już też "mlekołaki" a z Sante w sprawie płatków i żurawiny będę się kontaktował.

Cytuj:
mam taką propozycję do rozważenia - może rozmieścić w sklepie estetyczne tabliczki z napisami, gdzie co jest, bo rozkład produktów wcale nie jest intuicyjny, nie mówiąc o tym, że jest taki sam, jak poprzednio... :)
(przykładowo umieszczenie produktów ekologicznych, w tym chrupków: są bardzo daleko od tych zwykłych, nie wiem, czy to celowe, ale nie rozumiem tej logiki)
Powiem tak - rozmieszczenie nie jest najszczęśliwsze, rozważaliśmy zmiany, ale stwierdziliśmy, że część Klientów jest przyzwyczajona po Hippi. W tej chwili pracujemy nad większą reorganizacją powierzchni - żeby było bardziej przytulnie i nie jak w markecie. Kiedy to się uda zrealizować, nie wiem, bo muszę walczyć ze sztabem niesłownych ludzi, którzy nie wywiązują się z obietnic, a przez to nie da się zrobić przebudowy....

Cytuj:
to przy okazji poproszę o żurawinę tej firmy
ok :)

Cytuj:
Wiem , ze ciężko rozkręcić osiedlowy sklepik zwłaszcza na początku,
dziękuję za to zrozumienie i mam nadzieję, ze te początki się zaraz skończą...
Cytuj:
ale tyle bylo mowy o pieczywie żytnim na zakwasie, świeżych pieczonych kurczakach produktach BIO w przyzwoitych cenach. Ostatnio robiłam zakupy w sklepie TAngo i pytałam o taki chlebek ŻYTNI NA ZAKWASIE. Niestety pani zrobiła zdziwioną minę i miałam wrażenie, że nie wie o jaki chlebek pytam. Gorzej, pani nie wiedziała jakie wogóle chlebek sprzedaje.

Z chlebem jest problem tego typu, że wszystkie "tradycyjne" piekarnie nie dowożą. Mają swoje punkty i to im wystarcza. Chleb ze Św. Katarzyny jest na zakwasie i nie są do niego dodawane ulepszacze - 100%, natomiast to nie o to w pieczywie chodzi. Chodzi o recepturę i w dużej mierze mąkę... ale szukamy dalej...

Cytuj:
Za mną ktoś pytał o kurczaka z rożna ( JEST PORA OBIADOWA). Pani ekspedientka krotko skwitowała :" nie ma " i nikt sie nie dowiedział , czy można będzie takiego kurczaka zamówić, na konkretna godzinę, czy tez nie ( a wiem że w Hippim można było)

Zaraz na ten temat porozmawiam z pracownikami. Odnośnie kurczaka - będzie od poniedziałku.
Cytuj:
Kupiłam marchewkę BIO , która leżała sobie bezcenna na półce. Ucieszylam sie, ale w domu zdębiałam, bo kilogram marchewki BIO kosztuje w sklepie TAngo 6.2pln. Uważam , że to stanowczo za drogo , bo Pan ktory przywozi taką marchewkę prosto pod drzwi bierze 2,5 pln. Wiecej tej marchewki w sklepie TAngo nie kupie.
Nie była bezcenna... metka cenowa była przyklejona do koszyka, w którym ta marchewka leżała. Cena rzeczywiście jest wysoka, ale proszę wziąć pod uwagę, że teraz na marchew jest najgorsza pora. Zapasy prawie wyczerpane (my też już bio marchewki nie mamy, bo nie możemy jej dostać), a świeżej nie ma. Proszę przyjść do nas i popatrzeć na ceny eko warzyw, które są już tegoroczne - na pewno ceny nie rozczarują, natomiast cebula i ziemniaki to jeszcze z zeszłego sezonu, więc niestety i cena odpowiednio wyższa....

Cytuj:
SŁoiczki BIO dla dzieci też są bardzo drogie, czy naprawde sie nie da znalezć tańszego dostawcę?
Produkty MyEcolife są bezpośrednio od producenta. Wędliny MyEcolife są w Piotrze i Pawle - proszę popatrzeć na ceny - oni tak mają. Co do HIPP Bio - cena jest delikatnie wyższa niż zwyczajnego HIPP, ale będziemy negocjować z dostawcą obniżkę cen tego asortymentu.

PostZamieszczono: pn cze 22, 2009 10:50 am 

Bardzo dziękuje za prokonsumencka postawę. :-D
Zamówiłem w sobotę, w Tango, ingrediencje :-D niezbędne do domowego sporządzenia flaczków.Pan z Tanga nie dość,ze błyskawicznie zlecenie zrealizował ,ale tez zadzwonił do mnie informując.ze towar jest do odbioru...
Jakby tego malo,koszt zakupu był naprawdę konkurencyjny...
Myślę,ze sklep się powoli rozkręci, pozbędzie złego ducha poprzednika, ku zadowoleniu mieszkańców osiedla. :)

PostZamieszczono: śr cze 24, 2009 2:00 pm 

ja niestety miałam również przygodę z chlebem jak embart !!
a chleb ze św. Katarzyny- przynajmniej ten który został mi pokazany - ma metkę ze składem na której nie ma słowa o zakwasie - więc jako tako na zakwasie nie jest!

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 10:13 am 

Witam
Wiem, że pytanie będzie dość głupawe, ale w związku z tym, że dopiero za kilka miesięcy wprowadzę się na osiedle chyba mam prawo nie wiedzieć :)

Chodzi mi o to gdzie dokładnie znajduję się sklep Tango ? :) Piszecie, że w miejscu starego sklepu itd...tylko, że ja nie wiem gdzie stary był, a zanim zacznę robić w Tango codzienne zakupy - chętnie kupiłbym niemiecką chemię. Od czasu do czasu jestem na Jagodnie ze względu na budowę, także jakieś zakupy przy okazji mogę zrobić.

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 10:32 am 
Awatar użytkownika

Wojtekz pisze:
Witam
Wiem, że pytanie będzie dość głupawe, ale w związku z tym, że dopiero za kilka miesięcy wprowadzę się na osiedle chyba mam prawo nie wiedzieć :)

Chodzi mi o to gdzie dokładnie znajduję się sklep Tango ? :) Piszecie, że w miejscu starego sklepu itd...tylko, że ja nie wiem gdzie stary był, a zanim zacznę robić w Tango codzienne zakupy - chętnie kupiłbym niemiecką chemię. Od czasu do czasu jestem na Jagodnie ze względu na budowę, także jakieś zakupy przy okazji mogę zrobić.

Jak skręcasz z Buforowej w Vivaldiego to zaraz po lewej stronie, obok jest Apteka. Ciężko niezauważyć witryny Tangowej

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 11:40 am 
Awatar użytkownika

marilyn pisze:
ja niestety miałam również przygodę z chlebem jak embart !!
a chleb ze św. Katarzyny- przynajmniej ten który został mi pokazany - ma metkę ze składem na której nie ma słowa o zakwasie - więc jako tako na zakwasie nie jest!

a konkurencja nie śpi - smaczny chleb żytni na zakwasie można już kupić w Antonio 8)

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 12:17 pm 
Awatar użytkownika

Trojka pisze:
a konkurencja nie śpi - smaczny chleb żytni na zakwasie można już kupić w Antonio 8)

W Antonio? :shock:

Ale mają kiepski e-marketing :P

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 2:35 pm 
Awatar użytkownika

polonnista się znalazł 8) ;)

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 3:05 pm 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

ZaTo pisze:
Trojka pisze:

W Antonio? :shock:

Ale mają kiepski e-marketing :P

Tak sie zastanawiam czy np. uzytkownik Tango to nie jest ktos z Antonia albo z Greena. 8)

Zebral info czego ludziom brak bez kierowania na siebie gromow ze tego nie ma i tamto nieswieze i teraz po cichutku bez rozglosu poprawi asortyment. Bez BlackPRu.

Biedne Tango moze nie miec bladego pojecia o forum ... i zanim sie obudza konkurencja ich dobije ;).

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 3:22 pm 

fakt, Pan Robert ma polskie muesli w sprzedaży od dawna! ;)
dwa rodzaje!

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 5:06 pm 

zróżnicowane, dobre pieczywo to podstawa! W Hippo były dobre bułki z ziarnami, dynią, może jeszcze wrócą...

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 6:02 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Trojka, czy ten żytni to taki krojony pakowany w folię?

Kupiłam ostatnio w Antku chleb z wielkim napisem głoszącym, że jest robiony na zakwasie, a w składzie miał drożdże. Smak miał znośny.

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 7:39 pm 
Awatar użytkownika

o kurcze, masz rację :o
w składzie są drożdże
ale i tak niezły... choć cena jak chleba na zakwasie 8)

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 9:42 pm 
Awatar użytkownika

smak rzeczywiście dobry.
też się ucieszyłam jak zobaczyłam taki rarytas u nas na osiedlu.

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 10:47 pm 
Awatar użytkownika

Taki off-top: tak sie zachwycacie chlebkiem na zakwasie, a zrobienie go samemu jest latwe i mozna dodawac to co lubicie (migdaly for example) Jedyna wada to czas "wylegania" zakwasu.

PostZamieszczono: pt cze 26, 2009 11:25 pm 
Awatar użytkownika

lastwill pisze:
a zrobienie go samemu jest latwe i mozna dodawac to co lubicie (migdaly for example) Jedyna wada to czas "wylegania" zakwasu.

taaa, a druga, że samemu trzeba wszystko robić 8)
jak dasz spróbować tego, co sam pieczesz, to może kiedyś zaryzykuję :)

PostZamieszczono: sob cze 27, 2009 6:49 am 
Awatar użytkownika

zakwas można kupić :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.