Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pt gru 27, 2024 10:53 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Czy chciałbyś mieć Wideostradę HD ?
Mam telefon TP i chciałbym Wideostradę 10%  10%  [ 4 ]
Nie mam telefonu TP, ale założę telefon z Wideostradą 7%  7%  [ 3 ]
Nie mam telefonu TP i nie chcę Wideostrady 64%  64%  [ 27 ]
Mam telefon TP ale nie chce Wideostrady 17%  17%  [ 7 ]
Zostanę przy obecnej usłudze i supporcie Goldiego 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 42
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt gru 08, 2006 1:01 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam,

Jako, że sam chcialbym mieć porządną TVK, czy ogolnie odbierac TV dobrej jakości... zgłaszam się do Was z prośbą o udział w sondzie.

Wiem, że większość mieszkancow jest juz zmeczona ciaglymi awariami TVK Goldi, ktora swiadczy swoje uslugi na poziomie gorszym niż najgorszy z możliwych. Ciągłe awarie, śnieży... po telefonach od mieszkańców zero reakcji... no w sumie fakt umowy podpisane na rok... to kolega Goldi ma głęboko w dupie to jak świadczy swoje usługi.

Jako wielki sympatyk naszego osiedla, chciałbym uniknać sytuacji, gdzie na każdym balkonie, każdego mieszkania, będzie wisiała antena satelitarna szpecąca nasze piękne bloki.

Alternatywą na TVK Goldi, a jednocześnie na brak anten SAT na osiedlu jest oferta Wideostrady TP.sa. Niestety oferta nie jest tania, aczkolwiek sadze, ze zdecydowanie lepsza, mniej awaryjna noi obraz w HD.

Sprawa ma się tak, że oficjalnie Wideostrada jest dostępna we Wrocławiu, jednak nie wszystkie centrale są wyposazone w odpowiedni sprzet do nadawania obrazu z gniazdka.
Z tego co sie dowiadywalem, na poczatku 2007 roku Tpsa we Wrocławiu ma zainwestować w dodatkowe urzadzenia do centrali aby można było odbierać sygnał z gniazdka telefonicznego.

Nasza centrala TP jest u nas na osiedlu i znajduje się dokładnie na Vivaldiego 7. Niestety nie jest ona wyposażona w urządzenia do nadawania Wideostrady.
Wg mnie i jestem gotów "pomolestować" Tpse, aby upgrade centrali na poczatku roku 2007 objął naszą centralę i abyśmy mieli dostęp do usługi Wideostrady.

Chcialbym jednak wiedziec czy jest sens i czy bedzię zainteresowanie z Państwa strony, tą usługą (zainteresowanie chociaz tych mieszkancow, ktorzy maja dostep do forum).
Zapraszam do głosowania - dokładnego przeczytania opcji ankiety i udzielenia odpowiedzi.

Wymagania Wideostrady:
- należy posiadać linię telefoniczną tp
- znajdować się w zasięgu technicznym usługi videostrada tp :(
- NIE trzeba mieć Neostrady (internet tp), dlatego Ci którzy mają już internet z CPRnet moga spac spokojnie :)

LINK DO OFERTY WIDEOSTRADY

P.S
Jaka jest łączna ilość WSZYSTKICH mieszkań na osiedlu?
Liczba ta oraz plany budowy kolejnego, IV już etapu CPR, będzie najlepszym argumentem na to, aby o nas pomyśleli.

Proszę:
:bezspamu:

Tytuł:
PostZamieszczono: pt gru 08, 2006 8:32 am 

w elfach mieszkań jest 259 z tego, co wiem

Z woferty wideostrady ja odpadam, niestety. Po przejściach jakie miałem z tepsą obiecałem sobie i rodzinie, że już nigdy nic z tą firmą nie będziemy mieli wspólnego.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt gru 08, 2006 8:45 am 
Awatar użytkownika

TPSA jest dobra dopóki wszystko jest w porządku. Tak jak goldi. Jak co do czego przychodzi to mają wszystko w dupie, albo wynajmują podwykonawcę który ma wszystko jeszcze bardziej w dupie bo

Cytuj:
Podwykonawcy wykonujący zlecenia dla Telekomunikacji Polskiej twierdzą, że ich działalność jest nieopłacalna. Oskarżają TP SA o systematyczne obniżanie wynagrodzenia, co powoduje, że firmy-podwykonawcy nie osiągają progu rentowności i grozi im bankructwo. Muszą także obniżać pensje pracownikom, z których wielu to byli pracownicy TP SA. Tymczasem krajowy monopolista zapowiada dalsze redukcje kosztów.

Tytuł:
PostZamieszczono: pt gru 08, 2006 3:12 pm 
Awatar użytkownika

TP S.A.??? Nie, dziękuję

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 1:00 am 
Awatar użytkownika

Ja w sprawie formalnej ...
1. Z tego co się orientuję, to tepsa nigdy nie mówiła o telewizji HD, a tylko o "cyfrowej jakości".
2. Obecnie aby wyświetlić obraz w HD potrzeba złącza HDMI lub YPbPr. Obecny dekoder tepsy ma tylko złącze SCART.
3. Jeśli ktoś teraz chce mieć TV w HD to tylko N lub C+

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 9:57 am 
Awatar użytkownika

Kasia i Wojtek, słuszna uwaga, zapędziłem się.
Wideostrada obiecuje tylko telewizję cyfrowej jakości.

Widzę, że z głosowaniem cienko.
Zdaję sobie sprawę, że wiekszosc z Was ma dosc tpsy (sam na internet czekalem 2 tygodnie az w koncu zaczal dzialac poprawnie)... jednak czy Goldi nie swiadczy swojej uslugi gorzej niż Tpsa? Przeciez oferta i support gdzie po 14 dni brakuje albo śnieża programy jest żenujaca. Przydałaby się na osiedlu konkurencja, niestety :(

Pozdrawiam i zachecam do dyskusji (nie spamu ;))

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 10:56 am 
Awatar użytkownika

A moze by tak CPRTV ?? :hmm: Wiesiek :!: :?: :!: :?: :!: :?:

:D

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 10:58 am 
Awatar użytkownika

Hyoscyamus pisze:

:ok:
Byłoby fajnie. Mnie nasza kablówka, a zwłaszcza szumiące radio ... :evil:

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 12:01 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
Szym,
ja może bym spróbował Wideostrady, gdyby nie konieczność kupowania przy tej okazji usługi telefonicznej w tpsa i płacenia dodatkowego abonamentu. Bo rozumiem, że aby móc korzystać z Wideo, trzeba najpierw założyć sobie u nich telefon. Mi taki telefon stacjonarny potrzebny nie jest. To jest dla mnie główny powód, że odpowiadam "nie, dziękuje".

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 2:12 pm 
Awatar użytkownika

Wybra, domyslam sie ze to wkur... denerwuje ze trzeba miec gniazdko z tp (telefon)... Do niedawna by mieć Wideostrade, trzeba bylo miec telefon tp i Neostrade... Teraz tylko gniazdko co jest w sumie troche logiczne ;)
No ale moze kiedys oddziela te dwie uslugi (tak jak teraz oddzielaja Neostrade od telefonu tp), poki co niestety jest jak jest :(

Jezeli powstanie "CPRtvk Wiesiek corp." i zrobi TVK na cale osiedle, to pewnie ze jestem za tym!
Generalnie to nie ma czego płakac jest "N" jest "C+"... jednak cala ta akcja ma na celu wprowadzenie konkurencji, tak aby nie szpecić antenami naszych bloków :(

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 3:39 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Jakoś mi się tak nie uśmiecha płacić kilkadziesiąt złotych dodatkowego abonamentu za coś, co mi jest niepotrzebne. Jak oddziela Wideo od telefony, to się będę zastanawiał.

Tytuł:
PostZamieszczono: ndz gru 10, 2006 4:09 pm 
Awatar użytkownika

Wybra rozumiem :)
Dlatego odpowiedzi w ankiecie zostały ułozone tak, aby to uwzględnić ;)

PostZamieszczono: pn gru 11, 2006 3:06 pm 
Awatar użytkownika

Szym pisze:
Wiem, że większość mieszkancow jest juz zmeczona ciaglymi awariami TVK Goldi, ktora swiadczy swoje uslugi na poziomie gorszym niż najgorszy z możliwych. Ciągłe awarie, śnieży... po telefonach od mieszkańców zero reakcji... no w sumie fakt umowy podpisane na rok... to kolega Goldi ma głęboko w dupie to jak świadczy swoje usługi.

:

2 sprawy:

1. GOLDI to nie nalepka na kibel i nie życzę sobie wycierania się mną na forum :x , na osiedlu działa TVK Cztery Pory Roku s.c., a jak ktoś ma jakiś problem to niech się zwraca do TVK Cztery Pory Roku. Szczegóły w regulaninie TVK, który każdy dostał do umowy.

2. Co do jakiści to zapraszam do podejżenia konkurencji, ja z zawodowej ciekawości przyglądałem się ostatnio Vectrze i jak by na Jagonie był taki sygnał to byście Państwo się zapłakali, ŻADNA TVK NIE ZAOFERUJE TV Z JAKOŚCIĄ CYFROWĄ (kwestia technologii przesyłu sygnału)

PostZamieszczono: pn gru 11, 2006 3:41 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

GOLDI pisze:
ŻADNA TVK NIE ZAOFERUJE TV Z JAKOŚCIĄ CYFROWĄ (kwestia technologii przesyłu sygnału)

Rozumiem, że brak śniegu, pasów i znaków zapytania na ekranie telwizora to jakość cyfrowa :lol:

PostZamieszczono: pn gru 11, 2006 3:56 pm 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

GOLDI pisze:
2. Co do jakiści to zapraszam do podejżenia konkurencji, ja z zawodowej ciekawości przyglądałem się ostatnio Vectrze i jak by na Jagonie był taki sygnał to byście Państwo się zapłakali, ŻADNA TVK NIE ZAOFERUJE TV Z JAKOŚCIĄ CYFROWĄ (kwestia technologii przesyłu sygnału)

Z calym szacunkiem Panie Goldi, ale takie porownanie to chyba "lekka" przesada. Nie wiem w jakim standardzie jest przesylany sygnal. Nie interesuje mnie to. Jako uzytkownika interesuje mnie czy sniezy, czy sa paski i czy ew. awarie ktore co oczywiste sie zdarzaja sa w miare szybko usuwane.
Porownal sie Pan do Vectry. Nie wiem gdzie Pan ogladal te Vectre, ale w moim poprzednim miejscu zamieszkania tez mialem Vectre. I przykro mi ale w porownaniu z nimi wypada Pan in minus. Sygnaly na wiekszosci kanalow sa podobne, ale u Pana czesto i przewlekle na niektorych kanalach pojawiaja sie wspomniane anomalie. W Vectrze sie z tym nie spotkalem. Nie pamietam tez awarii ktora bylaby usuwana wiecej niz kilka godzin, standardowo szybciej, te kilka godzin to w jakies swieta. Naprawa u Pana to jednak czesto dluzszy okres czasu. Nie mowiac o tym ze po naprawie, sytuacja jest w normie kilka dni po czym wraca do stanu sprzed naprawy. :(

Rozumiem ze takie porownanie to jak Dawida z Goliatem. Ale to Pan zaczal. :)

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: pn gru 11, 2006 4:06 pm 
Awatar użytkownika

GOLDI pisze:
1. GOLDI to nie nalepka na kibel i nie życzę sobie wycierania się mną na forum :x , na osiedlu działa TVK Cztery Pory Roku s.c., a jak ktoś ma jakiś problem to niech się zwraca do TVK Cztery Pory Roku. Szczegóły w regulaninie TVK, który każdy dostał do umowy.

Tak to już chyba nawet na Poczcie i w TPSA się do Klientów nie zwracają :?

PostZamieszczono: wt gru 12, 2006 11:27 am 
Awatar użytkownika

SARR pisze:
GOLDI pisze:
2. Co do jakiści to zapraszam do podejżenia konkurencji

Porownal sie Pan do Vectry. Nie wiem gdzie Pan ogladal te Vectre, ale w moim poprzednim miejscu zamieszkania tez mialem Vectre.

Zgadzamy się z SARRem w 100%. Poprzednio mieliśmy Vectrę i musimy przyznać że przez 2 lata nie widzieliśmy żadnej usterki typu: migające pasy czy śnieżenie obrazu ... nie było również problemów ze 'znakami zapytania'.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt gru 12, 2006 8:33 pm 
Awatar użytkownika

Hyoscyamus pisze:

no wlasnie, nie daloby sie puscic takiej tv po lanie oczywiscie odplatnie? :)

ja np. nie mam telewizora a nawet miejsca na telewizor i bylbym bardzo szczesliwy mogac obejzec sobie tvn24 i turbo na ekranie komputera :D

Tytuł:
PostZamieszczono: wt gru 12, 2006 10:41 pm 
Awatar użytkownika

witq pisze:
Hyoscyamus pisze:

no wlasnie, nie daloby sie puscic takiej tv po lanie oczywiscie odplatnie? :)

ja np. nie mam telewizora a nawet miejsca na telewizor i bylbym bardzo szczesliwy mogac obejzec sobie tvn24 i turbo na ekranie komputera :D

Trudno byłoby stworzyć model biznesowy w oparciu o użytkowników, którzy mają komputer a nie mają TV :)

I jest jeszcze sprawa, że nikt nie oferuje hurtowo takich rozwiązań, tak jak to się dzieje w telefonii voip.
Myślę, że ciągle panuje niepewność co do ekonomicznej strony takiej oferty. Konkurencja ze strony kablówek i HDTV jest zbyt potężna a inwestycje na infrastrukturę wielokrotnie większe.

Przecież nawet w videostradzie jak widzę by mieć podobny zakres kanałów jak w typowej kablówce to trzeba by nabyć drogą kupna pakiet "Podstawowy" + "Tematyczny" co daje razem już niezły kawał abonamentu. "Niemanie" neostrady też podnosi znacząco cenę...

Wydawałoby by się że jest to oferta dla tych co nie mają dostępu do kablówki ale tutaj sam nie jestem pewien.

Poza tym TPSA rozdziela swój Internet od telefonu ale jednocześnie negocjuje z UKE (którego zgoda jest wymagana) by każda neostrada czy videostrada która jest odzielona od telefonu była obłożona dodatkową opłatą. TPSA proponuje 44 zł brutto a UKE 27 zł brutto.

(Ostatnie nieoficjalne wieści mówią, że TPSA zgodziła się na "sugestię" UKE. http://www.telepolis.pl/news.php?id=7003 )

Ogólnie wydaje się, że nie sposób zaoferować tą technologią ceny konkurencyjne do kablówek...

PostZamieszczono: śr gru 13, 2006 9:36 am 
Awatar użytkownika

GOLDI pisze:
(...)
2 sprawy:

(...)

Zbastuj Waść i ściągnij wodze.
Wypowiedzi w imieniu i w sprawach TVK CPR predystynują do utożsamiania osoby/nicka "GOLDI" z w/w firmą. Natomiast ton i sposób wypowiedzi takiej osoby wystawia świadectwo również firmie.
Odrobina pokory powinna być hasłem przewodnim dla każdej instytucji, a już w szczególności dla operatora telewizji kablowej na rozwijającym się osiedlu. Od durnej i bezczelnej wypowiedzi czasem jest tylko krok do zrobienia sobie fatalnej reklamy.
Z poważaniem,
Lastwill / jeszcze w TVK CPR

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.